Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

The Face-Βook of Enoch.


Δράττομαι της ευκαιρίας, την οποία θα παραθέσω αργότερα, να καταθέσω την άποψή μου για το Facebook και γενικότερα για τις νέες και πάγιες τάσεις της διαδικτυακής κοινωνικοποίησης.
Δεν θα πω ότι οι ιστότοποι αυτού του τύπου «αντί να φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους, τους αποξενώνουν» καθώς αυτό το παραπλανητικό επιχείρημα είναι τόσο ξεπερασμένο σε όποια μορφή κι αν εμφανίζεται. Δεν είναι υπαίτια η τεχνολογία καθαυτή, αλλά η λανθασμένη χρήση της. Δηλαδή αυτό το άμοιρο το μαχαίρι θα μείνει με σπιλωμένο το όνομά του εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν; Να θέσω ένα παρεμφερές παράδειγμα χωρίς κουζινικά. Σου αρέσει το ποδόσφαιρο, συνήθιζες να πηγαίνεις σε κάποιο γηπεδάκι με την παρέα και τα ρέστα. Τώρα πας μια φορά τον χρόνο και με φόβο μήπως σπάσεις τίποτα, άσε που νιώθεις ένα έξτρα βάρος. Δεν φταίει το Pro γι’ αυτό! Εσύ φταις που δεν παίρνεις την απόφαση να ρυμουλκήσεις με τη δύναμη του μυαλού σου τον πισινό σου, που παριστάνει την χαμένη Ατλαντίδα βυθισμένη στα μαξιλάρια του καναπέ! Να πας να κλωτσήσεις το τόπι σ’ ένα πραγματικό γήπεδο, με πραγματικό χόρτο, που είναι πραγματικά κι όχι ρεαλιστικά πράσινο!
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ο γράφων δεν έχει πρόβλημα με το e-socializing. Ούτως ή άλλως πριν το Facebook υπήρχαν επί χρόνια, forum κάθε λογής. Κι αν θεωρήσουμε αποτέλεσμα αυτής της κοινωνικοποίησης σελίδες όπως η Wikipedia… Δεν πιστεύω ότι χρίζει περαιτέρω ανάλυσης.
Από την άλλη, δύο είναι τα μέτωπα με το Facebook. Ένα είναι το φακέλωμα, πάει και τελείωσε! Το δεύτερο είναι, η τόσο άκρατη και άχαρη επιθυμία να ικανοποιήσει ο καθένας το ψώνιο που έχει μέσα του με κάθε είδους ανυπόστατου ενδιαφέροντος που θα φαίνεται στο προφίλ του. Ομολογουμένως, στην αρχή έχει πλάκα και είναι ακίνδυνο. Όταν όμως συνδέεσαι κάθε μισή ώρα για να κάνεις update το status σου, να δεις τι κάνουν οι 362.587 «φίλοι» σου κι αν ωρίμασαν τα καλαμπόκια σου, τότε μάλλον ο στραβός δεν είναι γιαλός.
Ας δούμε όμως τα γεγονότα. Ο γράφων εγγράφηκε στο Facebook με τη δικαιολογία ότι μπορούσε να έχει μια πιο άμεση επαφή με τα ανά το κόσμο μέλη της οικογένειάς του (ήδη δεν σας ακούγεται pompous? Ω, έχει σόι ανά τον κόσμο, ουάου…), και φυσικά να τα λέει (ΚΑΙ με αυτό τον τρόπο λες και υπήρχε κάποιο πρόβλημα) με τα συνπαπάρια του. Ως εδώ καλά, ας τα λέμε. Σύντομα όμως άρχισε να ασχολείται με αγαπημένες ταινίες, συγκροτήματα, βιβλία, παιχνίδια, ποιος διάσημος δολοφόνος είναι, να βλέπει φωτογραφίες κοκ. Χώρια που λόγω της φύσεώς του (του γράφοντος) έψαχνε ρυθμίσεις παντού, για να μην βλέπει 10n updates την ώρα, να μην στέλνονται «ανώνυμες» (yeah right) αναφορές για τις δραστηριότητές του και και και…
