Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πολιτικό spamming - Αντεπίθεση Λαέ (όχι αυτή του ΚΚΕ)


Επειδή μας έχουν σπάσει τ’ αρχίδια με τα ανεπιθύμητα μηνύματα που στέλνουν σωρηδόν οι διάφοροι καθυστερημένοι (εννοώ χαμηλού IQ) υποψήφιοι βουλευτές, επειδή το πολιτικό spamming είναι τακτική που θα έπρεπε να τιμωρείται με πρόστιμο (ναι, ναι, καλά ακούσατε, ιδού) αλλά και επειδή δεν τρέφω αυταπάτες και γνωρίζω ότι σ’ αυτήν εδώ τη χώρα η δικαιοσύνη είναι ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ, προτείνω στα εκλεκτά μέλη του PPR και στον ελληνικό λαό γενικότερα το δικό μου τρόπο απάντησης στο φαινόμενο του πολιτικού spamming που δεν είναι άλλος από την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ με μοναδικό σκοπό την εκτόνωση των επικίνδυνων--για τη σωματική ακεραιότητα των πιο πάνω καθυστερημένων (εννοώ χαμηλού IQ) υποψηφίων--δολοφονικών μου ενστίκτων.


Πρώτη στη λίστα του εμετού έρχεται η κυρία Πόπη Καλαϊτζή, υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, νεαρά ιατρός και απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια (καραμπλιαξ φτου κακα!), από την οποία δέχτηκα e-mail με τίτλο «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΙΤΑΤΟ» και με το ακόλουθο περιεχόμενο:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΙΤΑΤΟ
«Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΝΑ Τ’ ΑΝΑΛΑΒΩ. ΣΤΑ 27 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΕΠΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ»

Καυστικά σχόλια για την πολιτική σκηνή και για την κατάσταση στην οποία έχει επισέλθει η χώρα μας έκανε η γιατρός και τέως Έπαρχος Λαγκαδά κα. Πόπη Καλαϊτζή στη συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο και στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, καλεσμένη έπειτα από την «απαίτηση» των ακροατών ν’ ακουστεί ο λόγος των νέων πολιτικών προσώπων.
«Τα πράγματα αλλάζουν από μέσα. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας, να σταματήσουμε να κάνουμε κριτική και ότι μας ενοχλεί να το αλλάξουμε», τόνισε η τέως Έπαρχος Λαγκαδά για τη σημερινή πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Η κα. Καλαϊτζή που έχει καταθέσει αίτηση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, σε ερώτημα ακροατή αν πιστεύει σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ή σε μία πολυφωνική απάντησε: «Αυτή είναι μία επιλογή του λαού. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο οι κυβερνήσεις συνεργασίας να είναι αποτελεσματικές και να αναλαμβάνουν το πολιτικό κόστος για κάποιες αποφάσεις. Πιστεύω λοιπόν, πως για να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πρέπει να ηγείται μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Σε άλλο ερώτημα ακροατή για το ποιό είναι το κόστος των πολιτικών καθώς δεν είδαμε κάποιον να «πληρώνει» η κα. Καλαϊτζή, σημείωσε:  «Το κόστος θα είναι οι πολιτικοί που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους να πάνε στα σπίτι τους και αυτός που θα τους δείξει τον δρόμο θα είναι ο λαός. Είχαμε χτίσει την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια στην αναξιοκρατία. Αυτή την εποχή πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τους πολιτικούς μας. Δεν μας πλήγωσαν ιδεολογίες. Συμπεριφορές μας πλήγωσαν».
Για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, μιλώντας με την ιδιότητα της γιατρού, τόνισε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τους λαθρομετανάστες στο έλεος του Θεού. Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι επανήλθαν ασθένειες στη χώρα μας που είχαν εξαφανιστεί και ότι τα γκέτο τους δυστυχώς λειτουργούν ως υγειονομικές βόμβες. Τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών πρέπει γίνουν μακριά από κατοικημένες περιοχές και φυσικά να ληφθεί υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας».
Για το θέμα της αυτοκτονίας του 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος η κα. Καλαϊτζή έκανε λόγο για μία εποχή εθνικής κατάθλιψης που η απόγνωση κάποιων ανθρώπων τους οδηγεί σε ακραίες  συμπεριφορές, όπως αυτή της αυτοκτονίας.
Στη συνέχεια και με αφορμή ένα πολιτιστικό ρεπορτάζ, η τέως Έπαρχος Λαγκαδά τόνισε με έμφαση: «Είναι απαραίτητη η τέχνη για ν’ ανέβει το ηθικό των πολιτών. Μας έχει κουφάνει η εκκωφαντική σιωπή των πνευματικών ανθρώπων».
Αναφερόμενη σε έρευνα σύμφωνα με την οποία 1.500.000 Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στα χωριά τους, η κα. Καλαϊτζή είπε ότι η λύση θα δοθεί από την περιφέρεια και ότι: «Τώρα πια μπορούμε να αναπτυχθούμε στην Περιφέρεια».
Η εκπομπή έκλεισε με μία κουβέντα του δημοσιογράφου κ. Ανάργυρου Κωστάκη που ήταν ακροατής της ραδιοφωνικής εκπομπής:
«Κυρίες, πολιτικοί σαν την κα. Καλαϊτζή, τιμούν πραγματικά το πολιτικό σύστημα γιατί δείχνουν μία πνοή κι ένα πάθος να φέρουν το καινούργιο».

συνοδευόμενο από δύο στυλιζαρισμένες φωτογραφίες της κυρίας.


