Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

απορία από έναν άσχετο για την αυτοκτονία...





λοιπόν θέλω την επιστημονική άποψη των φυσικών παπαριών για μια απορία που έχω.

πέφτει κάποιος από μία πολυκατοικία για να αυτοκτονήσει. το ύψος της είναι ας πούμε 20 μέτρα.
Α)τι ταχύτητα θα πιάσει μέχρι να φτάσει στο έδαφος ο τυπάς? η ταχύτητα αυξάνεται όσο μεγαλώνει και το ύψος? πχ θα έχει την ίδια ταχύτητα αν πέσει και από τα 100 μέτρα? ποιο είναι το όριο του ύψους που καθορίζει την μέγιστη ταχύτητα? παίζει ρόλο το βάρος? γιατί θυμάμαι από το σχολείο που έλεγε ο καθηγητής πως είτε πετάξουμε μια χαρτοπετσέτα είτε μια κιμωλία, θα φτάσουν την ίδια ώρα στο έδαφος.
Β)ας πούμε ότι ζυγίζει 80 κιλά, τι βάρος θα έχει όταν θα πέφτει? λογικά θα αυξάνεται όσο αυξάνεται και η ταχύτητα πτώσης του?

αν είναι από κάτω καμιά 10αριά άτομα, μπορούν να τον πιάσουν με τα χέρια τους και να τον σώσουν? αυτή είναι η ερώτησή μου. το ξέρω ότι είναι μαλακία αυτό που ρωτάω αλλά θέλω να μου απαντήσετε στα 2 ερωτήματά μου.

49 σχόλια:

Dionisis είπε...

A) Εχουμε ομαλά επιταχυνομενη κινηση. Το βαρυτικο πεδίο της γής προσδίδει μία σταθερή επιτάχυνση σε αυτον που πέφτει περιπου ιση με g=10 μετρα/δευτ^2.

Αρα, για όσο χρόνο πέφτει η ταχύτητα θα αυξάνεται σύμφωνα με τη σχέση ταχήτητα=επιταχυνση(επι)χρονοςπεσιματος...

Όσο αυξάνεται το ύψος, αυξάνεται και η τελική ταχύτητα.
Αν θέλεις να βρείς την τελική ταχύτητα επειτα από υψος h μέτρα πτώσης Αντικαθιστας στον τύπο: υ=τετ.ριζα(2*h*9,81)

Το όριο του ύψους που καθορίζει την μέγιστη ταχυτητα ?!! Μιλαμε για την γη πάντα και για ελεύθερη πτώση. Τότε υποθετικά αν έχουμε ένα σώμα σε τρόχία γύρω από την γή και αυτό ξεφύγει πέφτοντας προς την γή, τότε (υποθετοντας οτι δεν υπαρχουν εμποδια στο δρομο του) θα αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα την στιγμή που πέρνάει από το κέντρο της γής.

Το βάρος είναι η δύναμη που έλκει η γή τα σωματα. Δηλαδή Β=m*g Προφανώς εσύ εννοείς το m που είναι η μάζα. Θεωρητικά λοιπόν στην περιπτωση της πολυκατοικίας εάν δεν λαβουμε υπόψη την αντίσταση του αέρα, η μάζα κ ο ογκος δεν παίζουν ρόλο στην ταχύτητα της πτώσης. Λόγω της αντίστασης του αέρα ομως θα δείς ενα φτερό να πέφτει πίο αργα από ένα μήλο(κιμωλια - χαρτοπετσετα).

Αν ωστόσο θεωρήσεις ένα σύστημα έξω από τα δεδομένα της γής, εκεί η επιτάχυνση της βαρύτητας δεν ειναι σταθερη και η ελξη που αναπτύσεται σε 2 αντικειμένα μάζων m1, m2 και μεταξύ τους απόστασης r12 περιγράφονται από τον τύπο F=(G*m1*m2)/r12. Οπότε ναι, στην γενική περίπτωση η μάζα παίζει ρολο.

Β) το βάρος δεν αυξάνεται. Σου ξαναλέω το Βάρος είναι η δύναμη της έλξης που ασκείται επάνω σε αντικειμενο μαζας m. Έτσι για μία μάζα 80 κιλών, το βάρος είναι Β=m*g. Αυτό που αλλάζει είναι η ορμή του αντικειμένου που πέφτει.

Σκέψου ότι κάνεις γύρω-γυρω-ολοι και έχεις έναν χοντρό που καθέ τόσο σε σκουντάει και πηγαίνεις όλο και πιο γρήγορα. Αυτό που σου κάνει είναι να σου προσδίδει με κάθε σκούντημα και ενα ποσό Ε κινιτικης ενέργειας....Με κάθε σκούντημα η κινητική σου ενέργεια μεγαλώνη κατα Ε. Στο πρώτο σκούντημα έχεις Ε, στο δεύτερο 2Ε και πάει λέγοντας...αλλα κάθε σκούντημα ασκεί μία σταθερή δύναμη επάνω σου...(Το ίδιο ειναι και το βάρος ενώ πέφτεις μία σταθερή δυναμη που ασκείται συνεχώς δίνοντας σου κιν Ενεργεια).

Σκέψου τώρα ότι απλώνεις το χέρι σου έξω από το γύρω-γυρω-ολοι ενώ κινήσαι και ακριβως παραδίπλα έχει στηθει ο frontman και σε παρατηρεί. Τι θα γίνει εάν του δώσεις ένα χαστούκι ενώ κινήσαι με 2Ε και ποια η διαφορά αν ήσουν 4Ε ? θα έτσουζε το ίδιο ?

Ypoxeirio είπε...

Ας προσθέσω και γω τις γνώσεις μου πάνω στα κατά τα άλλα πολύ σωστά λεγόμενα του φίλου μας SuperDionisi.

Αγαπητοί μου όταν μιλάμε για πτώση (κατακόρυφη) ενός ανθρώπινου σώματος, στην ουσία μιλάμε για κίνηση ενός σώματος με πολύ άσχημη αεροδυναμική και στην περίπτωση αυτή ισχύουν όλα αυτά που προανέφερε ο φίλος Διονύσης. Κοινώς θεωρείται αμελητέα η αντίσταση του αέρα.

