Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

The venus project

Οι δημιουργοί του zeitgeist movemend έχουν ένα όραμα για το μέλλον, το venus project.
Είναι η ευνοϊκότερη προοπτική για το μέλλον από αυτές που έχω δει ή μάλλον η καλύτερη πηγή για έμπνευση μέχρι τώρα.
Αξίζει να δείτε το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του κινήματος στο οποίο εξηγούνται οι στόχοι του venus project.
To ντοκιμαντέρ λέγεται zeitgeist movemend υπάρχει στο http://www.thevenusproject.com/
δεν θα δυσκολευτείτε να το βρειτε και αλλού.


Υ.Γ Ειναι σαφης η επιρροη της ατλαντιας δομησης στις πόλεις frontman δεν βρίσκεις?



10 σχόλια:

Mayhem είπε...

σχολιάζω μόνο για το πρόβλημα που έχεις για το "είσαι άσχημη". βάλε mozilla και πρόσθεσε το adblock plus. έτσι θα μπορέσεις να σταματήσεις τα τραγούδια! αλλά με την πατατιά που σερφάρεις, καλά να πάθεις!!!!

Mayhem είπε...

ας πω τώρα και λίγα πράγματα μιας και το διάβασα το site. οι θαλάσσιες πόλεις απλά γαμάνε. είναι πέρα από την φαντασία μας και δε θα το δούμε όσο ζούμε! επίσης στην καρτέλα housing έχω να πω πως τα θερμο-τζάμια υπάρχουν στην αγορά. όπως επίσης και το κυλιόμενο νερό κάτω από το σπίτι που γίνεται μέσα από σωλήνες με σκοπό να έχεις μια στάνταρ θερμοκρασία στο εσωτερικό χειμώνα - καλοκαίρι (πχ 27 βαθμούς. πρέπει να γίνει μελέτη όμως για αυτό). δεν το είδα να το αναφέρει κάπου! οπότε τους βάζω ένα ΜΕΓΑΛΟ Χ. χαχαχα

προς το παρόν το μεγαλύτερο έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι στο dubai (the heart of europe).

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=52010429 (δες και τις 3 σελίδες)

http://blog.a-cero.com/2011/01/page/4/?lang=en (the world dubai) -----> φαντάσου να ολοκληρωθεί!

frontman είπε...

Θυμάμαι στο Age of Mythology, όταν έπαιζες με τους Άτλαντες που έκανες ένα upgrade που λεγότανε ring irrigation - ή κάπως έτσι - και τα εργατάκια μαζεύανε πιο γρήγορα food από τις φάρμες. Το εικονίδιο του upgrade έμοιαζε πολύ με τη παραπάνω φωτογραφία.

Δεν έχω χρόνο να δω τώρα τη ταινία. Θα τη δω αύρι με την ησυχία μου και θα γράψω τη σχολιάτζα μου!

ΥΓ.1: Άντε καιρός ήταν να σε δούμε να postάρεις!

ΥΓ.2: Εκτός από το adblock plus μπορείς να βάλεις και το NoScript. Είναι καλύτερο.

ΥΓ.3:
@mayhem: Για πες μας ρε μουνίκακα τι άλλο ξέρεις για τα κυλιόμενα νερά και τα θερμοτζάμια αφού έχεις αρχίζει να μελετάς ΚΑΙ φυσική! Ή μήπως το μόνο που ξέρεις είναι ο νόμος του Bragg...?

Mayhem είπε...

1ο) το adblock είναι καλύτερο από το no script
2o)για τα κυλιόμενα νερά και τα θερμοτζάμια μπορώ να σου πω όποια στιγμή στο τηλ. βαριέμαι να κάθομαι να στα γράφω. άμα δε τα ξέρεις και νομίζεις πως είναι θέμα γνώσεων φυσικής δε σου φταίω εγώ!
3ο)σου είπα χθες πως ΔΕΝ διαβάζω φυσική. ήξερα τον νόμο του bragg, που το περίεργο???? σου απάντησα και τι είναι το κάθε σύμβολο αμέσως??? και φυσικά σαν γνήσιο παπάρι που είσαι άρχισες να με ρωτάς κάτι περίεργα για να με ταπεινώσεις. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ!

gay!

Dr Chaos είπε...