Η απάντησή μου εστάλη λίγα λεπτά αργότερα και ήταν η εξής:

Αγαπητή κυρία Καλαϊτζή,

Σας γράφω αυτό το email ως απάντηση στον οχετό περιαυτολογίας που έλαβα από εσάς σήμερα το μεσημέρι, αυτού του μνημείου ψωνισμένης αυτοπροβολής  που κάποιος «εγκέφαλος» σύμβουλός σας σάς έπεισε ότι θα ήταν καλή διαφήμιση για το όνομά σας ενόψει εκλογών. Μπορώ βέβαια να φανταστώ τουλάχιστον δύο-τρεις οργανισμούς ή συλλόγους που θα μπορούσαν να ξεπουλήσουν τα emails των μελών τους κατ’ αυτό το χυδαίο τρόπο και να δώσουν έπειτα τη χαρά της διαφήμισης στους πάσης φύσεως wannabe πολιτικάντηδες. Όποιος κι αν είναι ο ένοχος που σας πούλησε ή σας δώρισε το email μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ψιλικατζής της σειράς.
Αυτό το email όμως δεν είναι γι’ αυτόν, είναι για σας και γράφεται εν είδει συναδελφικής συμβουλής μιας και φροντίζετε να διαλαλείτε στο internet ότι είστε γιατρός. Μάθετε λοιπόν, συνάδελφε, ότι υποπέσατε στο θανάσιμο ιντερνετικό αμάρτημα του spamming. Μάθετε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο δε διαφημίζεστε αλλά γίνεστε ενοχλητική και σπάτε τα νεύρα μας. Μάθετε ότι δε μ’ ενδιαφέρει (και φαντάζομαι και πολλούς άλλους αποδέκτες των email σας) ούτε η θητεία σας ως έπαρχος Λαγκαδά (αξίωμα που φαντάζομαι ανταγωνίζεται σε αρμοδιότητες αυτό του πρόεδρου δεκαπενταμελούς σε σχολείο), ούτε οι απόψεις σας ούτε και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με σας, η δε συνέντευξή σας και οι συνημμένες φωτογραφίες σας προσβάλλουν τη νοημοσύνη και την αισθητική μου αντίστοιχα. Μάθετε τέλος ότι το email σας θα πάρει τη θέση που του αξίζει πλάι στα υπόλοιπα παρόμοιας αισθητικής spam mail με τις διαφημίσεις πορνοσάιτ, φτηνών χαπιών Viagra και μεγεθυντών αντρικού γεννητικού οργάνου. Και, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να σπαμάρετε συναδέλφους, θυμηθείτε σας παρακαλώ τους πνευματικούς ανθρώπους και κουφάνετέ μας με τη δική σας εκκωφαντική σιωπή. Ο τόπος το έχει τόσο μα τόσο ανάγκη!

Ένας συνάδελφος

Επόμενος  ενοχλητικός σπαζαρχίδης ένας έτερος συνάδελφος ιατρός ονόματι Κωνσταντίνος Κουτσομητέλης, ιατρός παθολόγος και υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά (ή ΠΑΣΟΚ light). Το spam του ήταν το εξής:

Αγαπητή φίλη, Αγαπητέ φίλε,
Το διαδίκτυο κατάργησε οικονομικούς και άλλους φραγμούς και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε απευθείας χωρίς διαμεσολαβητές.
Με τη δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία, πήρα το θάρρος να  σας ενημερώσω ότι στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου θα είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) του Φώτη Κουβέλη στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να δείτε τις πολιτικές θέσεις και τους στόχους του κόμματος που υποστηρίζω, καθώς και την προσωπική μου διαδρομή, στο e-blog >>>   http://koutsomitelis.wordpress.com Εάν αυτά που θα διαβάσετε σας εμπνέουν, προωθείστε τα σε φίλους και γνωστούς
Είμαι στη διάθεση σας για να ανταλλάξουμε απόψεις και να ακούσω τις υποδείξεις και τα σχόλιά σας.

στο τέλος δε με θράσος δήλωνε πως:

<< σεβόμαστε την ιδωτικότητά σας.>>
Είστε εγγεγραμμένη-ος στην ΛΙΣΤΑ μας, εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε mail  μας επικοιν. μαζί μας για την διαγραφή  σας.
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή  πατήστε εδώ για αυτόματη διαγραφή.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)

Συγκλονισμένος κι εγώ από το μέγεθος του ανδρός απαντώ:

Αγαπητέ συνάδελφε,

Χρησιμοποιώ τη λέξη "συνάδελφε" διότι η χρήση της προσφώνησης "φίλε" που χρησιμοποιείτε εσείς προϋποθέτει, τουλάχιστον κατά το δικό μου λεξιλόγιο και σύστημα αξιών, προηγούμενη γνωριμία μας.

Αγαπητέ συνάδελφε, εάν ήθελα να ενημερωθώ για την υποψηφιότητά σας ή για την ύπαρξή σας γενικότερα θα φρόντιζα να κάνω ο ίδιος μια διαδικτυακή αναζήτηση, έτσι, χωρίς φραγμούς και άλλους μεσολαβητές. Το θέμα όμως είναι ότι και η υποψηφιότητά σας και η ύπαρξή σας με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Το e-mail σας, συνάδελφε, EINAI SPAM. Το γεγονός ότι στο τέλος του φροντίζετε να τονίσετε ότι δεν είναι μόνο γέλιο μου προκαλεί και, ίσως ίσως οίκτο για το άτομό σας και τις γνώσεις σας περί διαδικτύου. Το τι είναι ή δεν είναι spam, συνάδελφε, δεν το ορίζουν οι γελοίοι νόμοι που ψηφίζουν οι εξίσου γελοίοι βουλευτές ή ευρωβουλευτές, αλλά το ορίζει ο άγραφος νόμος του διαδικτύου που είναι και ο μοναδικός στον οποίο υπακούω με τη θέλησή μου και χωρίς την κρατική καταπίεση. Και, στο τέλος τέλος, το ορίζω ΕΓΩ ο ίδιος όσον αφορά στα δικά ΜΟΥ e-mail. Το e-mail σας λοιπόν καταχωρίζεται ως spammάρα του κερατά και παίρνει τη θέση που του αξίζει στον κάλαθο των ανεπιθύμητων μαζί με την υποψηφιότητά σας, την ύπαρξή σας και την υποτιθέμενη πολιτική καριέρα σας.

Σας χαιρετώ και εύχομαι ολόψυχα να μην εκλεγείτε...