Ως εκείνο το σημείο άρχιζε να ξεκαθαρίζει το άνευ προηγουμένου πανηγυράκι και που οδηγεί, αλλά συγκρατήθηκα (ποιος γράφων και παπαριές τώρα!) να μην τα διαολοστείλω όλα. Όταν όμως άρχισα να πέφτω πάνω σε παλιούς γνωστούς, συμμαθητές, μαλάκες που ούτε τότε γούσταρα πόσο μάλλον τώρα, να κάνουν friend request, να τους fertilize τα σιτηρά, να παίξω με τα γατιά τους, να κάνω κι εγώ γατί, να τους σκουντάω ελαφρά (poke), να τους αφήνω comments, να το παίζουν όλοι τόσο self-important με τις ασχολίες τους και τις γαμωκαριέρες τους, o ένας χάνος να λέει «ο Donald Duck ήταν Έλληνας», η άλλη η μαλάκω να λέει  «Μύκονος και δεν κρατιέμαι»…
Ε… ε… ε...
Ε, άιντε και γαμηθείτε ρε κνώδαλα! Γι άλλη μια φορά έχετε χάσει τελείως το νόημα! Fuck you AND your mediocre lives! Πόσο ωραία πρέπει να μυρίζει η κλανιά σας! Να μην υπάρχει ένα πρόγραμμα να μπορώ να σας μυρίζω όποτε κι όπου κι αν βρίσκομαι! LOL, και <3 και :-* στο κώλο σας μοσχάρια όρθια!!! Γαμώ την διαδικτυακή κονιορτοποιήση μου μέσα!
Τράβηξα λοιπόν ένα delete και ησύχασα και σας προτρέπω να κάνετε το ίδιο χωρίς να σας το παίξω έξυπνος. Και προσοχή, το Facebook δεν σας αφήνει να κάνετε delete το account σας τόσο εύκολα. Αυτό που σας δίνει σαν επιλογή και νομίζετε ότι είναι delete ενώ δεν είναι, είναι το “deactivate account” όπου απενεργοποιεί το λογαριασμό σας χωρίς να διαγράψει τίποτα (φωτογραφίες κτλ.) σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη και θελήσετε να τον επανενεργοποιήσετε και να συνεχίσετε το κάψιμο από εκεί που το αφήσατε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πρώτα να σβήσετε μόνοι σας τα πάντα (φίλους, μηνύματα, φωτογραφίες, προγράμματα κτλ.) και μετά να πάτε στο “help center” κι εκεί θα έχει μια λίστα από επιλογές όπου θα λέει “permanently delete my account”. Πατήστε το και μην ξαναμπείτε για 14 μέρες στον λογαριασμό σας οπότε και σβηστεί.
Αν έχετε μία τελευταία αναστολή για να μην σβήσετε τον λογαριασμό σας, θα σας πω το εξής με πολλή αγάπη πάντα. Μην ψάχνετε να γαμήσετε στο Facebook! Όταν ήμουν δημοτικό είχα δύο pen pals, δύο κοπελίτσες, με τις οποίες ανταλλάξαμε 2-3 γράμματα κι από τότε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, τζίφος! Οπότε ακολουθήστε τη συμβουλή μου γιατί εγώ έκανα one write stand όταν ο δημιουργός του Facebook ζούσε ακόμα σε ένα ζευγάρι αρχίδια!
Και εν κατακλείδει αναφέρομαι στην αφορμή που με ώθησε να γράψω αυτό το κείμενο. Είναι το επισόδειο του South Park που προβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη και με την χαρακτηριστική του γλαφυρότητα απεικονίζει τις απόψεις μου και γενικότερα το διασκέδασα πάρα πολύ! Δείτε το εδώ:


ΥΓ. Επειδή μπορώ να προβλέψω το μέλλον... Τραβάτε και δείτε το Tron αν δεν το έχετε δει ήδη ιερόσυλοι! No excuses!