Μαγκα μου, πολυ γαματα φαινονται ολα αυτα, ειδικα αν εισαι sci-fi fan οπως εγω. Υπαρχει ομως μια δοση ελαφροτητας σε ολα αυτα...
Ας αρχισω τελειως αφηρημενα, αυτες οι πολεις μου φαινονται αποστειρωμενες και απολυτα ελγχομενες. Καποιος με ενα κουμπι ρυθμιζει αν ειναι μερα,νυχτα τι καιρο θα κανει κλπ. Επισης ολη η πολη ειναι ήδη κτισμενη, δεν μπορει καποιος να φτιαξει ενα σπιτι οπως το θελει αυτος, δηλαδη λειπει μια θεμελιωδης μορφη εκφρασης. Ακομα, υπαρχουν διαμορφωμενοι χωροι ψυχαγωγιας, αγορας κτλ κτλ. Τονιζω πως όλα ειναι ελεγχομενα. Απο ποιον? Ολοι γνωριζουμε οτι πρωτος στοχος της καθε εξουσιας να παραμεινει στην εξουσια.
Μου θυμιζουν γευμα Mcdonalds, πλαστικο παιχνιδι made in china, σιλικονατα βυζια, το νεο cd της Βισση με going through..... Μπλεεεεεεερκ

Ο μη-ρεαλισμος του ολου concept και η απολιτικ σταση του με ξενερωνει οπως το να κλασω την ωρα που κανω μπανιο. Δηλαδη σε ενα μελλοντικο κόσμο που θα υπάρξει μια λευκη σελιδα στην ιστορια της ανθρωποτητας χωρις πολεμους, εμποριο ναρκωτικων, εγκληματικοτητα και ρατσισμο τοτε θα φτιαξουμε αυτα τα κοσμηματα.
Ε ακουστε κατι μαγκες του venusproject, αν φτάσουμε σε τετοιο σημειο ποτε τοτε θα ειμαστε ελευθεροι να φτιαξουμε οτιδηποτε θελουμε (ή θα ειμαστε ολοι λοβοτομημενοι). Η ολη διαδικασια της μεταβασης της σημερινης χαβουζας που λεγεται κοινωνια σε κατι καλυτερο δεν αναφερεται πουθενα. Και αυτη ειναι ολο το ζουμι!! Μεσα απο τη διαδικασια της αλλαγης και της μεταβασης προκυπτει κατι καινουριο και καλυτερο. Και αυτη θα επρεπε να απασχολει εστω και λιγο αυτους τους οραματιστες του μελλοντος (που απο οτι φαινεται εχουν μια αβασιμη αισθηση ανωτεροτητας και ελιτισμου)
Και κατι ακομα, πως θα εχει λυθει το προβλημα του υπερπληθυσμου? Ποιοι θα κτισουν αυτες τις πολεις και ποιοι θα μενουν σε αυτες? Μαλλον φτηνοι και εξαθλιωμενοι εργατες που θα μενουν στις παλιες και παρηκμασμενες μητροπολεις θα φτιαξουν τα lofts των πλουσιων ελιτ. Αυτο δεν γινεται στο dubai στο link που εστειλε ο mayhem???
Welcome to reality geniouses!

Τελος παραθετω τη δικη μου αποψη για το μελλον του αστικου περιβαλλοντος. Αποκεντρωση!! Να φυγουν ολοι απο τις πολεις και να πανε να μεινουν σε νησια και νησακια, σε χωρια στον καμπο ή στα βουνα. Ολη η προσπαθεια να επικεντρωθει στο να παρεχουμε σε ολη την υπαιθρο το ιδιο επιπεδο βασικων υπηρεσιων οπως την πολη (οχι the mall, multiplex και παπαριες, αλλα υγειονομικη περιθαλψη, δρομους,γρηγορο ιντερνετ κτλ κτλ) Στην Αθηνα πχ να μεινουν λιγοτερο απο 2 εκατομμυρια ατομα. Να δεις τοτε πως θα ζωντανεψει οικονομικα και πολιτισμικα ολη η Ελλαδα.
Και στις αδειες συνοικιες των τσιμεντοπολεων να παιζουμε paintball και να κανουμε αγωνες ραλλυ αλα mad max

Kthnaras είπε...