ΥΓ : Επειδή διευκρινίζετε κάπου ότι "είμαι γραμμένος στη Λίστα σας" θα ήθελα να σας τονίσω ότι δεν έχω γραφτεί με τη θέλησή μου σε καμιά "Λίστα σας". Εάν κρατάτε τέτοιου είδους "λίστες" να φροντίσετε να τις διαγράψετε, έτσι, προς τιμήν της "αριστερίζουσας ιδεολογίας" σας. Και ΑΠΑΙΤΩ να τις διαγράψετε ΕΣΕΙΣ...ΕΓΩ ούτε γράφτηκα ούτε και σκοπεύω να χαραμίσω το παραμικρό κλικ για να διαγραφώ. Κοίτα να δεις ρε παιδί μου κάτι Αριστεροί...!


Last but not least, ο γνωστός πρώην προπονητής και υπουργός βεβαίως βεβαίως κ. Γιάννης Ιωαννίδης (aka «σουτάρει ο Ιωάννου μόνος του γαμώ το Χριστό μου») που είχε την καλοσύνη να μου αποστείλει την παρακάτω πρόσκληση:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
 Σας προσκαλώ σε μία φιλική συνάντηση με γιατρούς και πανεπιστημιακούς στο "Maison Crystal" (πρώην Interni) Μεγάλου Αλεξάνδρου 6 - Νέα Παραλία, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στις 21:30.

 Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή και χαρά για μένα.

 Φιλικά,
Γιάννης Ιωαννίδης.


Από ευγένεια και μόνο λοιπόν δε θα μπορούσα να μην απαντήσω στην πρόσκληση:

Αγαπητέ κύριε Ιωαννίδη,

Ομολογώ πως έχω υπάρξει φανατικός θαυμαστής σας, τότε που, με το Γκάλη, το Γιαννάκη και τ' άλλα παιδιά βάζατε τα θεμέλια στο ελληνικό μπάσκετ. Γίνατε η αιτία να αγοράζω κάθε χρόνο καινούργια αθλητικά παπούτσια και να τρέχω ολημερίς στα γήπεδα κάτι για το οποίο ειλικρινά σας ευγνωμονώ. Ήσασταν καλός, κύριε Ιωαννίδη, σ' αυτό που κάνατε. Καταλαβαίνετε λοιπόν τη δυσφορία μου όταν έμαθα πως κατεβαίνετε στο βόθρο του πολιτικού στίβου. Ήταν, βλέπετε, πάντα μια απορία μου αυτή: Γιατί κάποιος κατά τα άλλα επιτυχημένος στον τομέα του επαγγελματίας να τον εγκαταλείπει για να κυλιστεί στο βούρκο των βουλευτικών εδράνων; Μπορώ βέβαια να σκεφτώ μια σειρά λόγων κανένας εκ των οποίων δεν έχει φυσικά σχέση με αυτό που κάποιοι ξεδιάντροπα καλούν "ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο"...αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος...

Κύριε Ιωαννίδη, δε σας γνωρίζω! Δεν έχω ποτέ χτυπήσει την πόρτα του γραφείου σας ούτε την πόρτα του κόμματός σας ούτε και κανενός άλλου που να ανήκει στην ίδια συνομοταξία. Η έκπληξή μου λοιπόν ήταν μεγάλη όταν είδα να μου στέλνετε την πρόσκλησή σας σε μια διεύθυνση e-mail που δε σας έχω δώσει. Μπορώ βέβαια να φανταστώ που τη βρήκατε, μια και η πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά σε "γιατρούς", αλλά εξακολουθώ να θέλω να πιστεύω ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, του οποίου είμαι μέλος, δε θα έκανε μια πράξη τόσο φτηνή.

Τελοσπάντων, όποιος κι αν σας πούλησε ή σας δώρισε τη διεύθυνσή μου, η πρόσκλησή σας έφτασε σε μένα κι εγώ θεωρώ υποχρέωσή μου να σας απαντήσω: Σας λέω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραβρεθώ στη συνάντηση (αν και ομολογώ πως το θέαμα των ξιπασμένων συναδέλφων μου που θα παραβρεθούν θα μου προκαλούσε αρκετό γέλιο), θεωρώ την πρόσκλησή σας άκρως προσβλητική, απαιτώ δε να με διαγράψετε από τις "λίστες" σας με δικές σας αποκλειστικά ενέργειες (από την πλευρά μου δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα κλικ για το σκοπό αυτό εφόσον η "εγγραφή" μου έγινε παρά τη θέλησή μου και με κλοπή των προσωπικών μου δεδομένων). Σας προειδοποιώ επίσης ότι η διατήρηση τέτοιου είδους "καταλόγων" μπορεί να έχει και νομικές για σας συνέπειες. Τέλος, σας δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω ούτε εσάς ούτε το ξεφτιλισμένο κόμμα σας.

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι ολόψυχα να μην εκλεγείτε!


(σκέφτομαι σοβαρά να υιοθετήσω την τελευταία ευχή σαν σήμα κατατεθέν σε κάθε μου αλληλεπίδραση με πολιτικό στο μέλλον)


Αυτά τα ολίγα και προεκλογικά από μένα!

Και τώρα κωλόζωα ψηφίστε!

21 σχόλια:

Dr Chaos είπε...

Πολλάν σωστό σε βρίσκω Durden_Alie (ίσως και φίλε, δε θυμάμαι)
Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος χεσίματος στους σπασαρχίδες βουλευτές που σπαμάρουν σαν αυτόν εδώ το γρόθο (αν και το κοινό μάλλον είναι εξίσου ηλίθιο)

Την επόμενη φορά λοιπόν θα σε συμβούλευα να υιοθετήσεις μια πιο πλάγια και ύπουλη τακτική, έτσι να μη ξέρουν τι να περιμένουν....

Durden_Alie είπε...

ΦΙΛΕ Dr Chaos, γαμάτη η αντίδραση στη γνωστή καριολάρα της Χρυσής Αυγής. Τη συγκεκριμένη "κυρία" μόνο ως τσατσά στο ροζ ξενοδοχείο του Μιχαλολιάκου μπορώ να τη φανταστώ!

Frontman, σωστά λες ότι ο στόχος είναι η επόμενη γενιά. Κι επειδή η επόμενη γενιά θα είναι τα παιδιά μας (ναι, ναι μεγαλώσαμε) νομίζω πως είναι ΚΑΙ στο χέρι μας να κερδηθεί αυτός ο πόλεμος. Κανένα έλεος στις ρόμπες του φασισμού!

