Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μακαρόνια με σάλτσα καρότο

Ξέρετε μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω. Δεν έχω κανένα φοβερό ταλέντο ώστε να πάω στο Master Chef αλλά προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για να φτιάξω ένα νόστιμο φαΐ, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες φορές με παταγώδη αποτυχία (βλ: ξεροφάσουλα στο φούρνο, καραμελοπατάτες, μους χοιρινό με πορτοκάλι και πουρέ πατάτας με φυστικοβούτυρο).

Ωστόσο το πιο συχνό φαγητό που φτιάχνω δεν είναι άλλο από τα μακαρόνια, όχι επειδή μου αρέσουν αλλά επειδή είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο. Μετά από εκατοντάδες διαφορετικές συλλήψεις που έχω υλοποιήσει για τη σάλτσα που συνοδεύει τα μακαρόνια, επιτέλους ανακάλυψα την απόλυτη σάλτσα! Είναι η καλύτερη που έχω σκεφτεί και έχω φτιάξει ποτέ! Είναι απλούστατη και τόσο γαμάτη ώστε να της αξίζει να γίνει post! Είναι η μητέρα όλων των σαλτσών! Είναι η σάλτσα ΚΑΡΟΤΟ!!!


Συνταγή για 2 άτομα


Υλικά:
• Ένα μεγάλο καρότο (ή δύο μεσαία ή τρία μικρά).
• Ένα μεσαίο κρεμμύδι (ή δύο μικρά ή μισό μεγάλο).
• Μία πορτοκαλί πιπεριά (να είναι ασορτί με το καρότο).
• Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή έξι κουταλιές του καφέ).
• Ένα σφινοπότηρο λευκό κρασί (όχι κρασοπότηρο).
• Αλάτι – Πιπέρι (όχι πολύ γιατί θα επηρεάσει τη γλύκα του καρότου).
• Μία “τσιμπιά” κρόκο Κοζάνης (το γνωστό “σουφράν”).
• Μία “τσιμπιά” ρίγανη (αν θέλετε).
• Μισό ποτήρι νερό (μόνο το νερό).

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το καρότο και το ξεφλουδίζουμε. Αμέσως μετά το τρίβουμε στον τρίφτη από την πλευρά που φτιάχνει τα πολύ ψιλά κομματάκια. Κρατάμε το τριμμένο μας καρότο σε ένα μπολάκι. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το μαχαίρι σε κομματάκια. Στο σκεύος που θα φτιάξουμε τη σάλτσα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρουμε. Μετά σβήνουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε το τριμμένο καρότο στο σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το σουφράν. Ρίχνουμε και το μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά! Μόλις αποβράσει, αν θέλετε, προσθέστε λίγη ρίγανη (τη ρίγανη τη βάζουμε πάντα στο τέλος για να μη πικρίσει).
Έτοιμη η σάλτσα μας!

Φαντάζομαι ότι θα ξέρετε πως βράζονται τα μακαρόνια οπότε δε σας λέω. Τρίψτε και λίγο τυρί γραβιέρα (ναι.. η γραβιέρα είναι τυρί και ΟΧΙ κασέρι βλάκες) και ρίξτε το από πάνω. Ο κρόκος Κοζάνης (σουφράν) είναι πολύ σημαντική προσθήκη! Θα βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε super-market. Συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Καλή όρεξη!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kalo akougaitai kai moy aresei to karoto,tha to dokimasw eyxaristw vefa moy ,eeee frontman moy !

Mayhem είπε...

εγώ κάνω καλύτερα μακαρόνια!!!! σας το απέδειξα προ ημερών με το βίντεό μου...

Dionisis είπε...

χμ..δε μου φαίνεται να γλυστράει και πολυ

frontman είπε...

Πως δε γλιστράει ρε γκεζεβέ!
Σάλτσα είναι! Είναι δυνατόν να μη γλιστράει η σάλτσα;
Για αυτό σχεδιάστηκε!
Για να γλιστράει!

ΗΩΣ είπε...

Σαφράν λέγεται ανίδεε, όχι σουφράν! Το μυαλό σου σε σούφρες εσένα...

frontman είπε...

Εμένα στο χωριό μου, "σουφράν" το λένε!
:P

skinpop είπε...

Χαχαχαχαχχα. Τι γέλιο είναι αυτό με το σουφράν βραδιάτικα.....

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον το κανα με μαυρα μακαρονια και κοκκινο κρασι και ηταν μαλακια.
Ισως και να φταινε τα 2 αλλαγμενα συστατικα ισως ...Ισως απλα να εισαι πανηλιθιος ,αγαπητέ φροντμαν και να ηταν μια διεστραμμενη φαρσα! Παντως εγω εμεινα νηστικος και ειμαι πολυ ταραγμενος.

Mayhem είπε...

χέσε και φάε άμα πεινάς.