Τι θα γίνει όμως αν στο σώμα αυτό προσδώσουμε αεροδυναμικές ιδιότητες? Δηλαδή αν αυξήσουμε επαρκώς την κάθετη στη δύναμη του βάρους επιφάνεια?

Τότε η αντίσταση του αέρα παύει να είναι αμελητέα καθώς λόγω της γεωμετρίας του "βελτιωμένου" σώματος δημιουργούνται προϋποθέσεις για άνωση.

Η δύναμη της άνωσης γενικώς σχετίζεται με την επιφάνεια του σώματος Α και με την διαφορά πίεσης στην πάνω και κάτω πλευρά του σώματος ΔΡ σύμφωνα με τον τύπο:
L=A*ΔP.

Η διαφορά πίεσης μεταξύ των δύο πλευρών αυξάνει συνεχώς καθώς ο αέρας που περιρρέει το σώμα επιταγχύνεται όλο και περισσότερο. Το κακό είναι ότι επειδή το ύψος είναι πεπερασμένο, δεν αρκεί η μέγιστη ταχύτητα που πιάνει το σώμα καθώς πέφτει, για να δημιουργήσει την απαραίτητη άνωση.
Όμως αν αλλάξουμε την γεωμετρία του σώματος τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά:
Αναλυτικότερα η δύναμη της άνωσης υπολογίζεται ως:
L=0,5*ρ*v^2*A*Cl
όπου ρ είναι η πυκνότητα του αέρα
v είναι η απόλυτη ταχύτητα του αέρα
Α είναι η κάθετη επιφάνεια του σώματος στη ροή και
Cl είναι ο συντελεστής άνωσης στην συγκεκριμένη γωνία πρόσπτωσης του αέρα στο σώμα (θεωρούμε τη γωνία = 0 μοίρες, δηλαδή ο αέρας χτυπάει κάθετα το σώμα), ο οποίος εξαρτάται από τους αδιάστατους αριθμούς Mach και Reynolds, που είναι χαρακτηριστικά μεγέθη της εκάστοτε ροής.

Αν λάβουμε τα παραπάνω υπόψη τότε από κάποιο ύψος πτώσης και πάνω δημιουργούνται οι απαράιτητες προϋποθέσεις και η απαραίτητη τιμή της ταχύτητας ούτως ώστε η δύναμη της άνωσης L (lift) να ισούνται με την δύναμη του Βάρους Β.
Έτσι σύμφωνα με τους νόμους του νεύτωνα: ΣF = m*a δηλαδή B-L=m*a δηλαδή 0=m*a δηλαδή δεν υπάρχει πλέον επιτάχυνση.

Αυτό σημαίνει ότι από το ύψος όπου πιάνουμε αυτήν την τιμή της ταχύτητας και μετά , η κίνηση παύει να είναι επιταγχυνόμενη και θεωρώντας αμελητέες τις δυνάμεις τριβής (όπου μετατρέπεται μέρος της δυναμικής και κινητικής ενέργειας σε θερμότητα και χάνεται μέσω απωλειών ενέργειας) μπορούμε να υποθέσουμε ότι το σώμα από εκεί και πέρα εκτελεί ομαλή κίνηση.

Κατά συνέπεια και για να ολοκληρώσω, ΝΑΙ υπάρχει ένα κρίσιμο ύψος ρίψης, πάνω από το οποίο δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις , ούτως ώστε η ταχύτητα να μην αυξάνεται άλλο, αρκεί να πληρούνται οι συνθήκες αεροδυναμικού σχεδιασμού δημιουργίας αρκετής άνωσης. Αν γνωρίζουμε κάποια δεδομένα του προβλήματος τότε μπορούμε να υπολογίσουμε την τελική ταχύτητα με την οποία το σώμα θα φτάσει στην γη. Έτσι μετατρέποντας την ταχύτητα σε πίεση (δύναμη ανά μονάδα επιφάνειας) μπορούμε να υπολογίσουμε την απαραίτητη συνολική επιφάνεια παλαμών ούτως ώστε να συγκρατήσουν αυτό το σώμα, χωρίς να σπάσουν και να διαλυθούν (πρέπει να διερευνηθεί εδώ και το όριο αντοχής σε θλίψη και διάτμηση μιας τυπικής παλάμης ενός ανθρώπου).

Αυτά τα ολίγα. ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ! Ε ΝΑΙΙΙ!

Dionisis είπε...

lol ! Ξεχασες να αναφέρεις την υπο-περιπτωση, αυτος που πηδάει να είχε φάει προηγουμένως φασολάδα και κρεμμύδια , και κατα την διάρκεια της πτώσης να αμολούσε κλανίες...Αραγε τι θα γινόταν ? Θα υπήρχε κάποιος αποτελεσματικος τρόπος να μετρήσουμε την επίδραση της ώθησης των κλανιών επάνω στην κίνηση του βλάκα γνωρίζοντας από πριν τον άριθμό και την διάρκεια τους, τον όγκο του εκλυόμενου αερίου καθώς και την διατομή του πρωκτού ?
Και αν οι κλανίες γινόταν πυροκλάνια ? θα υπήρχε κάποια ουσιαστική διαφορά ? και ποία θα ήταν αυτή ?

Ypoxeirio είπε...

Τώρα γιατί με κοροϊδεύεις και με στενοχωρείς; Εγώ μιλούσα πολύ πολύ σοβαρά και αυτά που λέω έχουν και νόημα και εφαρμογή. Αυτό που γράφεις τώρα απλά μειώνει στα τάρταρα το επίπεδο που είχες ένα πόστ πιο πριν..

Και για να λύσω την ηλίθια απορία σου, ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο άνθρωπος να κλάνει συνεχόμενα καθ' όλη τη διάρκεια της πτώσης του . Ειδάλλως δημιουργούνται δυναμικά φαινόμενα stalling (απώλειας στήριξης) τα οποία αναιρούν ότι ανέπτυξα παραπάνω.
Το θέμα είναι ότι αν βάλεις έναν άνθρωπο να κλάνει ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ για μια τέτοια πτώση μισού και παραπάνω λεπτού, τότε είναι σίγουρο πως οι αιμορροΐδες και τα σχισίματα που θα αποκτήσει ο κακόμοιρος θα γίνουν τεραστίων διαστάσεων, κοινώς θα πεθάνει από αιμοραγία και οπότε δεν έχει νόημα η όλη συζήτηση.

