Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

HYSEPTION



Εχθές το βράδυ πήγα να δω την πολυσυζητημένη ταινία inception και ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας।Μην αγχώνεστε, δεν θα προδώσω τίποτα ώστε να σας χαλάσω το κινηματογραφικό αυτό "αριστούργημα"...

Από την αρχή ακόμα κάτι δεν μου άρεσε।Πριν προλάβω να μπω στην κινηματογραφική αίθουσα।"Γιατί προβάλλεται για τρεις συνεχόμενες μέρες από μια προβολή τη μέρα πριν καλά καλά φτάσει 24 του μηνός? Αρπαχτή μυρίζομαι.."

Επίσης ναι είναι 2ο στην κατάταξη στο imbd από τόσο νωρίς...πουτανιά μυρίζομαι...

Να μην τα πολυλογώ, η ταινία είναι η κλασική αμερικάνικη συνταγή।Ένας καλός ηθοποιός, ένας καλός σκηνοθέτης, μια πρωτότυπη ιδέα (όχι σενάριο, ιδέα επιμένω) και ένα αποτέλεσμα τραβηγμένο από τα μαλλιά, τα αυτιά και τις κωλοτριχίδες ώστε αυτή η ιδέα να γεμίσει τις 2 και κάτι ψιλά ώρες και να γίνει σενάριο. Το οποίο τελικά έχει τόσες τρύπες που αν το ρίξεις σε νερό βουλιάζει। Κάπου στη μέση της ταινίας από τις άπειρες εναλλαγές και το "μπουρδούκλωμα" του σεναρίου νιώθεις το κεφάλι σου να γυρίζει και στιγμιαία λες "Γαμώτη μου παπαριά είναι". Μετά από λίγο στρώνει η υπόθεση και αναθεωρείς μέχρι να έρθει το "απρόβλεπτο" φινάλε.

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι πήγα στην αίθουσα με την προσμονή της "ταινιάρας"। Δύο συμβουλές για τους σινεφίλ λοιπόν! Πρώτον, αφήστε να περάσει λίγος καιρός και μην βιαστείτε να την δείτε, και δεύτερον, πηγαίνετε για να δείτε μια ευχάριστη ταινιούλα και ίσως πείτε βγαίνοντας από το σινεμά "Καλό ήταν μωρέ, μου άρεσε"। Μην περιμένετε ότι θα δείτε τον Άρχοντα τον δακτυλιδιών γιατί θα ξενερώσει η μ...άρα σας।

Ελπίζω να μην σας στενοχώρησα αλλά εγώ ξέρετε...να σας προστατεύσω θέλω!!!

Εναλλακτικά μπορείτε να κλειστείτε σπίτι και να δείτε με τη σειρά όλη την 7λογία Star wars να χορτάσει το μάτι σας διαστημική παπαριά και όπλα πέμπτης γενιάς που κάνουν τσίου τσίου όταν πυροβολούν।

Καλή προβολή!!!!

18 σχόλια:

Umberto Eco είπε...

Psile, I tainia einai sto Top-5 olwn twn epoxwn.

Pigaine sto cinema na tin ksanadeis...

Mallon den katalaves kapoia pragmata.

Mayhem είπε...

δεν την έχω δει την ταινία και δεν την ήξερα. από σένα την έμαθα. πάντως έχει βγει το "the expendables" και σκέφτομαι να το κατεβάσω..... αλλά θέλω να το δω στον κινηματογράφο. εκτός και αν το βγάλουν σε γαμάτη ποιότητα....

Anithikos είπε...

To ξέρω οτι είναι στο top 5. Λέω ότι είναι δεύτερο στο imdb (λόγω γραμματοσειράς φαίνεται εικοστό)αλλά την είδες την ταινία? Εγώ πάντως απογοητεύτηκα...Και σε καμία περίπτωση δεν δίνω άλλα χρήματα για να την ξαναδώ. Δεν νομίζω ότι είχε "κρυμμένα" νοήματα. Μια απλή αμερικανία είναι.
Εκτός αν είναι τόσο βαθιά κρυμμένα που πρέπει να τη δώ με το φιλόλογό μου για να την καταλάβω...:)

Durden_Alie είπε...

Ανήθικε είναι γνωστό ότι στις ταινίες έχεις το πιο περίεργο γούστο όλων των εποχών και δεν μπορώ να σε ψυχολογήσω με τίποτα, αντίθετα τις περισσότερες φορές θεωρώ ότι είσαι νουμπόζωο και έχεις πλήρη μεσάνυχτα!

