Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

έρχεται χρεωκοπία;;;;;

την καλησπέρα μου στα όμορφα παπάρια καθώς και στους αναγνώστες μας. 

τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο μου έχει σφηνωθεί στο μυαλό ότι έρχεται χρεωκοπία. από τον Σεπτέμβρη - Οκτώβρη βλέπω μια έντονη κινητικότητα στα οικονομικά της Ελλάδος. 

1) Το κράτος έλεγε πριν αρκετές βδομάδες πως δεν έχει χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του και πως πρέπει να πάρει το δάνειο. αμ έλα όμως που ξαφνικά βρήκε και μέχρι αυτήν την ώρα που γράφω έχει και με το παραπάνω. που σκατά τα βρήκε για να ξεπληρώσει τις δόσεις στους δανειστές μας από τα παλιά δάνεια που πήρε η πασοκάρα? μάλιστα λίγες μέρες νωρίτερα είχε εμφανιστεί εκείνος ο παπάρας από αμέρικα που είχε μαζέψει εκείνο το αμύθητο ποσό και θα τα έδινε στην ελλάδα υπό προϋποθέσεις και μπλα μπλα μπλα.


2) άρχισαν να φεύγουν από την ελλάδα διάφορες εταιρίες όπως:

α) την αρχή κάνει η τράπεζα HSBC πριν από 1 χρόνο περίπου που εγκαταστάθηκε στην ελλάδα περίπου πριν από 20 χρόνια. έδωσε πάρα πολλά δάνεια και μάλιστα έφτασε στο σημείο να στέλνει ανθοδέσμη σε όποιον έπαιρνε στεγαστικό δάνειο. καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο καλά έφαγε. αφού λοιπόν την κοπανάει, μετά από λίγο καιρό μας σοκάρει δοκιμάζοντας αν τα atm της στην ελλάδα μπορούν να δώσουν χαρτονομίσματα δραχμής. ουπς, μη βιάζεστε. δεν έφυγε τελικά. μέχρι και σήμερα εδώ είναι. έλα όμως που βγήκε στον αέρα αυτές τις μέρες λέγοντας πως αποχωρεί μετά τις μαλακίες που έγιναν με την λίστα λαγκάρντ (μέσω αυτής της τραπέζης μπορείς να στείλεις χρήματα στην ελβετία, χμμμ)
   
β) η πολυαγαπημένη μας εταιρία ΦΑΓΕ ανακοίνωσε στις 1/10 πως μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική) ενώ οι δραστηριότητές της στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l. 

γ) την κοπανάει και η coca cola 3Ε από την ελλαδίτσα. όχιιιι, δεν φεύγει από τις εγκαταστάσεις της. βρήκε ένα ωραίο τρόπο να κάνει την μαγκιά της. κάνει μια μετακόμιση από το Χ.Α.Α. στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (άντε και της Νέας Υόρκης). η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 6 δις €. οι μέτοχοι θα ανταλλάξουν όλες τις μετοχές τους με τις μετοχές της εδρεύουσας στην Ελβετία Coca Cola HBCAG. ταυτόχρονα η  Coca Cola HBCAG θα ζητήσει την εισαγωγή της στο X.A.A. Δεν είναι τυχαίο πως η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε μετά την απόφαση της ΦΑΓΕ να μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο.

δ) τις τελευταίες μέρες αιωρούνται φήμες γύρω από (φτου γμτ κόπηκε το ρεύμα και επέστρεψε μετά από 1 ώρα. ξέχασα αυτά που ήθελα να γράψω) ....... την Bayer. ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός  φαίνεται να την κοπανάει από την ελλάδα. και όπως διαβάζω η εταιρία τονίζει πως θα παραμείνει στο χώρο των φυτοφαρμάκων, η οποία χάρη στις καλές σχέσεις με τις γερμανικές τράπεζες έχει ρευστότητα. και πως να μη μείνει στα φυτοφάρμακα αφού έχει κάνει συμφωνία με το μπενάκειο φυτοπαθολογικό ινστιτούτο. ξέρετε ποιος είναι ο πρόεδρος και ο αναπληρωματικό μέλος εκεί? ωωω τι μεγάλη έκπληξη! πρόεδρος είναι ο αδερφός του Σαμαρά και αναπληρωματικό μέλος ο Γερουλάνος!!!!