Υ.Γ. ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ

Mayhem είπε...

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. με μια πρώτη ανάγνωση κατάλαβα τα λεγόμενα του super. του Ypoxeiriou πρέπει να τα δω λίγο καλύτερα γιατί έβαλε μέσα στην κουβέντα και την αεροδυναμική....

υ.γ. χαίρομαι που συνεχίζετε να είστε ακόμα pαpαrια σε υψηλό επίπεδο. η κουβέντα κατέληξε σε πυροκλάνια και κώλους. δεν ήθελα να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο γιατί ο frontaman θα το απογαμήσει το θέμα.

frontman είπε...

Λοιπόν άσε να στα πω εγώ γιατί οι άλλοι είναι πολύ μπακάλιδες με τις “σκουντιές και τα πυροκλάνια” και δε θα καταλάβεις τίποτα.

Και εγώ που τους διάβασα, ζαλίστηκα! Γύρω γύρω όλοι, αδιάστατοι αριθμοί, θλίψη και διάτμιση και αρχίδια χαρτοπόλεμος…

Άκου εμένα λοιπόν που ξέρω πως σκέφτεται το μέσο τυπικό παπάρι που δε ξέρει ούτε καν φυσική 1ης Λυκείου και θα τα καταλάβεις όλα:

A) Η ελεύθερη πτώση είναι ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση, με επιτάχυνση a = g (επιτάχυνση της βαρύτητας της Γης). Αν h είναι το ύψος από το οποίο θα πέσει και t ο χρόνος μέχρι να σκάσει χάμω, τότε είναι: (1) h = ½gt^2.

Η ταχύτητα είναι (2) u = gt. Συνήθως η επιτάχυνση της βαρύτητας θεωρείται ότι είναι 10m/sec^2.

Όπως βλέπεις από τις δύο αυτές σχέσεις δεν υπάρχει καμία εξάρτηση από τη μάζα ή το βάρος οπότε οτιδήποτε κάνει την ίδια ακριβώς ελεύθερη πτώση, θα σκάσει χάμω την ίδια ακριβώς στιγμή, με την ίδια ακριβώς ταχύτητα. Αν ρίξεις κάτι από ποιο ψηλά προφανώς και θα αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα αφού θα επιταχύνεται για περισσότερο χρόνο. Υπάρχει μια μέγιστη ταχύτητα η οποία λέγεται ορική ταχύτητα και επιτυγχάνεται όταν η αντίσταση του αέρα από την πτώση εξισορροπείται με τη δύναμη του βάρους. Οπότε πλέον η συνισταμένη των δυνάμεων «βάρος και αντίσταση του αέρα» είναι “0”. Οπότε δεν επιδρά καμία επιτάχυνση. Για να πιάσεις όμως την ορική ταχύτητα (χωρίς αλεξίπτωτο), θα πρέπει να βουτήξεις από κανα αεροπλάνο που πετάει στα 70000 πόδια ή από κανα διαστημόπλοιο ή από κάτι άλλο που πετάει πολύ ψηλά τελοσπάντων..

Β) Το βάρος είναι στάθερο και είναι B = mg. Αν κάποιος ζυγίζει 80 κιλά, δηλαδή m = 80kgr, και η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι g = 10m/sec^2, τότε το βάρος του είναι Β = 800Νewton. Δεν αλλάζει το βάρος κατά την πτώση, εκτός κι αν χάσεις κανα κιλό από τη τρομάρα σου καθώς θα πέφτεις.

Αυτό το οποίο αλλάζει είναι η κινητική ενέργεια (Eκ = ½ mu^2) και η ορμή (P = mu) αφού είναι συναρτήσεις της ταχύτητας η οποία συνεχώς μεγαλώνει κατά τη πτώση. Όπως βλέπεις όμως η κινητική ενέργεια και η ορμή εξαρτώνται και από τη μάζα. Οπότε, μπορεί δύο άτομα με διαφορετική μάζα που πηδάνε από το ίδιο ύψος ταυτόχρονα να σκάσουν κάτω την ίδια ακριβώς στιγμή, με την ίδια ακριβώς ταχύτητα ΑΛΛΑ με διαφορετική ορμή και ενέργεια θα σκάσει αυτός που ζυγίζει 80 κιλά και με διαφορετική ορμή και ενέργεια θα σκάσει αυτός που ζυγίζει 180 κιλά!

Αν προσπαθήσουν κάποιοι άνθρωποι να πιάσουν με τα χέρια τον 80κιλο που έχει πηδήξει από τα 20 μέτρα τότε σίγουρα θα σπάσουν τα χέρια τους και ίσως και κανα λαιμό. Αν προσπαθήσουν να πιάσουν τον 180κιλο τότε σίγουρα θα γίνουν dressing για σαλάτα…!

Πες τώρα:
Από ποιον τα κατάλαβες καλύτερα?

Dionisis είπε...

Δεν σε κοροιδευω υποχειριο μου. Απλως ηθελα να συμπληρώσω κάτι κι εγω για να δικαιολογησω τον τιτλο μου ως παπάρι.

Ο frontman... " Άκου εμένα λοιπόν που ξέρω πως σκέφτεται το μέσο τυπικό παπάρι που δε ξέρει ούτε καν φυσική 1ης Λυκείου και θα τα καταλάβεις όλα: "...για όσους δε καταλάβατε προετοιμαζει το έδαφος για να ανοιξει το δικό του φροντιστηριο για μικρά παπαρακια !

@Frontman: Αν διαβάσεις κάτι 2 φορες το καταλαβαίνεις καλυτερα απ οτι με μια ανάγνωση...

@ΜΑΥΗΕΜ: Δεν φαντάζομαι να θέλεις να πέσεις από κανένα κτήριο. Υπάρχουν κάλυτερα πράγματα στην ζωή...όπως η dota !

