Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ωραία... Και τώρα..

Σε κάθε εκλογική περίοδο, έχει πραγματικά ενδιαφέρον το να κάτσει κάποιος και να παρατηρήσει τις διάφορες διαφημιστικές αφίσες και τα φυλλάδια των διαφόρων υποψηφίων. Με ελάχιστη προσπάθεια θα διακρίνετε κάποια επικοινωνιακά "τρικάκια" τα οποία βασίζονται στο concept της «αλλαγής», της «ελπίδας», της «σταθερότητας» του «επιτέλους βρε αδερφέ» και πάει λέγοντας. Φωτεινά χρωματάκια και ανόητα λογοπαίγνια τα οποία προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να έχεις IQ κονσέρβας για να μπορέσουν να επηρεάσουν τη ψήφο σου. Ωστόσο οι ειδικοί του marketing κάτι θα ξέρουν (αν και αμφιβάλλω)…

Anyway, στις φετινές -ο θεός να τις κάνει- αυτοδιοικητικές εκλογές, παρατήρησα πως πολλοί (έως πάρα πολλοί) υποψήφιοι, χρησιμοποιούσαν το ίδιο.. “κόλπο” στις διαφημίσεις τους.

Η Αθήνα συνεχί-ΖΕΙ.

Η Γλυφάδα αλλά-ΖΕΙ.

Χαρά-ΖΟΥΜΕ καινούργια πορεία για τον Πειραιά.

Ταρά-ΖΟΥΜΕ την Τρόικα.

Ψηφί-ΖΟΥΜΕ την ελπίδα.

Φροντί-ΖΟΥΜΕ το περιβάλλον.

Βασί-ΖΟΥΜΕ, Χαρί-ΖΟΥΜΕ, Ελπί-ΖΟΥΜΕ, Καλπά-ΖΟΥΜΕ, Ραπί-ΖΟΥΜΕ, Ψωνί-ΖΟΥΜΕ, Τραβλί-ΖΟΥΜΕ Μαλά-ΖΟΥΜΕ, Χέ-ΖΟΥΜΕ κλπ...

"LAME!!"

Και αφού τελείωσε το πανηγυράκι του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με σύσσωμους όλους τους υποψηφίους να μας θυμίζουνε ότι είμαστε αρκετά ΖΩΝΤΑΝΟΙ ώστε να σηκώσουμε την κωλάρα μας και να πάμε να τους ψηφίσουμε, βρεθήκανε όλοι τους να μας λένε πόσο κερδισμένοι είναι!

Η αριστερά κέρδισε αφού αύξησε τα ποσοστά της!

Η ΝΔ κέρδισε αφού μείωσε στο 3% τη διαφορά της από την κυβέρνηση!

Το ΛΑΟΣ κέρδισε… γιατί έτσι του κάπνισε!

Ο Δημαράς κέρδισε αν και έχασε και παραιτείται κερδισμένος!

Η αποχή (40%!!!) κέρδισε αλλά και ποιος χέστηκε!

Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ενώ ταυτόχρονα κάποιο μέντιουμ είπε στον πρωθυπουργό ότι οι έλληνες θέλουν η κυβέρνηση να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της!

Την ίδια στιγμή περιμένουμε ακόμα να μας ανακοινώσουνε (για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο) το “πραγματικό” έλλειμμα για το 2009 ενώ τα μαθηματικά δε βγαίνανε έτσι και αλλιώς για το έλλειμμα ως είχε. Βάζοντας καινούργιους φόρους και αφήνοντας ακόμα τη φοροδιαφυγή να οργιάζει. Αυξάνοντας το ΦΠΑ και αφήνοντας ακόμα τον καθένα να πουλάει ότι γουστάρει όσο γουστάρει. Χωρίς παραγωγή και ουσιαστική ανάπτυξη, μόνο με φόρους και περικοπές και ηλίθιους νόμους για το κάπνισμα και πράσινα καραγκιοζιλίκια που κάποιοι το λένε ανάπτυξη. Εμ, με κλανιές δε βάφονται τα αβγά...

Και τώρα...


1 σχόλιο:

skinpop είπε...

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Το ΚΚΕ είχε παντού το ίδιο σύνθημα, λαική συσπείρωση. Τί πρωτότυπο! Χαχαχαχαχχαα