33 σχόλια:

frontman είπε...

χαχαχαχαχα!
"fertilize τα σιτηρά" ρε μαλάκα??!!
χαχαχαχαχαχαχα!

Εγώ λοιπόν θα ήθελα θίξω την εικόνα που έχουν για το facebook οι μη χρήστες internet, υπολογιστών, informatics, IT, gateways or linkin και τα σχετικά έχοντας σαν ερέθισμα αυτό που είπες για το γαμήσι στο facebook:
Well, believe it or not, υπάρχει ΠΟΛΥΣ κόσμος ο οποίος για το facebook ΑΓΟΡΑΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Άλλοι αγοράσανε γαμοκινητά με wifi/gprs και άλλοι netbooks με σύνδεση "on the go"!! Τόσα χρόνια δεν τους είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον ΤΙΠΟΤΑ από όσα βρίσκουν εφαρμογή σε ένα PC (ούτε και το Starcraft) και ξαφνικά είπαν να κάνουν ένα giant leap στον κόσμο της τεχνολογίας. Άλλη μία ΤΡΑΝΗ απόδειξη ότι όλος ο κόσμος γυρνάει γύρω από το μουνί (και τον κώλο ενίοτε).

Και όμως SALIM κάποιοι ΟΝΤΩΣ γαμάνε από το facebook (click me).

Και εδώ μπαίνει η εικόνα μιάς άλλης κατηγορίας αδαών από internet, υπολογιστές, Cisco και Misco. H εικόνα των "τεχνολογιοφοβικών" ή αλλιώς των "Ι Don't Want to Knowhow". Δεν ξέρω αν είδατε στην τηλέοραση το παραπάνω θέμα του link με τον Κύπριο, με τους τεράστριους πομπώδεις λευκούς υπότιτλους σε κόκκινο φόντο: "Αποπλάνηση μέσω facebook"!! Ή εκείνο τον γελοίο τον Αυστραλό που καθάρισε ένα πιτσιρίκι στη μπανιέρα (click me 2) με τους γαμάτους υπότιτλους στο δελτίο του ALTER "Τη σκότωσε λόγω facebook"!!
"ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕ ΛΟΓΩ FACEBOOK" ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
Αλλος σκοτώνει από εκδίκηση, άλλος από φθόνο, άλλος από απελπισία και άλλος από FACEBOOK!!!
Σα να βλέπω όλες τις μανάδες, με τα ρολά στο κεφάλι, να παρατάνε το σίδερο, να τρέχουν πανικόβλητες στο παιδικό δωμάτιο και να τραβάνε τα καλώδια του υπολογιστή!! Ώ θεοί..!!

frontman είπε...

Μόλις έκανα google τη φράση "Τη σκότωσε λόγω facebook" και κοιτάξτε τι βρήκα: (click me again)!! Τρίτη περίπτωση!!! Αυτός ο facebook θα μας καθαρίσει όλους στο τέλος....

ΗΩΣ είπε...

Salim, εγώ μαζί σου. Τον λογαριασμό μου στο facebook τον άνοιξα πριν από 2 χρόνια περίπου, κι ευτυχώς η σχετική κρίση μου πέρασε σχετικά σύντομα (κράτησε δεν κράτησε 4 μήνες). Δεν έχω μπει καν εδώ και 6 μήνες και θέλω να δώ πότε θα με διαγράψουν οριστικά και θα πάψουν να μου στέλνουν ηλίθια και πανηλίθια mail. Αυτή η μαλακία ειδικά με τη φάρμα, που μου βγαίνουν ένα κάρο φλώροι που δεν έχουν δει χωράφι στη ζωή τους και σπέρνουν ό,τι μαλακία να 'ναι, και επιμένουν να σου πουν και όλες τις λεπτομέρειες σε άσχετες φάσεις, πχ όταν βγαίνεις να πιείς ένα ποτό σαν άνθρωπος, μου την δίνει κι εμένα πολύ.
frontman, ο facebook δεν θα μας φάει. Ανωμαλία στο έπακρο υπήρχε και πιο πριν, θέλεις ποινικά χρονικά;

Ypoxeirio είπε...