Όσο για το τελευταίο, για το αν το μέιλ είναι προσωπικό δεδομένο ή όχι, ρίξε μια ματιά στο άρθρο 12 Ν.2472/1997. Νομίζω πως μας έχουν μείνει ακόμη κάποια δικαιώματα.

frontman είπε...

ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ!!

Λίγα λόγια μόνο - όχι πολιτικού περιεχομένου.

Όπως πολύ σωστά ανέφερες Durden, οι ίδιοι οι χρήστες του internet εδραίωσαν τους κανόνες σε αυτό, όπως το τι σημαίνει "spam", τι σημαίνει "share", τι σημαίνει "anonymity" και άλλα. Για αυτό βλέπεις νομοθεσίες όπως αυτή που ανέφερε στο spam του ο Κουτσομητέλης που καθιερώνουν το "spam" και θα δεις και άλλες όπως την ACTA που κολάζουν το "share" και άλλους που αφορούν τα ιστολόγια και που κολάζουν το "anonymity".

Το όλο πρόβλημα ξεκινάει από την ίδια τη φύση του internet. Το internet ήρθε στη ζωή μας για να απογιώσει διάφορα είδη ελευθεριών και αξιών που συνδέονται άμεσα με θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτό της "ιδιωτικότητας". Όχι όμως χωρίς τα αντίστοιχα "collisions" (δεν ξέρω αν σας το είπα αλλά πήρα το proficiency πέρισυ):

To "spam" έκανε collision με το "advertising".

Το "share" έκανε "collision" με το "trade".

Το "anonymity" έκανε collision με το "anti-slandering".

Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, η "κοινωνία" (ότι και να'ναι αυτό) δεν υπήρξε ποτέ αρκετά όριμη ώστε να εντάξει το internet στους κόλπους της. Όλοι εμείς, ο ομολογουμένως πολλοί, είμαστε αντισυμβατικοί κατά κάποιον τρόπο με το να απορρίπτουμε τη στοχευμένη διαφήμιση ως παραβίαση της ιδιωτικότητάς μας, με το να ανταλλάζουμε πληροφορίες κατωχηρωμένες από πνευματικά δικαιώματα και με το να γράφουμε ότι θέλουμε για όποιον θέλουμε ανώνυμα, θεωρώντας αυτονόητη την ελευθερία λόγου και απόψεων.

Όλο αυτό το πακέτο είναι στην ουσία ένας πόλεμος ο οποίος σύντομα θα τελειώσει με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Το σίγουρο είναι ότι ο στόχος δεν είναι η δικιά μας γενιά αλλά η επόμενη. Αυτή η οποία δεν έχει εξoικιωθεί ακόμα με τις διαδικτυακές υπηρεσίες και που όταν θα το κάνει, θα υπάρχει ένα τόσο ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δε θα αφήνει κανένα περιθώριο για collisions. To "spam" θα είναι τόσο αποδεκτό όσο μία δαφήμιση (πολιτική ή μη) στην τηλεόραση. Το "share" θα είναι τόσο κολάσιμο όπως και κάθε μορφή "παραεμπορίου" για το οποίο ακούμε συνεχώς ότι κατέχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τις οικονομικές μας κρίσεις. Το "anonymity" θα θεωρείται τόσο ανέφικτο όσο ανέφικτο είναι σήμερα να πετάξει κάποιος με αεροπλάνο χωρίς ταυτότητα ή διαβατήριο.

Εκτός λοιπόν από το ηλίθιο εκλογικό παιχνίδι των ημερών, πάρε λοιπόν μία γεύση για το τι έρχεται.

Επιπλέον να σου πω ότι το e-mail σου, μπορεί να είναι όντως προσωπικό δεδομένο αλλά όχι ευαίσθητο. Στην πράξη, ο μόνος τρόπος να για να αναζητήσεις νομική δικαίωση είναι να αποδείξεις ότι αυτός που το "διέρρευσε" είχε οικονομικά οφέλη κατά οποιονδήποτε τρόπο. Δηλαδή φέξε μου και γλύστρησα!

Υπάρχει ένας συμαντικός διαχωριμός μεταξύ προσωπικών δεδομένων και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με εντελλώς διαφορετική νομική αντιμετώπιση για την κάθε κατηγορία. Στην πραγματικότητα τα μη-ευαίσθητα δεν έχουν καμία ουσιαστική διαβάθμιση. Τα ευαίσθητα αφορόυν (ακόμα) τα οικονομικά, περιουσιακά και φορολογικά δεδομένα, τα φυσικά και βιομετρικά χαρακτηριστικά, τις όποιες θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις και το ιατρικό ιστορικό. Με το υπάρχον νομοθετικό σκηνικό (στην Ευρώπη) μόνο για αυτά διατηρείς το "δικαίωμα" να ενοχλείσαι. Για τα υπόλοιπα γίνεσαι απλά.. γραφικός...

Ωστόσο, σου υπόσχομαι ότι θα υιοθετήσω την προσέγγισή σου ως μέθοδο απάντησης του πολιτικού spamming αν και εφόσον η Ένωση Ελλήνων Φυσικών Κ-Δ Μακεδονίας (από την οποία δεν έχω δεχτεί ποτέ ούτε μισό mail) διαρρεύσει το mail μου σε διάφορους πολιτικούς λακέδες.

frontman είπε...

Έχεις δίκιο. Μπέρδεψα τα προσωπικά με τα ευαίσθητα και για αυτό άλλαξα την ανάρτησή μου.

frontman είπε...

Όσον αφορά τον "πόλεμο" που συζητάμε πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι μας ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά σημεία τα οποία καλό είναι να σκεφτούμε. Η ιστορία που μας περιγράφεις με την ανάρτησή σου είναι όπως είπα μία μόνο πλευρά του ιντερνετικού σκηνικού που στείνεται για τις επόμενες γενιές.