Για το Inception όμως θα πω ότι συμφωνώ μαζί σου ΜΟΝΟ (το τονίζω) ως προς το ότι δεν είναι η ταινία-σταθμός για την οποία όλοι μιλάνε και, επίσης, ως προς το ότι (ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ) επαναλαμβάνονται γνωστά κλισέ όπως σχέση πατέρα-γιου, σχέση γιου (που έγινε πατέρας) με τα παιδιά του, νεκρή σύζυγος που στοιχειώνει τα πάντα κλπ κλπ. Επίσης, δεν ξέρω αν φταίει το πιξελιασμένο torrent που κατέβασα, ο κακός ήχος ή κάτι άλλο, αλλά δυσκολεύτηκα αρκετά να παρακολουθήσω συγκεκριμένα νοήματα.

Νομίζω όμως ότι είσαι υπερβολικά αυστηρός! Νομίζω δηλαδή ότι η ταινία βλέπεται σε γενικές γραμμές ευχάριστα, άσχετα αν δεν είναι το αριστούργημα για το οποίο όλοι μιλάνε...

Επιφυλάσσομαι και σε δεύτερη προβολή - ανάγνωση...Ίσως αλλάξω γνώμη...αλλά δε νομίζω! :-)

Anithikos είπε...

""Δύο συμβουλές για τους σινεφίλ λοιπόν! Πρώτον, αφήστε να περάσει λίγος καιρός και μην βιαστείτε να την δείτε, και δεύτερον, πηγαίνετε για να δείτε μια ευχάριστη ταινιούλα και ίσως πείτε βγαίνοντας από το σινεμά "Καλό ήταν μωρέ, μου άρεσε"। Μην περιμένετε ότι θα δείτε τον Άρχοντα τον δακτυλιδιών γιατί θα ξενερώσει η μ...άρα σας""

Συμφωνούμε λοιπόν απόλυτα durden...δεν είπα τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που ανέφερες.

Αλλά σας παρακαλώ μην πείτε άλλες λεπτομέρειες της ταινίας γιατί ο frontman θα μας πηδήξει.Δεν θέλει να ξέρει τίποτα για το αριστούργημα...(εχεεχεεχεχεχεχεχε)

Durden_Alie είπε...

αν το σκεφτείς όμως...ίσως είναι η ευκαιρία σου να πάρεις εκδίκηση από τον frontman για τον...Κάιζερ Σόζε! ;-)

Anithikos είπε...

Δελεαστικότατο...μμμμμμμμμμ λες?
Οχι όχι...δεν είμαι τέτοιος!!!

Umberto Eco είπε...

To kserw oti einai psila sto imdb. Den eipa ayto.
Eipa pws gia mena einai sto Top-5 olwn twn epoxwn....

Umberto Eco είπε...

@Durden : Kalytera pigaine na ti deis sto cinema. Kapoies tainies de vlepontai se pixeliasmena torrent. Ayti einai sigoura mia apo aytes.

frontman είπε...

Μέχρι τις 24 του μήνα όπου θα δω την ταινία (στο cinema), δε θα ξαναμπώ στο ppr..

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ!

frontman είπε...

'ντάξει μαλάκες η ταινία τα έσπασε!!
Αυτός ο Κρίστοφερ Χαζοβιόλαν, για άλλη μια φορά γάμησε! Ο οποίος υπογράφει και το σενάριο να προσθέσω!

Anithike είσαι τελείως άμπαλος....!
Ευτυχώς που δε την είδαμε μαζί την ταινία!
Δε θα ξεχάσω ποτέ τότε που βλέπαμε μαζί το "Into the Wild" (άλλη ταινιάρα) και μου έσπασες τον πούτσο με τις βλακείες σου!!

"Αμερικανιά το ένα, προβλέψιμο το άλλο, παραβλέψιμο το παράλλο"
Σκάσε βρε πούστη...!

Anithikos είπε...

Oχι ρε συ, καλή ήταν η ταινία...αλλά έχω βάσιμες υποψίες ότι γίνεσαι εμπορικός....(χααχαχαχχαχαχααχχααχ)
Δε μου λές,
μήπως ακούς Britney Spears?
Μήπως αγαπημένη σου σειρά είναι τα φιλαράκια?
Μήπως είσαι παναθηναικός?
Στο pro παίζεις με barcelona?
Είσαι fan του "so you think you can dance"?
Έχεις αυτόγραφο του Σάκη Ρουβα?
Ημουν σίγουρος ότι θα σου άρεσε η ταινία frontman.

Πάτως έχει καλό σενάριο για να το χώσουμε στον Τζόναθαν...Αντε μαλάκα τώρα που πήρες ιδέες γράψε ένα chapterάκι. Τι διάολο αυτός ο τραβιόλαν καλύτερος είναι? Παπαριές αυτός paparies εμείς.

Mayhem είπε...

δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το "the expendables" γαμάει!!! ίσως κάνω ένα ποστ λίγο αργότερα για αυτήν την ταινία γιατί βαριέμαι αυτή τη στιγμή.

frontman είπε...

@Anithikos:

Εσύ μου έλεγες τις προάλλες ότι το "Indiana Jones" είναι η καλύτερη ταινία ever βρε "χάπατο" και μου λες ότι είμαι εμπορικός???! Σπιλμπερκικέ τύπε!!