1oν) Το επεισόδιο ήταν πολύ γαμάτο..

2ον) ΟΛΟΙ στο δρόμο που χάραξε ο συνπαπαριστής Salim. Facebook kiss my ass!! το έσβησα και γω και νιώθω πολύ πιο "ελεύθερος"! Άντε να δω από κάποιον άλλον φυσικά, αν όντως σε 14 μέρες θα σβηστεί ο λογαριασμός μου τελείως.

singingdagger είπε...

Κι εγώ συμφωνώ με το συμπαπαριστή salim!Ομως μην κοιτάμε το δέντρο και αγνοούμε το δάσος ... βεβαίως βεβαίως .
Νομίζω το συνολικό πρόβλημα αφορά το χρόνο μας , που περνάει μπροστά στον υπολογιστή.

Μποϊκοτάζ στις δισεκατομμύρια μαλακίες του κάθε ίντερνερντ,μέσω ίντερνετ

εε , ΝΑΙ !

Νομίζω το συνολικό πρόβλημα αφορά το χρόνο μας , που περνάει μπροστά στον υπολογιστή.
Παν μέτρον άριστον αλλιώς καταντάει άρρωστον .

frontman είπε...

@ΗΩΣ:
Συμφωνούμε! Αυτό κοροϊδεύω!
"Τη σκότωσε λόγω facebbok" λέγανε στις ειδήσεις για τον Αυστραλό..
Όχι γιατί ήταν ένας αρρωστημένος ψυχάκιας!!!

Πάντως εγώ έχω καταλάβει ότι όσο λιγότερο ασχολείσαι με το facebook τόσο λιγότερο ασχολείται και αυτό μαζί σου.

Εγώ έχω αρκεστεί στην ανάγνωση των μηνυμάτων από κάποιους που δεν έχουν το mail μου. Σε κάποιους από αυτούς απαντάω. Τώρα τις χαζοπροσκλήσεις στα ηλίθια groups που μολύνουν το inbox μου δεν έχω καταφέρει ακόμα να τις περιορίσω..

Kitty είπε...

O singing dagger έχει δίκιο. Εμένα με ενοχλεί που σπαταλάμε άπειρες ώρες μπροστά στην οθόνη (χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω) με την πρόφαση ότι δεν έχουμε χρόνο ή χρήμα να βγούμε έξω. Υeah right! Το ίντερνετ όμως το πληρώνουμε κάθε μήνα ανελλιπώς!

Δεύτερον, το προσωπικό φακέλωμα γίνεται είτε εκούσια, είτε ακούσια. Ποιός από σας δεν έχει τηλέφωνο δηλωμένο στον ΟΤΕ; Από τη στιγμή που γεννιόμαστε φακελωμένοι είμαστε.
Όσον αφορά το fb τώρα..Δυστυχώς οι περισσότεροι (κι αυτοί είναι ανήλικοι) δεν έχουν τη συνείδηση και την εμπειρία να ελέγξουν τις διαστάσεις του. Αποτέλεσμα να κάνουν φίλους τους αγνώστους, να παίζουν ηλίθια παιχνίδια που σε φακελώνουν με τον τρόπο τους και να ζουν ουσιαστικά μέσα απ'αυτό.