Τα ερωτήματα όμως σχετικά με τη νομοθεσία και την ηθική του διαδικτύου είναι στα αλήθεια πολύ δύσκολο να απαντηθούν. Ξαναλέω ότι το spamming μπορεί πολύ εύκολα να υποβαθμιστεί σε διαφημισούλα και πίστεψέ με ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Αντίστοιχα το sharing έχει γίνει εδώ και χρόνια κακούργημα και ο μόνος λόγος που εγώ και εσύ δεν είμαστε ήδη κλεισμένοι σε κάποιο κελί του Κορυδαλλού είναι γιατί δεν είμαστε μόνο εγώ και εσύ. Είμαστε ΟΛΟΙ! Ποιος όμως μπορεί να δώσει μία σαφή και ουσιαστική λύση η οποία να μπορεί να καλύπτει ΚΑΙ την ελευθερία διακίνισης της πληροφορίας ΚΑΙ την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων; Μάλλον κανείς προς το παρόν. Η ACTA φερειπείν, η οποία ήρθε να δώσει μία σολομωνική λύση, αποδείχθηκε έπειτα ότι καταστρατηγεί κάθε έννοια ιδιωτικότητας. Οπότε στην πραγματικότητα λύση ουσιαστική δεν υπάρχει. Και είναι γεγονός, ότι και η άλλη πλευρά, η πλευρά των πνευματικών δικαιωμάτων (εταιρείες παραγωγής μουσικής/ταινιών, εκδοτικοί οίκοι, καλλιτέχνες κλπ) έχει ουσιαστικά και έγκυρα επιχειρήματα.

Και για να μη φανεί ότι είμαι off-topic, ξεκαθαρίζω ότι η εμπειρία σου συνδέεται με την ίδια ιντερνετική ιδιωτικότητα που θα έχουμε πολύ σύντομα. Άλλωστε πολλές φορές εμείς οι ίδιοι ξεπουλάμε μόνοι μας μεγάλα κομμάτια της ιδιωτικότητάς μας με τη συμμετοχή μας στα social networks (facebook κλπ) προκειμένου να απολάυσουμε τις όποιες ιντερνετικές υπηρεσίες.

Φαντάσου λοιπόν Durden τον εαυτό σου σε ένα δικαστήριο του κοντινού μέλλοντος έπειτα από αγωγή που έχεις καταθέσει εναντίων του ιατρικού συλλόγου που μοιράζει το mail σου δεξιά και αριστερά στον κάθε πολιτικό λακέ. Φαντάσου τώρα ότι εγώ είμαι ο γλοιώδης συνήγορος υπεράσπισης ο οποίος έχει εντοπίσει στα social media πληροφορίες και λοιπά "προσωπικά" δεδομένα που έχεις εκθέσει ΕΣΥ ο ίδιος στη θάλασσα του διαδικτύου. Πόσο εύκολο θα είναι για μένα, έναν έμπειρο χαζοδίκη σε θέματα ιδιωτικότητας και ηθικής του διαδικτύου, να σε κάνω να χάσεις την αξιοπιστία σου ενώπειον του δικαστηρίου;

Καταλήγω λοιπόν σε αυτό που ξεκίνησα, ότι ο πόλεμος αυτός είναι αποτέλεσμα της μη όριμης αποδοχής του internet από την κοινωνία μας. Για να δεχτούμε νομοτελιακά, ηθικά και κοινωνικά το διαδίκτυο στην καπιταλιστική κοινωνία μας ή θα πρέπει να αλλάξουμε το internet και να το προσαρμόσουμε στους νόμους του marketing, του advertising, του trade, του social networking ή θα πρέπει να αλλάξουμε την ίδια την κοινωνία μας. Πάντως τα δύο τελευταία χρόνια, η έντονη νομοθετική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση προς τη δεύτερη επιλογή και ας πηγαίνει η ιδιωτικότητα και τα άλλα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στο βιβλίο της ιστορίας. Το μόνο πράγμα που πρέπει να μείνει ελεύθερο over the internet είναι η αγορά! That's that!

mpourmpoulithra ! είπε...

Επιτέλους ρε durden....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! τοσο καιρο περιμενα ενα ποστ σου και ναι...ηταν ανταξιο των προσδοκιων μου! Ευγε!!! κλαπ κλαπ κλαπ κι απο μενα!
(τι σκατα να ψηφισω ρε γαμωτο....?)

frontman είπε...

Btw τι είναι "έπαρχος Λαγκαδά"?
To google μου απαντάει Πόπη Καλαϊτζή!

Durden_Alie είπε...

Μάλλον πρόκειται για προ-Καποδιστριακό (όταν δηλαδή υπήρχαν ακόμη "επαρχίες" εντός των νομών) μη αιρετό αξίωμα της πούτσας με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των "δικών μας" παιδιών και μάλιστα τόσο "κάρτα" ως προς τη σκοπιμότητά του που ακόμη κι όσοι το κατείχαν ντρεπόντουσαν να το πουν (γι' αυτό και το google δε δίνει αποτελέσματα :-Ρ). Σκέψου τώρα πόσο γκάου πρέπει να είσαι για να το δηλώνεις και περήφανα! Ε ρε κατακαημένο ελληνικό δημόσιο!

Για τα υπόλοιπα, Frontman, αν και φύσει απαισιόδοξος, θα επιμείνω ότι υπάρχει περιθώριο αντίδρασης. Φέρνω ως παράδειγμα τις απαντήσεις που άρχισα να λαμβάνω στο inbox μου όταν άρχισα να σοβαρεύω, στέλνοντας την ακόλουθη προειδοποίηση σ' όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες:

Κύριε/α ****

Στις "ημερομηνία" και "ώρα" έλαβα από εσάς ή από κάποιον εκπρόσωπό σας e-mail με συννημένο προεκλογικό υλικό που διαφημίζει την υποψηφιότητά σας. Επειδή δε με ενδιαφέρει ούτε η υποψηφιότητά σας ούτε η ύπαρξή σας γενικότερα και επειδή δε θυμάμαι να σας έχω δώσει τη διεύθυνση e-mail μου ούτε να έχω έρθει σε επικοινωνία με το κόμμα σας ή με κάποιο συνεργάτη σας, σας παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε από που βρήκατε το e-mail μου. Σε αντίθετη περίπτωση σας ενημερώνω ότι βάση του άρθρου 12 Ν.2472/1997 θα προσφύγω στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα περαιτέρω, τονίζω δε ότι βάσει νόμου είστε υποχρεωμένος/η να μου απαντήσετε εντός 15 ημερών.