Ypoxeirio είπε...

Ηλίθιε Frontman αν κάποιος πέσει από τόσο ψηλά, η τριβή της αντίστασης του αέρα θα τον λιώσει ρε κρετίνε! Θέλει πτυχίο φυσικού για να το καταλάβεις αυτό ρε νουμπόζωο?

Όσον αφορά την ορμή, άπαψ και επιτευχθεί η ταχύτητα για την οποία η άνωση εξουδετερώνει οποιαδήποτε άλλη επιτάχυνση τότε ΔΕΝ έχεις περαιτέρω μεταβολή της ορμής για ένα τυπικό βάρος (κιλά, μάζα) ενός ανθρώπου. Επίσης είναι Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ ΠΑΝΑΣΧΕΤΕ και όχι η ορμή, η αιτία που κάποιος θα πονέσει όταν πέσει πάνω του ο βλάκας που πέφτει. Θα πιάσει μηδενική ταχύτητα και όλη η ορμή θα μεταφερθεί στον άλλον, ο οποίος επειδή πατάει στη γη και δε μπορεί να κινηθεί θα δεχτεί τεράστιες θλιπτικές τάσεις.

ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΣ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΚΟΛΟΧΑΡΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ!!!!

Άιντε πάνε τώρα πλύσου καλά γιατί αυτές τις μέρες πάλι για dotο-ψωλές θα μας έρθεις :D Εκεί να δεις τη μεταβολή της ορμής από τις εμβολούμενες ψωλές στο χιλιοταλαιπωρημένο κωλί σου!!

Και τότε θα παραδεχτείς και συ ότι με μένα και το Διονύση την καταλαβαίνεις πιο καλά την ψωλή!

Ντεμέκ κουλτουριάρη επιστήμονα! Ούστ

frontman είπε...

@super_dionisis
"Αν διαβάσεις κάτι 2 φορες το καταλαβαίνεις καλυτερα απ οτι με μια ανάγνωση"
H αλήθεια είναι ότι το ποστ του mayhem το είδα στη δουλειά όπου μπορώ να διαβάσω αλλά όχι και να ποστάρω. Οπότε την απάντησή μου την έγραψα στη δουλειά και μου την έστειλα με mail για να την ποστάρω από το σπίτι. Όταν ήρθα βέβαια είδα ότι είχες απαντήσει αλλά δεν ήθελα να πάει χαμένη η δουλειά μου :Ρ

@Ypoxeirio:
Συμφωνούμε απόλυτα βλακέντιους με τη διαφορά ότι η μεταβολή της ορμής που λες δεν έχει νόημα γιατί και ο χοντρός και ο λεπτός θα καταλήξουν σε κατάσταση μηδενικής ταχύτητας αφού στον ίδιο μαλάκα θα πέσουνε που πατάει στη γη και δε μπορεί να κινηθεί και θα δεχτεί τεράστιες θλιπτικές τάσεις (βλάκα)!! Οπότε τι ορμή τι μεταβολή ορμής, το ίδιο και το αυτό εν προκειμένω! Μάλλον όμως δεν έφτασε στο ψώνιο σου η επίδειξη γνώσεων περί διαφοράς πιέσεων, θλίψης/διάτμισης και αριθμών Mach (βλάκα) και ήθελες να μας πεις και τη παπαριά σου για τη "μεταβολή της ορμής" αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσεις τον όρο "ώθηση" ο οποίος δε προσθέτει και τόσο γκλαμουριά στην πομπώδη επιστημονική σου ανάλυση!
Βλάκα!

ΥΓ: Ένα πράμα δε σκεφτήκαμε όλοι εμείς οι λαμπροί επιστήμονες (εξαιρώ το ypoxeirio που είναι μηχανικός): Γιατί ο Mayhem κάνει αυτές τις ερωτήσεις?
Σίγουρα δεν ενδιαφέρεται στα γεράματα να μάθει τους νόμους του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα.
Τις προάλλες άκουγα στο ραδιόφωνο ότι σταματήσανε κάποιον που ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει. Τον καταλάβανε λέει, από αυτά που είχε γράψει στο bloγκ του!
Ρε μαλάκα Mayhem ετοιμάζεσαι να κάνεις καμιά μαλακία?

Ypoxeirio είπε...

@Backman: Πανηλίθιε κρετίνε, το ερώτημα ήταν αν υπάρχει τρόπος ποσοτικοποίησης του φαινομένου και αν μπορεί να υπολογιστεί το πόσες παλάμες χρειάζονται για να πιάσουν κάποιον...
Το ερώτημα ΔΕΝ ΗΤΑΝ αν αυτός που θα πέσει είναι χοντρός ή λιγνός Ω ΖΩΟΝ!
Και ξαναεξηγώ στον λιλιπούτειο εγκέφαλό σου ότι η ορμή από μόνη της δεν μας λέει τίποτα... αλλα ΠΟΥ να νιώσεις..
Επίσης ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΛΙΘΙΕ...
Το μέγεθος που αναφέρεις ονομάζεται ΩΣΗ (αν δεν είσαι ο μπακάλης της γειτονιάς φυσικά) ή αν προτιμάς σε gay όρους που τόσο σου αρέσουν Thrust.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΕΔΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ. ΝΙΩΣΤΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΝΕ! ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ! T=(dm/dt)*v . Κατάλαβες Ρομπέν?

ΡΟΥΦΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΣΩΠΑΙΝΕ!
Μιλήσανε όλοι θα μιλήσει και ο frontman , η τελευταία ρόμπα της ντουλάπας..
Βλάκα!

Ypoxeirio είπε...

@Mayhem: Και συ γελοίε , αν τολμήσεις να αυτοκτονήσεις θα έρχομαι να σου κατουράω τον τάφο κάθε μέρα και τα σαββατοκύριακα θα σε ξεθάβουμε και θα παίζουμε τρίλιζα με ξυλάκια στην σαπισμένη πλάτη σου.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

frontman είπε...