Προσωπικά όταν έχω ίντερνετ, ελέγχω σε καθημερινή βάση το fb όχι γιατί μου λείπει, αλλά γιατί αν δεν ήταν fb θα ήταν msn και πάει λεγοντας. Η χρήση του περιορίζεται σε μηνύματα, σε κάποιες φωτογραφίες που ΜΟΝΟ οι φίλοι μου μπορούν να δουν και σε upcomming events που διαφορετικά δε θα ήξερα ότι γίνονται.
Ναι, κι εγώ σπάζομαι με ηλίθιες προσκλήσεις και αιτήσεις "φιλίας" από αγνώστους. Και μετά το επεισόδιο του southpark έσβησα σχεδόν τη μισή λίστα μου καθώς συνειδητοποίησα ότι με τους περισσότερους δε μιλούσαμε ποτέ! Τι κι αν ήταν παλιοί συμμαθητές ή παλιές παρέες. Αφού δε μιλάς, τι θες από μένα;

Δυστυχώς, είμαστε η τελευταία γενιά που νομίζω ότι μπόρεσε να κρατήσει τον έλεγχο σε θέματα επικοινωνίας μέσω τεχνολογίας. Τα πιτσιρίκια πλέον έχουν ξεφύγει. 13 χρονών κορίτσι με όνομα στο fb PsychoPorni. E άντε και γαμήσου, δε φταίει ο βιαστής μετά. Ο μαλάκας ο πατέρας σου φταίει που αντί να σε προσέχει, ψάχνει και ο ίδιος ανήλικα στο fb!

Τέλοσπάντων, μόλις θυμήθηκα ένα περιστατικό που μου είχε συμβεί όταν ήμουν 17 χρονών περίπου. Είχα ανεβάσει μια φωτογραφία μου σε ένα skate-forum που μπαίναμε 10-15 άτομα σύνολο και κάποιους μήνες αργότερα ένας φίλος μου μού στέλνει ένα λινκ από μια Γλύκα_15 και μου λέει "Κοίτα αυτή σου μοιάζει". Διαπίστωσα ότι όχι απλά μου έμοιαζε, αλλά ήταν η δική μου φωτογραφία από το skate-forum. Τι σου είναι το ctrl+C ε;

Dionisis είπε...

γαμαει το φεισμπουκ !

εγω δεν τα ξερω αυτα με τα χωραφια και το καλαμποκι. Εμεις εχουμε κατι ελιες στη θασο, και τωρα βαλαμε και οπωροφόρα δεντρα στο κτημα μου Κερασιες, βερυκοκιες, μια ροδακινια, μια συκια, μια ροδια, μια μηλια, μια αχλαδια, και μια δαμασκηνια ! Ανοιξαμε λακουβες και τα χωσαμε μεσα. Και δεν φωναξαμε κανεναν να μας τα κανει γονιμα. Μια χαρουλα δηλαδη ! Και μπαινω και στο φεισμπουκ ...στο ενδιαμεσο παντοτε

PATAKOS είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον SALIM...κι εγώ είμαι καθαρός εδώ και ένα μήνα :)

Υ.Γ: Γι' αυτό και ξαναεμφανίστηκα στο ppr μετά από τόσο καιρό...αχαχαχαχ

frontman είπε...

Kitty μην είσαι τόσο σίγουρη ότι τις φωτογραφίες σου τις βλέπουν ΜΟΝΟ οι φίλοι σου..

Μάγκες το facebook έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της αθώας κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιείται από τις αρχές ανα τον κόσμο ως αποτελεσματικότατη data base. Μέχρι και ο Τριανταφυλλόπουλος χρησιμοποιεί το facebook για να βρει τα "ρεζίλικα" profiles αυτών που θέλει να θίξει και να τους κάνει ρόμπα! Το είδα 2 φορές να το κάνει..