Θαυμάστε:

Χάρης Αηδονόπουλος

προς Εμένα

κυριε συναδελφε,ζητω συγγνωμη για την οχληση που οφειλεται στην επιθυμια γνωστοποιησης της υποψηφιοτητας ενος ιατρου και σας βεβαιω οτι δεν θα σας σταλει στο μελλον κανενα μυνημα (sic - γαμώ την ορθογραφία σου που μου θες και Βουλή)


Γωγώ Παπαιωάννου

προς Εμένα

Κύριε ****, ευχαριστώ που μου δηλώσατε ότι πήρατε το mail και σας ευχαριστώ
που μου απαντήσατε. Προφανώς για να βρίσκεται στην λίστα επικοινωνίας μας,
ίσως το συνέλεξα από κάποια παλαιότερη επικοινωνία μαζί σας ή συλλογική.
Λυπάμαι αν ενοχληθήκατε τόσο πολύ και σας δηλώνω ότι θα το απαλείψω από την
λίστα αποδεκτών μου. Με εκτίμηση Γωγώ Παπαϊωάννου Γάκη, Διευθύντρια Κέντρου
Αιμοδοσίας Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης


και τα λοιπά, και τα λοιπά...


Προς mpourmpoulithra: Κι εγώ είμαι σε σκέψη για το τι να ψηφίσω...Ξέρω με σιγουριά τι ΔΕΝ θα ψηφίσω (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή) και μάλλον θα το πάω με την εις άτοπον απαγωγή μέχρι την τελευταία μέρα. Σίγουρα πάντως θα ψηφίσω κάτι, δηλαδή όχι λευκό/άκυρο/αποχή που θεωρούνται ανύπαρκτα από το εκλογικό σύστημα.

Mayhem είπε...

μαλάκα ζωγράφισες. κανονικά σε όλους έπρεπε να απαντάς όπως στην πρώτη καριολάρα ότι το mail τους πηγαίνει στα spam μαζί με τα άλλα viagra, τσόντες ktl. τους ξεφτιλίζεις άσχημα.

frontman, ο έπαρχος πρέπει να είναι το αντίστοιχο του μουχτάρη.

Mayhem είπε...

και θα το ξαναπώ. πρέπει να ψηφίσετε σαλαμάκι. στον φάκελο μέσα βάλτε σαλάμι μπύρας. πάτε πρωί πρωί. ώσπου να κλείσουν οι κάλπες θα βγουν τα λάδια και θα γαμήσουν τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια.

ιδέα του πατακού εδώ και πολλά χρόνια.

mpourmpoulithra ! είπε...

Αυτο με το σαλαμακι σαν ιδεα το εχω ξανακουσει αλλα το εχετε κανει πραξη? Καλω τον πατακο να απαντησει

Dr Chaos είπε...

Ιδού τη μας λέει η πάνσοφη wikipedia για το θεσμό του έπαρχου.
Εγώ όμως τη τελευταία φορά που άκουσα/διάβασα για λάποιον έπαρχο αυτός έμοιαζε κάπως έτσι.

Όσο για τον ποίον να ψηφίσετε, ιδού και η άποψη του comedy lab, που είναι και σε ιντερνετικούς όρους συμπλοκής. (rules of engagement)

ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!
Με τον εκλογικό νόμο που άλλαξε το 2005 τα λευκά και τα άκυρα προσμετρώνται στο πρώτο κόμμα!!!
Δηλαδή, το λαχταριστό παριζάκι υφαντής μπορεί να βγάλει το πασοκ ή τη νδ.
Και κάνω πάσα σε κάποιο άλλο παπάρι γιατί έχω και δουλειά, όταν η κάλπη κολυμπάει στα ζουμιά από σαλάμια, μορταδέλλες, απάκια και αντικριστά που ρίξανε μέσα οι φιλότιμοι ψηφοφόροι,
πρέπει να κάτσουνε να μετρήσουνε ΟΛΕΣ τις ψήφους για να δούνε πόσα άκυρα υπάρχουν?
Ή δεν προσμετρώνται καθόλου οι ψήφοι λόγω ... ξέρω γω τι , και δίνουν την κάλπη όπως είναι στο Μπάμπη το ψήστη για να χαρεί και ο ουρανίσκος τον μελών της ακούραστης και αδέκαστης εφορευτικής επιτροπής???

Λύστε αυτήν την απορία και προς θεού μη χαραμίσετε τη θυσία του γελαδιού και του χοίρου για να βγάλετε άλλες γουρουνοκεφαλές και μοσχαροκοιλιές στη βουλή.

Το μήνυμα του Dr Chaos είναι ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ για να επέλθει ΧΑΟΣ, χα, χαχα, μουΑΧαχαΑΧΑΧαχαΧΑ

Durden_Alie είπε...

Να αποσαφηνίσουμε μερικά πράγματα...

Είναι μύθος ότι τα λευκά και τα άκυρα προσμετρώνται στο πρώτο κόμμα. Αντίθετα, και τα δύο θεωρούνται ΤΟ ΙΔΙΟ άκυρες ψήφοι και αυτό που κάνουν είναι να αυξάνουν αναλογικά το ποσοστό ΟΛΩΝ των κομμάτων που συμμετέχουν. Ας το δούμε με ένα παράδειγμα:

Ας πούμε ότι στους 130 εγγεγραμμένους ψηφίζουν οι 100. Οι 30 που δεν ψήφισαν προσμετρώνται ως αποχή. Από τους 100 ας πούμε ότι οι 20 ψηφίζουν ΝΔ, οι 15 ΠΑΣΟΚ και οι 10 ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα λευκά/άκυρα είναι 20. Το τελικό ποσοστό των κομμάτων λοιπόν δεν είναι 20% ΝΔ, 15% ΠΑΣΟΚ και 10% ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ποσοστό υπολογίζεται με βάση τα 80 ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια, δηλαδή: 25% ΝΔ, 18.7% ΠΑΣΟΚ και 12.5% ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πρακτικά διαφορά μεταξύ λευκής και άκυρης ψήφου και είναι μύθος ότι το λευκό υπάρχει για να δώσει "επιλογή ψήφου" σε όποιον δεν εκφράζεται από τα υποψήφια κόμματα.