Και ποιος σου είπε ότι εγώ απάντησα σε ερώτημα αν κάποιος είναι χοντρός ή λιγνός? Τη διαφορά που θα έχει ένα βαρύ αντικείμενο με ένα ελαφρύ προσπαθώ να δείξω με απλά λογάκια χωρίς εξυπνακίστικες μπούρδες περί θλίψης και κατάθλιψης!

Στη βιβλιογραφία τη διαφορά των ορμών τη συναντάς και σαν ώθηση και σαν ώση (click me). Το ότι εσύ διάβασες ΕΝΑ βιβλίο στη ζωή σου δε σημαίνει ότι σε έχει κάνει και παντοκράτωρα της γνώσης.

Προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι ξέρεις φυσική?
Δε χρειάζεται arrogant φίλε μου!
Και φυσική ξέρεις και dota ξέρεις!
Από που πηγάζει αυτό το κόμπλεξ με τη φυσική?
Σε γάμησε κανένας φυσικός??

frontman είπε...

Α ναι! Και επιπλέον θα ήθελα να σας ξαναπώ ότι συμφωνούμε! Δε είπε κανένας τίποτα για μεταβολή της μάζας! Ούτε εγώ!!
Ίσως πρέπει να ξαναρίξετε μια ματιά στα βιβλία σας Dr Ypoxeirio στο κεφάλαιο της ώθησ ερρ.. ώσης..!
:)

Mayhem είπε...

χαχαχαχα. και να θέλω να αυτοκτονήσω, δε με αφήνετε με το ρεσιτάλ που δίνετε. μπορεί να μη καταλαβαίνω τι σκατά γράφετε αλλά έχω πεθάνει στο γέλιο.

αν ποτέ αυτοκτονήσω, θα το κάνω ανώδυνα. σε ένα κρύο δωμάτιο τον χειμώνα ανάβοντας ένα μαγκαλάκι. θα φάω και μετά θα κοιμηθώ σαν πουλάκι. δεν είμαι μαλάκας!!!! άσε που έχουμε και καλοκαίρι τώρα. θάλασσα, μπύρες, χαλάρωση.

να σας θέσω και το άλλο ερώτημα. παίζει ρόλο αν έχουμε το μαλλί του τσίλντρες ή είμαστε φαλακροί? και εκεί αντίσταση του άερα δε θα έχουμε? μετά προλαβαίνω να βγάλω την μπλούζα μου και να την κρατάω σαν αερόστατο? θα σωθώ ή θα φάω και πάλι τον πούλο (με την προυπόθεση ότι θα με περιμένουν με τα χέρια ανοιχτά 10 μαλάκες από κάτω)? α, και αν πηδήξω από τα 70.000 πόδια, δεν θα έχω οξυγόνο και ταυτόχρονα θα γίνω παγάκι μέχρι να φτάσω στο έδαφος!

α ξεχάσατε να βάλετε και αυτούς τους τύπους.
x=Xo+u(t-t1)
@super ξέχασες να πεις για την κεντρομόλο επιτάχυνση που θα έχουμε στον τροχό. ακ=u^2/R και την κεντρομόλο δύναμη που θα έχουμε Fk=mu^2/R

α ναι. θυμήθηκα και άλλον τύπο. u=s/t. εεεεεεεεεεεε, E=mc2,
πάμε και λίγο στην χημεία.
PV=NRT
άνωση = d(υγρού)*V(βυθισμένου)*g


να, έκανα και εγώ την μόστρα μου! α και κάτι άλλο, 1/2mc^2??? κάτι τέτοιο.

Ypoxeirio είπε...

@Frontman: Ρε μαλάκα όταν το γυρνάς στην καρμιριά γίνεσαι πολύ γκέι...
Και ναι με γάμησαν πολλοί φυσικοί (στη dota πάντα) και βγάζω το άχτι μου!
Για καμιά πουτσαρίνα θα ψηθείς ή όχι?

@Mayhem: Είσαι ένας μικρός θεούλης!!!

frontman είπε...

χαχαχαχαχα!

Ypoxeirio is owned!
Mess with the best ect...!

Δε θα σε πηδήσω σήμερα καλό μου Ypoxeirio! Έχω κολλήσει με το Medieval 2 και έπαιζα πάλι μέχρι αυτή την ώρα!
Πάω να γλυκοκοιμηθώ και θα σε κεράσω πουτσαρίνα την Παρασκευή ώς συνήθως!!

Ένα μεγάλο.... και χορταστικό....
Ice Burger...!

Kitty είπε...

Κάνε μια μετάφραση το κείμενό σου και στείλτο στους Braniacs. Ή ακόμα καλύτερα ψάξε μήπως το έχουν κάνει ήδη.

Γιατί καλή η θεωρία, αλλά σαν την πράξη δεν έχει!

Durden_Alie είπε...

Μαλάκες, εντάξει, δεν την παλεύετε!

χαχαχαχαχαχαχαχα

Σας αγαπάω όλους! Φιλάκια ρουφηχτά! ΜΟΥΤΣ!


Να προσθέσω κι εγώ κάποιους τύπους...

PV=NRT (παύε να ρωτάς)...

P=CRT...πέσε ρίτα και...ξάπλω Νάντια...!

Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε ;-)

Unknown είπε...

Ρε μαλάκα φροντμαν, εμένα γιατί δεν με καλείτε στην παπαρίλα της dota? Μουνόσκυλο, ε μουνόσκυλο!

Mayhem είπε...

@durden το παύε να ρωτάς είναι δικό μου, σε πρόλαβα. αυτό με την πέσε ρίτα ξάπλω Νάντια πρώτη φορά το ακούω. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


την άνωση όμως την ξέχασες. dvg(νταβατζού). χαχαχαχαχα

ΑΘΑΝΑΤΟΣ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ

frontman είπε...

@Aris
Θα σου δώσω οδηγίες από το skype για βάλεις team speak, garena και βαζελίνη στον κώλο σου γιατί έχεις πολλά παλαμάρια να φας και του λόγου σου...!

Και συμπληρώνω το τυπολόγιο της παπαρίλας με ένα τελευταίο τύπο που δείχνει την αναλογία κινητικής ενέργειας και ορμής:
Εκ=(p*u)/2

Έτσι για μερικούς που νομίζουν ότι η ορμή δεν μας λέει τίποτα...