Και που ξέρετε πως αν σβήσετε τις φωτογραφίες και τα λοιπά στοιχεία σας ότι αυτά δεν κρατούνται κάπου, σε μια γωνίτσα ενός server..?! Πολύ απλά ΔΕΝ το ξέρετε..
Εγώ προσωπικά έχω συμβιβαστεί με την ιδεά του φακελώματος. Για αυτό και έχω ακόμα facebook.. Τις φωτογραφίες όμως από την τουαλέτα τις διέγραψα....

Kitty είπε...

Ναι στην ουσία σε αυτή τη λογική βασίζομαι κι εγώ..Ότι και να τις σβήσω πλέον είναι αργά.
Εκτός αυτού τις φωτογραφίες σου από την τουαλέτα τις έχω κρατήσει και μπορώ να σε κάνω ρόμπα όποτε θέλω! μπαχαχααχα
Φιλικά πάντα :P

frontman είπε...

God Damn!!!

queen of loss είπε...

Η πικρή αλήθεια είναι πως με κουράζει αφόρητα η διάχυση της ανθρώπινης βλλλακείας στο facebook... αλλά και πριν το facebook διαχέονταν ποικιλοτρόπως... Ergo, it's not facebook that sucks, it's the users! Η αποπλάνιση ανηλίκων ξεκίνησε από τα πάρκα με όπλο μια σοκολάτα. Ε, εις το όνομα της προόδο όφειλε να επεκταθεί και στο internet, όπου βρήκε ακόμα περισσότερα μέσα! Αλλά όπως δεν έπαιρνα σοκολάτες από αγνώστους στο δρόμο, έτσι δεν κάνω accept τα friend request, αλλά ούτε και τα σφηνάκια στο Limani, από κάτι τελειωμένους πενηντάριδες που ψήνοντε να με γαμήσουν γιατί είμαι ωραίο μωρό...! So, you either have the brains or you don't... Ε κάποιοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ! Δε φταίει ούτε το facebook, ούτε το MySpace, ούτε το hi5, το Twitter και τα ανά το κόσμο chat rooms! Δεν έφτεγε το mirc που μου έστελναν οι κάφροι pics με τους φαλούς τους!

...it's all a matter of education and brain function...

Από κει και πέρα η ανεκτικότητα του καθένα στην εξεφραζόμενη υπό μορφή status, comment ή group εγκεφαλική καθυστέριση του σύγχρονου ανθρώπου είναι προσωπικό θέμα. Όταν η υπομονή μου εξαντλήται κάμω block και λήγει το θέμα. Όταν εξαντληθεί πλήρως, θα κάμω delete.

Αλλά μέχρι τότε....
SCREW YOU, BRO! ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗ ΦΑΡΜΑ ΜΟΥ! ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΟ PC!

queen of loss είπε...

But I must agree that facebook is to socializing what masturbation is to sex...

...άμα μπαίνεις συνέχεια στο facebook μπορεί να τυφλωθείς???

Durden_Alie είπε...

"...it's all a matter of education and brain function..."

πάρα πολύ σωστά...!

...ή αλλιώς

Αφήστε την Εξέλιξη (και την Κυβερνο-Εξέλιξη) να κάνει τη δουλειά της!

κι ας με λέτε κυνικό!

singingdagger είπε...

ουγκ
(το ινδιάνικο οχι το παοκτσιδικο)

Ανώνυμος είπε...

@frontman:
1) Γι αυτούς που λες ότι πήραν PC λόγω Facebook, αντίστοιχα άλλοι πήραν PS3 μόνο και μόνο για το Pro και μάλιστα σε πακέτο! Τώρα αυτούς τους λες gamers; I think not Jonathan…
2) Εάν αυτό είναι το γαμήσι, φίλτατε είμαστε 30-year-old geek virgins! Φυσικά δεν εννοούσες αυτό όπως κι εγώ άλλωστε, εγώ εννοώ να μην γίνει κάποιος μουνάκιας και ξεροστάλας μέσω Facebook μπας και ρίξει καμιά πουτσαρίνα. Επειδή όμως μπορεί και να γίνει μια στις τόσες αλλά όχι και περισσότερες, πολλοί το γυρνάνε στο εναλλακτικό προκ και το παίζουν μπάι κι απ’ τον κώλο τους περνάει, και μετά είσαι ΕΣΥ ο συντηρητικός κι ο κολλημένος. Κι αν αμφιβάλλει κάποιος γι αυτό το φαινόμενο ας μπει μια βόλτα στο irc να το επαληθεύσει.
3) Εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση ότι το Facebook είναι σαν τα κουμούνια; Όσο λιγότερο ασχολείσαι τόσο περισσότερο ασχολούνται αυτά μαζί σου.