3) στην τελευταία ψηφοφορία που έγινε για τις αποκρατικοποιήσεις, μία τροπολογία καταψηφίστηκε (είπε όχι η ΔΗΜΑΡ) και δεν είχε την δεδηλωμένη (151 ψήφους) για ένα νομοσχέδιο. κατά ένα μαγικό τρόπο όμως κάτι έγινε και με 149 ψήφους πέρασε. κάτι τέτοιο άκουσα από το ραδιόφωνο. δεν το πρόλαβα από την αρχή. ΑΑΑ, επίσης έλειπαν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης!!!! βλέπετε η μέρκελ πίεσε για να πουλήσουμε τον ελάχιστο πλούτο στους ιδιότητες και τα κατάφερε. την τετάρτη που μας έρχεται γίνεται ψηφοφορία στην βουλή για το νέο δάνειο που θέλουμε να πάρουμε. σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες, υπάρχει ο φόβος να καταψηφισθεί με αποτέλεσμα όλες αυτές οι συζητήσεις του αντωνάκη με την τρόικα να πάνε στο διάολο. ήδη ο Κασσής του πασοκ έγινα ανεξάρτητος βουλευτής. επίσης υπάρχουν άλλα 4-5 άτομα που πηγαίνουν με την άποψη του Κασσή. στους διαδρόμους του μαξίμου φημολογούνται 3-4 μέλη της ΝΔ να κάνουν την έκπληξη μέσα στη βουλή. τα διεθνή χρηματιστήρια παίρνουν την κατιούσα, πόσο δε στο ελληνικό που τις τελευταίες μέρες γίνονται όργια πάνω στον κλάδο των τραπεζών. ο πρόεδρος της πολιτικής άνοιξης, εεεεεεεε της ΝΔ ήθελα να πω, έχει φέρει τα πάνω κάτω σε ελλάδα και γενικά σε όλον τον κόσμο. οι ευρωπαίοι όμως βλέποντας αυτό το παραμύθι να πλησιάζει την πραγματικότητα, κάναν κουβέντα για πτώχευση της ελλάδος μέσα στην ευρωπαική ζώνη. φυσικά δεν έχω ιδέα ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτού του γεγονότος. το σίγουρο είναι πως τα μέτρα και να μη περάσουν, δε τους συμφέρει να μας βγάλουν από την Ευρώπη. θα γίνει της πορνάρας και θα καταρρεύσει το σύστημα του ευρώ. 


ο συνδυασμός όλων αυτών των γεγονότων που έγινα τις τελευταίες εβδομάδες με βάζουν σε σκέψεις για το πόσο κοντά είναι χρεωκοπία. γιατί πέρα από τα ψέματα, αυτή θα έρθει αργά η γρήγορα. εσείς τι άποψη έχετε επί του θέματος?
4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε να περάσουν οι αμερικανικές εκλογές και μετά από λίγο έρχεται το σουτ...

frontman είπε...

3 χρόνια τώρα περιμέναμε να ετοιμαστούν όλοι για μια ελληνική χρεωκοπία. Όπως - σωστά κατά τη γνώμη μου - παρατηρείς, φαίνεται ότι πλέον όλοι είναι έτοιμοι (εκτός από τους Έλληνες). Κάπου πήρε το αυτί μου για μία σύγκριση μεταξύ Καλιφόρνιας που χρεωκόπησε μέσα στις ΗΠΑ και Ελλάδας που θα χρεωκοπήσει μέσα στην ΕΕ. Εγώ πάντως κουράστηκα να περιμένω πότε θα με χρεωκοπήσουνε. Ας γίνει να πάει στα κομμάτια να πάει.

http://www.youtube.com/watch?v=EIIvodNx5CI

mpourmpoulithra ! είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Frontman. Η χρεωκοπία ήταν να γίνει πολύ νωρίτερα. Το γιατί το καθυστερούν δεν το ξέρω αλλά σίγουρα υπήρχαν πολλά συμφέροντα. Ας χρεωκοπήσουμε λοιπόν να τελειώνουμε...Μήπως τώρα δεν είμαστε ήδη χεωκοπημένοι?

Durden_Alie είπε...

Υπάρχει κάτι που εμένα με τρομοκρατεί πολύ περισσότερο από την ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία και δεν είναι άλλο από την επέλαση των ανθρωποειδών της Χρυσής Αυγής στο δημόσιο βίο, όχι απλά με την ανοχή αλλά με την ξεκάθαρη επιβράβευση από πλευράς κοινωνίας. Φυσικά, δεν περίμενα τίποτε καλύτερο από το βρωμοέλληνα του οποίου η "φιλοξενία" και η "κοινωνική και δημοκρατική ευαισθησία" περιορίζεται σε περιόδους παχιών αγελάδων, όταν μπορεί να το παίζει "φιλεύσπλαχνος" πετώντας ένα ξεροκόμματο στον Αλβανό μετανάστη. Αν αυτά τα τομάρια έρθουν στα πράγματα (και μη νομίζετε ότι αποκλείεται) θα ήταν για μένα ένας καλός λόγος να φύγω απ' αυτή τη σκατοχώρα και να αποποιηθώ της ελληνικής ιθαγένειας μια για πάντα!