Πούτσα και στη μηχανική!!!

Ypoxeirio είπε...

Όταν θα καταλάβεις ότι η σημειακή κατάσταση δεν σου δίνει καμία απολύτως πληροφορία για την ανάλυση ενός φαινομένου αλλά αντιθέτως η μεταβολή από μία σημειακή κατάσταση στην επόμενη σημειακή κατάσταση (που είναι και το σημείο που θέλεις να αναλύσεις) λέει πολύ περισσότερα πράγματα , τότε ίσως και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε μια συζήτηση που δεν είναι επιπέδου λυκείου ούτε "εξυπνάκηδων" που ξέρουν να πατάνε 3 λέξεις στο google.

Τώρα τι άλλο να σου πω.. από πότε έχεις να ασχοληθείς σοβαρά με οποιοδήποτε βιβλίο φυσικής ή μηχανικής ή οτιδήποτε ΕΝΤΑΤΙΚΑ?

Μόνο και μόνο γι αυτό θα έπρεπε ήδη να το βουλώσεις. Άντε πήγαινε γράψε κανένα report σκουλήκι της μασωνικής στοάς και άσε τις πούτσες στη μηχανική.

Και όλο πούτσα ακούω και πούτσα δε βλέπω "κύριε" Frontman.

Xlebouras είπε...

"Ο/Η frontman είπε...
@Aris
Θα σου δώσω οδηγίες από το skype για βάλεις team speak, garena..."


Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνο του ένα καινούριο πολύ μεγάλο post, αλλά θα αρκεστώ στο σχόλιο απλά.
< Σχόλιο> ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Ε ΝΑΙΙΙΙΙΙ
< / Σχόλιο>
Εκτός και αν εννοείς frontman ότι θα δώσεις από το skype στον Aris, το skype name κάποιου άλλου παπαριού, το οποίο θα δώσει οδηγίες στον Aris. Έτσι ίσως...
A, Δx*Δp>=hbar/2

frontman είπε...

@Ypoxeirio
"Όταν θα καταλάβεις ότι η σημειακή κατάσταση δεν σου δίνει καμία απολύτως πληροφορία για την ανάλυση ενός φαινομένου [...] μπλα μπλα μπλα!!

Με λένε Ypoxeirio και ξέρω φυσική!

Και εσύ όταν θα καταλάβεις ότι 2 μέρες τώρα γράφεις σημαιοστόλιστες μπούρδες τότε ίσως μπορέσεις να αντιληφθείς ότι δεν εντυπωσιάζεις κανέναν που έχει τελειώσει τουλάχιστον το Λύκειο!

Το να μου λες ότι η μεταβολή της ορμής μετράει όταν η τελική ορμή καταλήγει σε μηδενική τιμή είναι σωστό αλλά είναι και ίση με την αρχική ορμή.
8-0=8
Thank you Mr Smart-ass!

Το να μου λες ότι τη μεταβολή των ορμών την λένε ΩΣΗ επειδή έτσι το διάβασες είναι πάλι μεν σωστό αλλά τη λένε και ώθηση.
Thanks again Mr Smart-ass!

To να μου λες ότι αν κάποιος πέσει από τα 70000 πόδια θα λιώσει από την τριβή είναι επίσης σωστό αλλά είναι και τόσο υποθετικό όσο ο άνθρωπος που κλάνει συνεχόμενα καθ' όλη τη διάρκεια της πτώσης του που περιγράφεις παραπάνω!
Thanks again Mr Smart-ass (x2)!!

To να μου λες ότι η ώση/ώθηση δεν κολλάει πουθενά επειδή δεν υπάρχει μεταβολή της μάζας είναι κάτι που μάλλον το έβγαλες από το μυαλό σου.
Μπορεί να είμαι σκουλήκι της μασωνικής στοάς αλλά τα ΒΑΣΙΚΑ τα θυμάμαι.
Sorry Mr Smart-ass!

To να μου λες μία καθόλα σωστή αλλά ταυτόχρονα γενικόλογη μπουρδάκλα, όπως αυτή που είπες μόλις τώρα με τη πληροφορία της σημειακής κατάστασης, τη στιγμή που δεν υφίσταται καν πρόβλημα σε μια απορεία ενός άσχετου τύπου Mayhem, το βρίσκω από εμπορεία εξυπνάδας έως εμπορεία χαζομάρας!
Occam's razor Mr Smartass!

Τέλος, μετά τα μπινελίκια που με έχωσες (ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ, ΠΑΝΗΒΛΑΚΑ, ΛΙΛΙΠΟΥΤΙΕ, GAY, ΖΩΟΝ, Ω ΖΩΟΝ κλπ) περίμενες να το βουλώσω επειδή εργάζομαι σε άσχετο κλάδο που δε γουστάρω κιόλας?
Guess again sucker!

Αν πιάσουμε τις πούτσες μία μία που έχεις καταπιεί και τις εννώσουμε φτιάχνουμε καινούργιο σηδιροδρομικό δύκτιο Αθήνα-Ορεστιάδα. Ίσως δε θυμάσαι το πόσες φορές σε είχα πατογαμήσει στο TeKken.
Πούτσα και στο blog!

@Xlebouras:
Εσύ σκάσε!

Durden_Alie είπε...

FUSHTA!!!!

singingdagger είπε...

Ο mayhem,αν και εν αγνοια του, χρησιμοποιώντας τη μεθοδο των μικρών ταλαντώσεων (διαταρασεις ενα κατα τ'αλλα ισορροπημενο σύστημα ελάχιστα ώστε να καταλάβεις την δυναμική του αντίδραση) ανεδειξε την EXTRATERA- ΠΑΠΑΡΙΛΑ MAMOUTH που κρυβει το ππρ.
Εκ μέρους όλων(νομιζω):
Σε ευχαριστούμε!

Ypoxeirio είπε...