@ΗΩΣ:
Και 6 χρόνια να μην μπεις ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ. Και να πεθάνεις ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ. Το πολύ πολύ ν’ αλλάξει το status σου σε deceased. Θα το κάνει από μόνο του, μην ρωτήσεις πως!

@singingdagger:
Συμφωνώ με την άποψή σου αλλά εγώ τώρα αναφέρομαι ειδικά στο Facebook όπου κατ’ εμέ, παν μέτρον άχρηστον διότι ζούμεν εις μια ψηφιακή ζούγκλα και με το Μάκη Ταρζάν κατά τα φαινόμενα.

@kitty:
1) Μου αρέσει πολύ που σχεδόν όλοι παραθέτουμε μια «δικαιολογία» που μπήκαμε στο Facebook. Εμού συμπεριλαμβανομένου βεβαίως! Πιστεύω ότι η πραγματικότητα είναι ότι δεν μας χρειάζεται κατά το 80-90%. Είχαμε και σταθερά και κινητά μέχρι πρότινος χωρίς πρόβλημα νομίζω.
2) Το Ctrl+C είναι του Σατανά δεν το ξέρες; Σημαίνει “Control Christ”.

@queen of loss:
Codename: Λ.Ε.Ξ.Ι.Κ.Ο.

@Durden_Alie:
Η αντικειμενική αλήθεια αυτή είναι όντως. Η εξέλιξη είναι κυνική όχι εσύ.

Kitty είπε...

Μα φυσικά και είναι δικαιολογία. Δε μου χρειάζεται άμεσα, γι' αυτό και όταν δεν έχω pc/internet δεν αρρωσταίνω. Θα μπορούσα τώρα κιόλας να το σβήσω χωρίς να μου λείψει καθόλου, απλά δε θέλω :)
Ή τουλάχιστον όχι ακόμα..Εκτός αν μου πεις έναν καλό τρόπο να μαθαίνω για όλα τα events της πόλης (και εκτός) που με ενδιαφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω να προτίνω κάτι γιατί δεν ηγούμαι κάποιας σταυροφορίας για να σας πείσω να μην είστε στο fb, γιατί όπως είπαμε δεν φταίει το fb αλλά οι χρήστες του. Απλά εγώ ήθελα να περιγράψω πως είδα το όλο θέμα και πως με προκατέβαλλε από εκεί κι ύστερα αρνητικά στο να ξανασχοληθώ μαζί του. Σημειωτέον ότι το account μου έχει περίπου ένα χρόνο που το έσβησα.

frontman είπε...

@Kitty:

Εμείς εδώ στη Νότια Ευρώπη, έχουμε αυτό!!

Εσείς εκεί στα Βαλκάνια μείνετε στο facebook και στις καλλιέργειες σιτηρών!

Ανώνυμος είπε...

@frontman: Ωραίο φαίνεται, το ειρωνικό όμως της υπόθεσης είναι ότι μάλλον ενημερώθηκες γι αυτό μέσω Facebook!

frontman είπε...

Όχι πανηλιθιότατε φίλε μου!
Μέσω ραδιοφώνου ενημερώθηκα!

Επιπλέον ρίξε μια ματιά στο τελευταίο gadget που έχουμε στα δεξιά του blog μας που λέει "SHARE IT"!