Με βάση τα παραπάνω, είμαι κι εγώ κατά της πρακτικής "σαλαμάκι" γιατί ουσιαστικά δίνεις ένα μπόνους σε όλα τα κόμματα χωρίς να το αξίζουν. Όσο πιο πολλά τα άκυρα και τα λευκά, τόσο πιο μεγάλο το μπόνους. Και 90% λευκά/άκυρα να υπήρχαν, οι γελοίοι θα κάνανε πάρτυ αφού θα κάνανε κυβέρνηση με ελάχιστο ποσοστό!

Άρα, προς απάντηση στον Dr Chaos, ναι προσμετρώνται οι ψήφοι αλλά ΟΧΙ δεν υπολογίζονται.

Mayhem είπε...

εγώ ήξερα πως μόνο τα λευκά προσμετρώνται. μου τα χάλασες τώρα. θα πρέπει να σκεφτούμε άλλη μαλακία να λέμε. δεν υπάρχει κάποιο μικρό ζωύφιο που να τρώει το χαρτί??? να γίνει λίγο της πουτάνας βρε αδερφέ...

frontman είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Silverfish

skinpop είπε...

Διερωτώμαι ποια είναι η τελεολογία των δικών σου πράξεων απαντώντας τους.

Dr Chaos είπε...

Εεεε, ρε Durden, απεδειξες οτι και προσμετρώνται και υπολογίζονται οι ψήφοι!
Ή τουλάχιστον αυτό είναι το net effect της όλης διαδικασίας της ενισχυμένης αναλογικής.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες οτι λευκά και άκυρα αντιμετωπίζονται ως ένα και το αυτό.
Και σωστά λες οτι δεν υπολογίζονται στα τελικά ποσοστά των κομμάτων.
Όμως!!
Θα χρησιμοποιήσω αριθμούς από το παράδειγμά σου.
Σε δείγμα 100 ψηφοφόρων που ψήφισαν έχεις 20 άτομα που ψήφισαν NΔ (20%) κτλ και 20% άκυρα+λευκά.
Η πουστιά που κάνουνε εδώ τώρα είναι οτι τα ΤΕΛΙΚΑ ποσοστά του κάθε κόμματος υπολογίζονται ΑΦΟΥ αφαιρέσουν τα λευκά+άκυρα. Δηλαδή ΑΦΟΥ μικρύνουν το δείγμα από 100 σε 80. Τώρα πια η ΝΔ έχει 20 στους 80 ψήφους δηλαδή 25%.
"Κέρδισε" ένα 5% από το πουθενά.
Το πασοκ όμως που πριν είχε 15 στους εκατό (15% ποσοστό) τώρα έχει 15 στους 80, δηλαδή 18,75%. "Κέρδισε" ένα 3,75%.

Άρα αφού μίκρυνες το δείγμα, αυτός με το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων παίρνει αναλογικά μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Το net effect δηλαδή του να αφαιρέσεις λευκά+άκυρα είναι να πάρουνε όλοι ένα bonus ποσοστό, με το πρώτο κόμα να παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι.

Ή αλλιώς (και τώρα θα βγάλει νόημα) έιναι σα να λες οτι από τα 20% λευκά+άκυρα επί του αρχικού συνόλου των 100 ψήφων, θα βαφτίσεις τα 5% της ΝΔ, τα 3,75% του πασοκ κ.ο.κ.

Άρα! Λευκά και άκυρα = bonus στον ισχυρότερο. Ναι, παίρνουν όλοι bonus αλλά όχι το ίδιο!

Εν κατακλείδι νομίζω πως συμφωνούμε, εαν ψηφίσεις άκυρο ή λευκό τότε ψηφίζεις κάτι που δεν θες.

Dr Chaos είπε...

Και κάτι ακόμα, το οποίο όμως δεν έχω ψάξει οπότε αν μπορεί κάποιος να πει σίγουρα θα ήταν καλό.

Ψήφοι κομμάτων που δε θα πιάσουν το minimum 3% για να μπουν στη βουλή, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τα λευκά και τα άκυρα. Οπότε προσοχή σε όποιους θέλουν να ψηφίσουν μικρό κόμα, μπορεί πάλι να καταλήξετε να ψηφίσετε τους ισχυρότερους.

Αν αποδεχτούμε οτι το στοίχημα αυτών των εκλογών είναι να χτυπηθεί ο δικοματισμός, τότε το σύστημα είναι ήδη έτοιμο να νοθεύσει την άρνησή μας και να την κάνει κατάφαση.

Τέλος, ξέρει κανείς τι παίζει με το νόμο παυλόπουλου που δίνει +50 έδρες στο πρώτο κόμμα??? (Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, αντιγράφω αυτούσια από σχόλιο που διάβασα στο tvxs)

Mayhem είπε...

http://www.report24.gr/o-eklogikos-nomos-pavlopoulou-pou-tha-isxisi-gia-prwti-fora-stis-ekloges-tis-6is-ma%CE%90ou-bonous-50-edres-sto-prwto-komma.htm

δες εδώ για τις +50 έδρες.

Mayhem είπε...

και επειδή βλέπω πως ασχολείστε πολύ με τα νούμερα των λευκών-άκυρων, σας παραθέτω το παρακάτω που διάβασα σε έναν blog από αναγνώστη...


Στις Δημοκρατίες η πλειοψηφία κυβερνά!(;)
Ας παρακολουθήσουμε μέσω ενός ρεαλιστικού σεναρίου...
ο «Δημοκρατικός» και «Δίκαιος» εκλογικός νόμος,
πόσο θαυμαστά αποτυπώνει τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος.
Έστω ότι οι έχοντες δικαίωμα να ψηφίσουν είναι 1000 πολίτες
και έστω 240 από αυτούς ψηφίζουν το κόμμα Α που έρχεται πρώτο
Τι δύναμη θα έχει αυτό το αποτέλεσμα ;
Ποιό θα είναι το τελικό ποσοστό αυτής της επιλογής ;
Μα φυσικά, θα απαντούσατε, 240*100/1000 = 24%
Για να δούμε όμως, είναι έτσι;

Έστω ότι η αποχή είναι 20%
Δηλαδή 20/100*1000 = 200 δεν ψηφίζουν
Τότε το εκλογικό σώμα θεωρείται: 1000 - 200 = 800 άτομα
και το ποσοστό του κόμματος Α γίνεται 240*100/800 = 30% !