@Frontman: Καλά μεγαλειότατε ότι πείτε.. επιτρέψτε μου τώρα να σας αφήσω να ζήσετε ήσυχα στο βασίλειο της άγνοιας.
Εγώ το κόβω εδώ το θέμα .
Την επόμενη φορά όμως που θα χάσεις στην dota μη τολμήσεις και μας στείλεις mail καρμιριάς του στυλ "έκανα uninstall το warcraft" και άλλου είδους παπαριές τύπου Βασιλάκη Καΐλα γιατί πραγματικά αυτή τη φορά θα σε γράψω στ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ και το ίδιο θα προτείνω να κάνουν και οι υπόλοιποι..
Η συνεχής ανάγκη που έχεις για προσοχή μαλάκα μου είναι μεγάλο πρόβλημα.. πήγαινε λίγο να το δεις σε κανένα γιατρό..
Α και δεν είμαι smart ass , λέγε με σκέτο ass λόγω βάρους αλλά τουλάχιστον δε χώνομαι σαν τη σφηνόπουτσα κάθε λίγο και λιγάκι..

ΟΚ πάσο λοιπόν πάρε τον προβολέα που ενίοτε βαράει πάνω μου, πάρε και τους αντίστοιχους όλων των παπαριών και βάλτους να δείχνουν την κορμοστασιά σου 24/7. Αφού το θέλεις...

frontman είπε...

Όχι σε παρακαλώ!!
Μη με αφήνεις στο βασίλειο της άγνοιας!
Θέλω να μάθω κι άλλα για το πόση θλίψη θα νιώσει μία παλάμη από τη πτώση ενός αυτόχειρα!

...

Αν υποψιαστώ ότι παρεξηγήθηκε το μουνάκι σου επειδή σε είπα smart-ass τότε θα αναγκαστώ να σου στέλνω με mail κάθε μέρα τα στολίδια που μου έχεις γράψει παραπάνω (με Caps Lock παρακαλώ).

Και αν χρειαστεί να πάω σε κανένα γιατρό για το "attention grabbing" μου τότε ίσως χρειαστεί να πας και εσύ για "anger management"!

Τα υπόλοιπα επί της dotaς!
Βυθίζομαι στο σκοτάδι της αγνοίας μου..!

Ypoxeirio είπε...

Θα μαιιι καλό παιδίιι...
Άριστοςςςςς μααα θη τήςςς
Αρκεί τοοοο παριιιι ζάκι μουυ
Να είναιι υνταααφής εεεεε υφαααντής!

Και αυτό είναι δέσμευση!

frontman είπε...

Μόλις βρήκα (google) από που σου ήρθε ο τύπος της ώθησης [T=(dm/dt)*v] και η εντελλώς άσχετη μεταβολή της μάζας.
Αυτός είναι ο τύπος με τον οποίο μπορεί να υπολογίσει κανείς την ώθηση σε ένα πύραυλο, η οποία είναι συνάρτηση της μεταβολής της μάζας του καυσίμου.

Ο γενικός τύπος της ώθησης είναι T=F*t (Δύναμη επί χρόνο).
P(τελ)-Ρ(ταρχ)=Τ ή αλλιώς m*u(τελ)-m*u(αρχ)=F*t

Και για να καταλάβεις:
Στον τύπο που σκάει στο πάτωμα (και που δεν υπάρχει καμία μεταβολή της μάζας) η ώθηση δίνεται από τη δύναμη που θα δεχτεί από το πάτωμα επί το χρόνο που του ασκείται αυτή η δύναμη. Και επειδή ο χρόνος αυτός είναι πολύ κοντά στο μηδέν, η δύναμη που θα δεχτεί από το πάτωμα θα είναι τεράστια ώστε να ισούται με την αρχική ορμή (κατα απόλυτη τιμή φυσικά) και αρκετή ώστε να του σπάσει τα μούτρα!
Αν όμως έπεφτε σε κάποιο μαλακό στρώμα τότε η δύναμη που θα του ασκούτανε από το στρώμα θα διηρκούσε περισσότερο χρόνο διατηρόντας όμως το γινόμενο F*t σταθερό. Μεγαλύτερο t αλλά μικρότερο F (αρκετά μικρό για να μη σπάσει τα μούτρα του) ώστε το F*t να ισούται πάλι με την αρχική ορμή. Η διαστάσεις της ώθησης, άσχετα από ποιο τύπο δίνεται, είναι Newton*sec.

O τύπος που βρήκες με τη μεταβολή της μάζας είναι για ένα πολύ συγκεκριμένο σύστημα.

Είδες τι καλό που είναι το google?
Και καθόμουν και σκεφτόμουν τι στο διάολο δε θυμάμαι..
Γιατί εγώ, σε αντίθεση με εσένα καλό μου Ypoxeirio, δε σε υποτιμάω καθόλου σε αυτά που λες!
Κάτι μάθαμε και οι δυο μας σήμερα από τη δαιδαλώδη κόντρα μας!

Πάω να ξεραθώ γιατί δε βλέπω μπροστά μου.
Και αυτό είναι δέσμευση!

PATAKOS είπε...

Για να μπω κι εγώ στην επιστημονική σας συζήτηση...

Καλά όλα αυτά τα μαθηματικά που αναφέρετε...αλλά έχω την εντύπωση ότι ο αγαπητός Meyhem έκανε αυτή την ερώτηση για άλλο λόγο...πιθανότατα γιατί θέλει να υπολογίσει ποιές θα είναι οι επιπτώσεις της πτώσης στο ανθρώπινο σώμα....γιατί είναι γνωστός αιμόκαβλος...χαχαχαχα

Ας κάνω κι εγώ λοιπόν την δική μου ανάλυση:

Συνήθως σε μια τέτοια πτώση ένας άνθρωπος πέφτει με το κεφάλι γιατί είναι το πιο βαρή μέρος του σώματος. Από κεί και πέρα έχουμε τις εξής περιπτώσεις:

Α. Αν πέσει με το κρανίο (σκάλπ)το οποίο είναι πολί σκληρό μπορεί να ραγήσει το σημαντικό όμως είναι ότι ο εγκέφαλος που βρίσκεται από μέσα που είναι μαλακός (νιανια) λόγω της αδράνειας ...θα γίνει πουρές.