Για εξήγησέ μου τι ακριβώς θεωρείς ως εμπορικό για να καταλάβω! Αν πιστεύεις ότι είναι εμπορικούρα οτιδήποτε κάνει εμπορική επιτυχία, τότε εμπορικοί είναι και ο Coppola και ο Scorsese και ο Fincher και ο Burton και ένα σωρό άλλοι σκηνοθεταράδες που έχουν σπάσει τα ταμεία κατα καιρούς..
Αλλά δεν το πιστεύεις.
Μάλλον να μου ξανασπάσεις τον πούτσο θέλεις...

Εμπορική ταινία είναι αυτή που βγαίνει στα σινεμά διαφημίζοντας μονάχα εκρήξεις, εφφέ και cast και καταλήγει να είναι μια πατάτα και μισή (τις περισσότερες φορές)! Εμπορικούρα είναι το Expendables που λέει ο Mayhem (click me) το οποίο επίσης θα δω αλλά τεσπά...
Το Inception είναι ταινία, το σενάριο της οποίας ξεκίνησε να γράφεται πριν 9 χρόνια! Δεν είναι κάποιο πυροτέχνημα που γυρίστηκε για να διαλύσει τα box-offices και να εξαφανιστεί..!
Μπορεί όντως να μην είναι η ταινία σταθμός, όπως λέει και ο Durden, αλλά όχι και "παπαριά"...! Η ταινία "ΓΑΜΗΣΕ"!

Ωστόσο υπάρχουν και καρα-εμπορικές ταινίες που γαμήσανε επίσης κατα καιρούς. Τέτοιες είναι το "Matrix", το "Star Wars", το "Αvatar" και πλήθος άλλων. To ότι με αρέσαν και αυτές οι ταινίες φαντάζομαι ότι επικυρώνουν την ιδιότητά μου ως εμπορίκλα...!

Mayhem είπε...

θα με κάνετε να την κατεβάσω και να την δω ρε με τις γκρίνιες σας. τον απεχθάνομαι όμως τον "τιτανικό" ρε γμτ.
μιας και είδα το site που μόλις έδωσε o frontman, θα σας πω μια άλλη ταινία που είδα προ λίγων ημερών. λέγεται "the condemned" (παίζει ο steve austin) όπου και αυτή απλώς γαμάει....

και πλέον όλες οι ταινίες είναι εμπορικές. οπότε μη βγάζετε τα μάτια σας. τώρα από κει και πέρα ο καθένας κρίνει άμα του αρέσει ή όχι. και το νησί που βγήκε πριν λίγους μήνες δε μου άρεσε καθόλου ενώ όλοι με έλεγαν μαλάκα. ε τι να κάνω. έχω δει πολλές ταινίες με τέτοιο τέλος και δε με εξέπληξε καθόλου. γούστα είναι αυτά.

Anithikos είπε...

Ε ναι λοιπόν...με κατάλαβες...θέλω να σου σπάσω τα αρχίδια. Και το θέλω γιατί όταν κάνεις έτσι μ'αρέσει πολυ...:)
Παρόλα αυτά την άποψή μου περί εμπορικότητας την ξέρεις. Ότι πουλάει είναι καλό (χωρίς αυτό να σημαίνει πως ότι δεν πουλάει δεν είναι καλό). Μην με κατηγορείς οπότε για το γεγονός ότι είμαι εμπορίκλας γιατί εγώ δεν το θεωρώ προσβολή όπως εσύ.
Δεν είπα ότι είναι παπαριά επαναλαμβάνω, κατέληξα τελικά στο ότι είναι μια συμπαθητική ιστοριούλα με καλά εφέ αλλά έχει όλα τα κλισέ της αμερικανιάς στα οποία αναφέρθηκε και ο Durden (διάβασε ξανά το post)και είπα ότι προς θεού δεν είναι ταινιάρα. Καλή ήταν αλλά δεν ενθουσιάστηκα.
Στο κάτω κάτω όμως και να έλεγα ότι είναι το πιο ξινό χυσαμόλι που έχει κυκλοφορίσει ποτέ από τις αίθουσες, και ότι για να σου αρέσει λίγο πρέπει να έχεις κλειστά τα μάτια και τα αυτιά σου. ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ?
Σου δίνει ποσοστά ο nolan?
Επικαλούμενος λοιπόν προγενέστερο post δηλώνω ότι έχω κάθε δικαίωμα να ασκώ την ελευθερία του λόγου μου και να διατυπώνω ελεύθερα τις απόψεις μου και όποιος έχει πρόβλημα,
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ!!!!

frontman είπε...

'ντάξει...!
Άμα είναι έτσι γουστάρω και εγώ

Unknown είπε...

Την είδα κι εγώ χθες την ταινία. Μέτρια, το "Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλόυ" και το "Vanila Sky" θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερα, που πραγματεύονται περίπου το ίδιο πράγμα.