@DR.CHAOS Πολλά τα ερωτήματα που θέτεις εκθέτονται στο ντοκιμαντέρ και με τις προτεινόμενες λύσεις τους.Κανε ένα κόπο να το δεις και δεν θα χάσεις .
Δεν θα σχολιάσω εάν οι λύσεις είναι εφικτές ή όχι . Είναι όμως σίγουρα μια πηγή έμπνευσης .Θα πω όμως ότι το 1% του πληθυσμού ήδη ζει σε εξαίσιες συνθήκες και ότι είναι οι ίδιοι που κυβερνούν (αρα στα @@ τους)

"Ηθικό για τον πολιτικό είναι αυτο που θα του δωσει την εξουσία " Μακιαβέλι

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε τουλάχιστον να σκεφτόμαστε πως θα σωθούμε μόνοι μας.
Άποψη μου είναι ότι η αλλαγή έρχεται σε ατομικό επίπεδο και μετά σε συνολικό.

@frontman ευχαριστώ για το tip ήθελα να μην ξεκινάει αυτόματα γενικά γιατί την πάτησα μια φορά στο γραφείο.
Δεν έγραφα γιατί δεν είχα κάτι να πω.Το επόμενο ποστ θα έχει σχέση με την εξωγήινη ζωή.

frontman είπε...

Εγώ νομίζω πως όταν μιλάμε για το μέλλον λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Ή καλύτερα χωρίς "τους ξενοδόχους". Σε κάμποσα τρισεκατομμύρια χρόνια θα επέλθει ο θερμικός θάνατος. Αλλά πριν από αυτό ο γαλαξίας μας θα έχει καταρρεύσει. Αλλά πριν από αυτό, ο Ήλιος θα έχει σβήσει. Αλλά πριν από αυτό, η Γη θα έχει χάσει την ατμόσφαιρά της. Αλλά πριν από αυτό η θερμοκρασία της θα έχει φτάσει σε απαγορευτικά σημεία για τη ζωή. Αλλά πριν από αυτό, ο άνθρωπος θα έχει φροντίσει να εξαφανίσει μόνος του το ίδιο του είδος. Για να μη πω ότι μέχρι τότε ίσως και να σκάσει το υπερηφαίστειο του Yellowstone στέλνοντάς μας στο διάολο!

Όπως και να έχει, από όλους αυτούς τους ξενοδόχους, προφανώς και η αυτοκαταστροφή του ανθρώπου είναι η πιο debatable αφού θα είναι η κοντινότερη χρονικά αλλά και γιατί στο ταπεινό ανθρώπινο εκγέφαλο κυριαρχεί η πλάνη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ότι θα έπρεπε να είμαστε, αλλά δεν είμαστε. Και για αυτό πρέπει να πάρουμε τη τύχη μας στα χέρια μας. Αυτό είναι λοιπόν το θέμα. Ότι στην πραγματικότητα "είμαστε όλοι το ίδιο". Είμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με το 1% που ζει στις καλύτερες συνθήκες, και έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ηθική με τον όποιο πολιτικάντη. ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Πως μπορούμε λοιπόν να κάνουμε skip την αυτοκαταστροφή μας ώστε να περιμένουμε το Yellowstone να εκραγεί ή να μας καταπιεί ο Ήλιος είναι ένα ερώτημα με μία προφανή απάντηση: "Δε μπορούμε"! Γιατί; Γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!

Αν αντικαταστήσεις αυτό το 1% των ανθρώπων που ζει σε αφθονία με ένα άλλο 1% που ζει στη ξεφτίλα, δε θα αλλάξει τίποτα. Αν δόσεις σε οποιοδήποτε άνθρωπο εξουσία, σύντομα θα αποκαλυφθεί η πραγματική του ηθική. Η τύχη μας ήτανε πάντα στα χέρια μας. Αυτό που αλλάζει είναι οι αρχικές συνθήκες. Και αυτό οφείλεται σε ένα αρχέγονο ένστικτο του ανθρώπου που λέγεται επιβίωση (βλ. Το ενδογενές ένστικτο). Αυτό σε μεγαλύτερη κλίμακα μεταφράζεται στο ότι "δεν πρόκειται να κάνω μία κίνηση που να μην εξυπηρετεί το ατομικό μου συμφέρον".

frontman είπε...