Ανώνυμος είπε...

Αρχίσαμε τα κοσμητικά επίθετα πάλι... Άκου "φίλε"!

frontman είπε...

Ε ναι!
Πολύ κράτησε αυτό το επίπεδο...

Ανώνυμος είπε...

Ο γαμιάς σου είμαι πουτσαρίνα!

Kthnaras είπε...

~~~~ΤΟ FACEBOOK~~~~
"Σε κανει τόσο ωραιο.
Σε κάνει τόσο σπουδαίο.
Σου λέει πάρα πολλά
Σου λέει νέα καυτά"

"Στην γύρα όταν θα βγεις
Κορίτσια μιλιούνια θα δεις
Και με ποντίκι γοργό
γυναίκες μαζεύεις σωρό !"

"Πρόσεχε όμως γιατί
Κοινωνία είναι κ΄αυτή
Και αν το ξεχάσεις αυτό
καταλήγεις κ΄εσυ στο σωρό!"

"Και αν εκεί ξεχαστείς
Στην πλάνη για πάντα θα ζεις
Το facebook δεν φταίει για αυτό
Εσύ είσαι ψώνιο χοντρό"

Ανώνυμος είπε...

Τα είπε όλα ο ποιητής νομίζω!

ΗΩΣ είπε...

Άντε να ρίξω λίγο εγώ το επίπεδο (frontman, θα σου αρέσει πάρα πολύ αυτό). Το facebook είναι για τους φλωρούμπες που έχουν να βγουν έξω από την 5ήμερη του σχολείου ό,τι είναι οι ψυχολογαναλυτοβγάλτες για τους "καμένους". Μια υποψία ότι υπάρχει εκεί έξω κάποιος που θα τους ακούσει και μια ισχνή ελπίδα ότι they are finally gonna get laid! Τί να λέμε μετά...

Kitty είπε...

frontman όταν ξανάρθεις στα Βαλκάνια με αυτοκίνητο κανόνισε να μην έχει αθηναϊκές πινακίδες! Σε συσκευασία ΙΚΕΑ θα το πάρεις πίσω :P

frontman είπε...

@HΩΣ:
That's the spirit girl!!
ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ FACEBOOKΑΔΕΣ εκτός από εμένα φυσικά που είμαι έξυπνος και το χρησιμοποιώ "σωστά"!
*Ακούγομαι σαν κάτι τελειωμένους μπαφιάριδες που όταν τους λες να ξεκολλήσουν λίγο από το χασισάκι σου λένε πως άμα κάνεις "σωστή" χρήση δε χαζεύουν τα μυαλά σου και είναι πιο υγιεινό απ'το τσιγάρο κλπ κλπ...!

@Kitty:
Δεν έχω αυτοκίνητο καρδιά μου!
Εμείς εδώ στη νότια Ευρώπη έχουμε συγκοινωνίες και δε χρειαζόμαστε ρυπογώνα τροχήλατα! :Ρ
Τι έλεγε η τηλεόραση και στους Ολυμπιακούς αγώνες:
"Με τραμ, τρένα, λεωφορεία και μετρό
πάμε μαζί για το χρυσό!
(UMBER LAME!!!!)

Υ.Γ: Ο ποιητής "kthnaras" έγραψε...

Durden_Alie είπε...

Ρε αγόρι μου πόσες φορές θα στο πω;

ΕΙΝΑΙ πιο υγιεινό από το τσιγάρο!!!

frontman είπε...

Δε διαφωνώ!
Το λέει άλλωστε και ο συμμαθητής μου ο Βαγγέλης που έχουν κρεμμάσει τα μάτια του και μιλάει πιο αργά και απ'το γερο-Καραμανλή λίγο πριν τα κακαρώσει!

Durden_Alie είπε...

τσ τσ τσ τσ τσ

μικροαστέ! :-Ρ