Αν τώρα από τους 800 ρίξουν άκυρο 50
Τότε το εκλογικό σώμα θεωρείται: 1000 - 200 - 50 = 750 άτομα
Και το ποσοστό του κόμματος Α γίνεται 240*100/750 = 32% !!

Και τέλος εάν έχουμε και 60 λευκά
Τότε το εκλογικό σώμα θεωρείται: 1000 - 200 - 50 - 60 = 690 άτομα
Και το ποσοστό του κόμματος Α γίνεται 240*100/690 = 34,8% !!!

Εάν τώρα από τους 690 πολίτες οι 100 αποφασίσουν να ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3%

Τότε το εκλογικό σώμα θεωρείται: 1000-200-50-60-100 = 590 άτομαΚαι το ποσοστό του κόμματος Α γίνεται 240*100/590 = 40,7% !!!!

Ένα τέτοιο ποσοστό δίνει στο κόμμα Α 240*250/590 = 101 έδρες

Αν τώρα προσθέσουμε και το bonus των 50 εδρών τότε το κόμμα Α έχει τελικά 101 + 50 = 151 έδρες!

Με αυτό λοιπόν τον ¨Δημοκρατικό¨ νόμο οι 240 κυβερνούν τους υπόλοιπους 760 που αλληλοκοιτάζονται με έκπληξη.

Τώρα τι λέτε ;

Θα πάμε να ψηφίσουμε ;;;
Θα ρίξουμε λευκό ;;;
Θα ρίξουμε άκυρο ;;;
Θα ψηφίσουμε π.χ ΄Τζούλια΄ μόνο και μόνο από αντίδραση ;;;
Για ακόμη μεγαλύτερη επιβεβαίωση του προηγουμένου σεναρίου σας παραθέτω τα εκλογικά αποτελέσματα του 2004 και 2009 όπου το ΠΑΣΟΚ κάλυψε μια διαφορά 15,25%.
Με πόσες άραγε περισσότερες ψήφους ;
Πριν το διαβάσετε κάνετε τρεις εκτιμήσεις για να δείτε αν πέσετε μέσα.
*******************************************************************
2004
Νέα Δημοκρατία 3.359.058 45,36% 166 έδρες (κοινοβούλιο 55,3%)
ΠΑΣΟΚ 3.002.531 40,55% 116 έδρες (κοινοβούλιο 38,7%)
ΑΠΟΧΗ 2.326.025 23,50%
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 166.667 1,68%
***********************************************************
2009
ΠΑΣΟΚ 3.012.373 43,92% 160 έδρες (κοινοβούλιο 53,3%)
Νέα Δημοκρατία 2.295.967 33,48% 91 έδρες (κοινοβούλιο 30,3%)
ΑΠΟΧΗ 2.888.906 29,08%
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 186.137 2,64%
******************************************************************
Όπως βλέπετε μόλις 9.842 ψήφοι, χωρίζουν ένα ηττημένο πανηγυρικά ΠΑΣΟΚ του 2004, με ένα κερδισμένο, επίσης πανηγυρικά το 2009.
Όσο περισσότεροι απέχουν, τόσο περισσότερες έδρες-εξουσία-νομιμοποίηση δίνουν σ' αυτούς που μας έφτασαν εδώ!!
Στη «Δημοκρατία» όλοι έχουμε ευθύνη !!!
Αν θέλουμε να αντιδράσουμε ας αντιδράσουμε υπεύθυνα.
Ο δικομματισμός θέλει κατά προτεραιότητα

Να τον ψηφίζουμε
Αν δεν τον φηφίζουμε να καθόμαστε σπίτι
Ή τέλος να ψηφίζουμε κόμματα κάτω του 3%Ας χρησιμοποιήσουμε τα όπλα επιβολής του σαν όπλα απομάκρυνσης και τιμωρίας του.
Ας σταματήσουμε να κινούμαστε μεταξύ φόβου και ψεύτικης ελπίδας

Durden_Alie είπε...

Προς Dr Chaos: Για τα μικρά κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή ισχύει το εξής: Όσο μεγαλύτερο ποσοστό πάρουν αυτά τα κόμματα, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό που απαιτείται να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα για να βγάλει αυτοδυναμία. Θεωρητικά δηλαδή "συμφέρει" να ψηφίσεις κόμματα που είναι λίγο πολύ σίγουρο ότι θα μπουν στη βουλή.

Προς skinpop: Έχω απαντήσει στην πρώτη μου παράγραφο: "ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ με μοναδικό σκοπό την εκτόνωση των επικίνδυνων--για τη σωματική ακεραιότητα των πιο πάνω καθυστερημένων (εννοώ χαμηλού IQ) υποψηφίων--δολοφονικών μου ενστίκτων".

Και γενικότερα θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση του Dr Chaos που κάπου λέει να ψηφίσουμε σοβαρά για να επέλθει το χάος γιατί πιστεύω πως τελικά είναι η μόνη λύση. Μέχρι τώρα η στάση μου στις εκλογές περιοριζόταν στο "αποχή-άκυρο" και δικαιολογούσα τη στάση μου λέγοντας ότι δεν μπορώ να συμμετάσχω σ' ένα σύστημα του οποίου τις διαδικασίες δεν αναγνωρίζω ως έγκυρες. Το σύστημα όμως έχει τέτοιες δικλείδες ασφαλείας (όπως είδαμε πιο πάνω) που καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μόνο με τρολλιά - cheatιά μπορεί να πέσει: Η μόνη λύση που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι η λύση του κατακερματισμού και της συνεπαγόμενης ακυβερνησίας με σκοπό την πρόκληση χάους. Λίγες οι ελπίδες μου αλλά...αυτό θέλω, αυτό θα επιδιώξω :-)