Continue ->

Πάρτε το απλούστατο παράδειγμα της ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση είναι μία διαδικασία επανεκμετάλλευσης των απορριμμάτων. Τόσο χρήσιμη διαδικασία για το περιβάλλον όσο και απλή. Πίσω από μια μονάδα ανακύκλωσης όμως βρίσκεται μία επένδυση. Και πίσω από την επένδυση βρίσκεται ένας επιχειρηματίας. Ανακυκλώνοντας εγώ λοιπόν τα σκουπίδια μου, εκτός από τη συνεισφορά μου στη διατήρηση του περιβάλλοντος, κάνω και το μουνί τον Μπόμπολα να θησαυρίζει! Θα ήταν λοιπόν αφελές να θεωρήσει κάποιος τον Μπόμπολα οικολόγο. Γιατί ο Μπόμπολας αν δεν είχε τα δικά του οφέλη από τις μονάδες ανακύκλωσης, θα τις ξήλωνε αφήνοντας εμάς να ρυπαίνουμε και το Δημόσιο να πληρώνει πρόστιμα. Άρα είναι μαλάκας ο Μπόμπολας;; Σίγουρα όχι! Είναι απλά... "ένας από εμάς"!

Αν λοιπόν θεωρητικά ερχότανε ένα υπερφυσικό ον και μας βούταγε και τους 6,5+ δισεκατομμύρια και μας έβαζε να ζήσουμε στον κόσμο του Venus Project τότε να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα βρισκόντουσαν κάποιοι με "θερμότερα θερμο-τζάμια" και με νερό που "κυλάει πιο γρήγορα". Ενώ αυτοί που θα πουλάγανε τα "θερμότερα θερμο-τζάμια" θα πλούτιζαν γρήγορα και αργότερα θα ασκούσαν με τον τρόπο τους πολιτική επιρροή δημιουργώντας πάγιες κοινωνικές ομάδες και πάει λέγοντας...

Kthnaras είπε...

Και σε εσένα frontman θα πω δες το ντοκιμαντέρ μιλά για πολλά από αυτά που λες.Το ντοκιμαντέρ λέγεται zeigheist movment (orientation) το έχει και το gtnet(από εκεί το κατέβασα).(θα βάλω ένα λινκ αργότερα)

Όσο για τις καταστροφές έχω πληροφορηθεί εκτενώς και είναι η κεντρική iδέα για το άλλο ποστ που έχω στα σκαριά με όνομα "προλαβαίνουμε?"

"Sometime in everybody's life the probability of survival drops to zero"

Εμένα μου άρεσε το venus project ως η καλύτερη "πιθανότητα" του μέλλοντος εάν οι "πιθανότητες" καταστροφής δεν πραγματοποιηθούν στο κοντινό μέλλον.

"if i am going down im going there in style"

p.s Δεν με ενδιαφέρουν οι μπομπολες ρε frontman αν κάποιος θέλει να έχει φωτοβολταϊκά κάδους ανακύκλωσης κλπ
και να έχει ενα αυτόνομο και φιλικό στο περιβάλλον σπίτι καλό για τον ίδιο είναι πάνω από όλα.Αν δεν ξέρατε για τα φ/α θα σας μιλούσα για αυτά.

singingdagger είπε...

Μου εφτιαξες τη διάθεση ,πολύ ωραίο το ποστ και φιλόδοξο το προτζεκτ . Η ουσία του όμως νομίζω πως είναι όπως λες κι εσύ η σκέψη οτι η αλλαγή έρχεται σε συνολικό επίπεδο αφού έρθει σε ατομικό! Την ταινία δεν την είδα ακόμα αλλά απο το προηγούμενο τσαιτγκαιστ μου είχε φανεί υπερφιλόδοξο και κάπως ουτοπικό γι αυτό μοιράζομαι τον προβληματισμό του Dr Chaos.
@frontman Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.Δε θα επεκταθώ, σηκώνει ποστ!Αλλά σα συμπέρασμα μπορείς να το δεχτείς στο σημείο που το χεις βιώσει . Πχ στρατός.

1 σχόλιο οχι επι της ουσίας :
(Θα βάλω ένα λινκ αργότερα)

:))))))
Γεια σου ρε κτηνάρα!