Β. Αν πέσει με τα μούτρα...ο εγκέφαλος δεν θα πειραχθεί διότι στο πρόσωπο έχουμε τις λεγόμενες αεροφόρες κοιλότητες (ιγμόρειο, μετωπιαίους κόλπους κτλ) τα οποία δρουν σαν αερόσακοι.

Γ. Αν πέσει με το πιγούνι οι κόνδυλοι (δηλαδή τα δύο παλούκια που κρατάνε την κάτω γνάθο στην θέση της εκεί στον κρόταφο) είναι δυνατό να σμπροχθούν προς τα μέσα και να τρυπίσουν το κροταφικό οστό και να καρφωθούν σαν σουβλιά μέσα στον εγκέφαλο (fuck yeaaahhhhh)


Αυτά είχα να πώ κι εγώ ελπίζω να βοήθησα στην πιο σφαιρική ανάλυση του θέματος...

Υ.Γ. Ainta dadalika

Durden_Alie είπε...

Δηλαδή ρε μαλάκα Πάτακε, αν έχουμε την περίπτωση Β δε θα γίνει νιανιά ο εγκέφαλος; Πόσους κραδασμούς μπορούν να απορροφήσουν οι γαμημένες οι αεροφόρες κοιλότητές σου;

(Πρέπει να σπάσουμε τον καυγά των φυσικών και να τον μετατρέψουμε σε ενδο-ιατρικό καυγά...ΤΕΛΟΣ!)


ΥΓ : PEFUEFT!

PATAKOS είπε...

Όχι δεν θα γίνει νιανιά...

Υ.Γ. Nobotnic

Durden_Alie είπε...

Δηλαδή τι θες να μας πεις; Ότι αν πέσει κάποιος από μια πολυκατοικία και σκάσει με τα μούτρα, ο εγκέφαλός του θα μείνει άθικτος; Θα μας τρελάνεις πρωινιάτικα;

ΥΓ : Verhenija!

Durden_Alie είπε...

Επίσης βάλε και μια περίπτωση Δ : Ο αυτόχειρας ήταν σε διπλή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή; Τότε τι; Ισχύει ο τύπος "ξάπλω Νάντια" τότε;

Mayhem είπε...

μμμμμμμ αρχίζει και γίνεται πιο ενδιαφέρουσα η κουβέντα!

μου αρέσει και η ιατρική όψη του θέματος η οποία μου έδωσε και πάσα για άλλη μια απορία περί σιαμαίων (ακόμα περιμένω απάντήσεις από τον durden).

θα τα γράψω στο επόμενο post μου. δε θα αργήσει....

frontman είπε...

Ρε δε μας χέζεις με τις βλακώδεις απορείες σου?
Ανώμαλε!

Mayhem είπε...

έχω μπόλικο πράγμα. σου το φυλάω. όποτε θες στο δίνω ζεστό ζεστό στο πιάτο. να αχνίζει κιόλας! η γαρνιτούρα είναι προαιρετική.

υ.γ. ανωμαλία είναι να ασχολείσαι μόνο με την δικιά σου επιστήμη. για τα σιαμαία που θέλω να ρωτήσω είναι βλακώδες απορία? παλιομπαμπουίνε. καρεκλοκένταυρη πασοκόφατσα.

Ypoxeirio είπε...

Είστε και οι δύο μπαμπουΐνοι και τελείως γελοίοι..
Frontman αγόρι μου η απορία --> οι αποΡΙΕΣ...

Mayhem αγόρι μου.. βλακώΔΗΣ απορία..

Μοσχάρια, μου θέλετε και δήθεν συζήτηση επιπέδου! Πίσω στο δημοτικό! Τώρα! Δρόμο!

Υ.Γ. Το πασοκόφατσα πάντως ήταν ξεκαρδιστικό!

frontman είπε...

ΠΟΙΟΝ ΕΙΠΕΣ ΠΑΣΟΚΟΦΑΤΣΑ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙ??
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!

Durden_Alie είπε...

Τι απαντήσεις περιμένεις ρε Mayhem, 11χρονη πόρνη, που μόνο με τη Barcelona ξέρεις να παίζεις;

frontman είπε...

Ωχ ωχ!
Πήρε ps3 η ρόμπα και ψαρεύει ψωλές!

Αχ κακέμοιρε...

Durden_Alie είπε...

frontman αρχιπορνάρα του ελέους σε περιμένω να στον σφίξω όποτε θες και όπου θες...και ειδικά στο Pro!

μόλις φτάσει η καινούρια μου τηλεόραση που φυσικά θα είναι πολύ ανώτερη της πρωτόγονης δικής σου...!

frontman είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Μίλησε η χωμάρα των games!

Aχ κάτι τέτοια λες και μου φτιάχνεις το κέφι!

Ετοιμάσου για μεγάλο σοδόμισμα!

Durden_Alie είπε...

μπορεί, αλλά παρολαυτά...ΠΟΥΤΣΑ στην τηλεόραση!

bolotnik!

PATAKOS είπε...

Εεεε frontman ξεκόλλα...μη μου παίρνεις τον τίτλο...ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΨΩΜΑΡΑ ΤΩΝ GAMES!!!!

χαχαχαχα

Mayhem είπε...

@Durden_Alie παλιογαμημένη καριόλα. παίξαμε και οι 2 με την barca και σε γάμησα. μη μιλάς. είμασταν ισάξιοι. επίσης κατα την διάρκεια της πούτσας σου πρότινα να αλλάξουμε ομάδες και να πάρεις μόνο εσύ την barca αλλά δεν ήθελες. και πάλι σε έναν αγώνα που πήρα την inter, πάλι σε γάμησα.

πραγματικά δε θυμάμαι πόσες ψωλές σου έριξα εκείνη την μέρα. όποτε θες ξαναπαίζουμε να σε ξεκωλιάσω. any time....

Durden_Alie είπε...

ναι ρε 11χρονε, ναι...όπως τα λες...!

Μέσσι, Ιμπραΐμοβιτς και τα σχετικά...!

Frontman πάρε θέση και πες : τί είναι όποιος παίρνει Μπαρτσελόνα στο Pro;

Mayhem είπε...

την πήρες και συ αγόρι μου? έχασες? μόκο λοιπόν.