Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Wake up and smell the ashes...




Δείτε ολόκληρη τη σειρά εδώ.

6 σχόλια:

frontman είπε...

Mr Freeman:
Ένεση στον εγκέφαλο.

Mayhem είπε...

τι έγινε γιατρέ; νιώθεις υποδουλωμένος;

Durden_Alie είπε...

δε νιώθω, είμαι...και είμαι βέβαιος...εσύ;;;;; :-Ρ

Mayhem είπε...

"δεν είσαι άντρας ρε".....

λάθος ερώτηση έκανα. μήπως νιώθεις υποχείριος;

Durden_Alie είπε...

Υποχείριος όχι γιατί ο τίτλος έχει καπαρωθεί από άλλο μέλος του PPR!

frontman είπε...

Λοιπόν κάνω ένα τσιγάρο πριν πέσω για ύπνο και ταυτόχρονα ολοκληρώνω το συλλογισμό μου από το comment του προηγούμενο post:

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλές φορές να παίζει η ατάκα "στις μεγάλες κρίσεις δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες". Εγώ το ακούω περίπου 3 φορές την εβδομάδα. Απόλυτα εκνευριστικό και ίσως ανεύθυνο, ειδικά όταν το λες σε κάποιον που έχει χάσει δουλειές, μισθούς/συντάξεις και ενδεχομένως να πρέπει να διαλέγει πλέον στο αν θα αγοράζει τρόφιμα ή φάρμακα για την πίεση.

Ωστόσο αν εξετάσουμε την ανθρωπότητα από μακριά μέσα από την ιστορία, πράγματι τα μεγαλύτερα άλματα προς τη πρόοδο έγιναν έπειτα από έντονες "κρίσεις". Όχι, δε θέλω να γίνω ο σαχλοαισιόδοξος που βλέπει πάντα τη bright side of life απλά προσπαθώ να συνδέσω όλο αυτό το πανηγύρι που ζούμε με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά για ακόμα μία φορά (βλ παλιότερα posts).

Χέστε την εκρηκτική ανάπτυξη της βιομηχανίας μετά από τους παγκόσμιους πολέμους αφού η τεχνολογική υπεροχή σε ένα πόλεμο είναι key factor. Πάρτε το παράδειγμα της πανδημίας της πανώλης που θέρησε το μισό πληθυσμό της Ευρώπης. Μέχρι εκείνο τον καιρό, σύσωμη η ανθρωπότητα βασιζότανε σε ένα divine διεθνές δίκαιο κατά το οποίο τους "κακούς" και άπιστους τους τιμωρούσε ο θεός (ή οι εκπρόσωποί του) ενώ τους "καλούς" και ενάρετους τους άφηνε στην ησυχία τους. Μόλις όμως έσκασε η πανδημία και αρχίσανε να βλέπουνε ότι "καλοί/κακοί" τρώνε την ίδια πούτσα τότε άρχισαν σιγά σιγά να το ψάχνονται λίγο πιο φιλοσοφημένα. Αποτέλεσμα ήταν η ανάπτυξη της σύγχρονης ιατρικής και της εμπειρικής επιστήμης.

Αυτό, κατά τη γνώμη μου, και βλέποντας το σύνολο των ανθρώπων ώς σύνολα αμινοξέων, σημαίνει ότι είμαστε πλάσματα που μόνο μέσα από την "πούτσα" μαθαίνει. Δε μπορώ να προβλέψω το πως θα μας βγει σε καλό αυτή η νέα τύπου κρίση (οικονομική μεν αλλά εντελλώς καινούργια) αλλά θεωρώ ότι όπως κάποτε ο άνθρωπος θεωρούσε απόλυτη αρχή το divine δίκαιο και τελικά ξύπνησε με μια κλοτσιά στα @@, έτσι και τώρα θα ξυπνήσουμε από την ψευδαίσθηση που έχουμε για τη σύγχρονη κοινωνία, τις αρχές της και τα δικαιώματα τα οποία δήθεν έχουμε.

Προσοχή! Δε μιλάω για επανάσταση αν και δεν το αποκλείω. Μιλάω για αποκάλυψη.