Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Bring them back?


Ήθελα να το ποστάρω καιρό τώρα, αλλά δεν είχα πρόσβαση. Είναι πρώι και αδυνατώ να σχολιάσω, περιμένω όμως τα δικά σας σχόλια και αργότερα θα αρχίσω να κράζω κι εγώ.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο καθαυτό πως το σχολιάσω; Για την Καφρίτση και τον Αλιάγα δεν έχω και την καλύτερη γνώμη γιατί δεν συμπαθώ τις "και gala" προσωπικότητες. Ο κύριος Φωκάς είναι διαχρονικά γαμάτος! Έχει παίξει και στο Rambo III κι εμένα αυτό μου αρκεί!
Τελικά το σάιτ που έφτιαξαν και η προώθηση του βίντεο, είναι καλό πράγμα ή όχι; Για μένα, δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι αυτή είναι η εξωτερική μας πολιτική τελικά. Το σάιτ και το βίντεο...
Δεν ξέρω και πολλά πράγματα αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Παρόλο που με τρόμαζε η όψη της, η Μερκούρη δεν ήταν σάιτ!

ΥΓ. Και με αφορμή και το σάιτ της βουλής που έστειλε ο frontman σε όλους μας ενδεχομένως, αναρωτιέμαι, ξοδεύτηκαν λεφτά γι αυτό το σάιτ, πόσα και ποιός τα πήρε και έκανε καλά που τα πήρε;

Kitty είπε...

Αν συμφωνείτε ή όχι με την προωθούμενη καμπάνια θέλω να μάθω..

Ypoxeirio είπε...

Χωρίς φυσικά να είναι το σημαντικότερο "ύπο-θέμα" του βίντεο, πολύ μου άρεσε και η διαφήμιση METAXA στο τέλος! Ε ναι να μη ξεχνάμε δηλαδή γιατί πραγματικά έγινε αυτό το βίντεο.
Μη χέσω

frontman είπε...

Το θέμα αυτό το έχω δει αρκετές φορές σε διάφορα blogs που παρακολουθώ αλλά δεν το σχολίασα πουθενά δεδομένου ότι δε με ενδιαφέρει καθόλου. Αφού όμως τελικά ήρθε και στο δικό μας blog, θα κάμω έναν extra κόπο να αφήσω το σχόλιό μου.

Το video αυτό καθ’ αυτό είναι μια εντελώς αποτυχημένη παραγωγή. Μέχρι να σκάσει η φάτσα του αλογομούρη του Αλιάγα θαρρείς ότι βλέπεις έκτακτο δελτίο σε κωμική εκπομπή του Χάρρυ Κλυνν! Δε μπορώ να φανταστώ πιο αποτυχημένη εικόνα από αυτή με τον "Ελγινειάδη" (ο Πόντιος πεντασέγγονος του Έλγιν) που έχει αράξει μπροστά από το wallpaper! Αυτό που ήταν όλα τα λεφτά όμως ήταν οι μπεκάτσες που περνάνε μέσα από την υποτιθέμενη τρύπα του Big Ben!!! Ψόφησα στα γέλια!

Το μήνυμα έχει όμως σημασία και όχι η εκτέλεση/παραγωγή. Μέσα στην οικονομική αναμπουμπούλα των τελευταίων μηνών ξεχάσαμε το θέμα με τα γλυπτά (τα οποία είναι στη Μ. Βρετανία για πάνω από 200 χρόνια). Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν προσπαθεί κάποιος άλλος να με κάνει να ξεχαστώ από την οικονομική αναμπουμπούλα των τελευταίων μηνών και να αρχίσω για πολλοστή φορά να ασχολούμαι με τα γλυπτά! Και αν όχι με τα γλυπτά τότε με την τρομοκρατία, το double του Παναθηναϊκού και τα σχόλια της Μανωλίδου (μουνάρα) στο talent show!

Όμως όχι… Τα γλυπτά είναι άλλο ζήτημα! Για κάποιους είναι πολιτιστικό ζήτημα και για κάποιους εθνικό ζήτημα. Και για κάποιους είναι και πολιτικό ζήτημα ενίοτε. Ειδικά όταν η Ελλάδα έχει γίνει ρόμπα σε όλο το γαλαξία κλέβοντας και κοροϊδεύοντας τους πάντες, καιρός είναι να θυμηθούμε ότι και εμάς μας έκλεψαν οι Βρετανοί αρχαιοκάπηλοι και οι Γερμανοί Ναζί!! Έτσι για να μας πνίξει λίγο το δίκιο μας… Δεν έχουμε λεφτά αλλά έχουμε πολιτισμό! Έχουμε ιστορία! Ρε δε μας χέζετε...!

Υ.Γ:
Στο site τους, μεταξύ των ευχαριστιών στον αλογομούρη τον Αλιάγα, την Καφρίτση, τον "έφηβο" Φωκά και το χορηγό ΜΕΤΑΧΑ, βρήκα και τα παρακάτω λόγια:

Επιθυμία πολλών, πάρα πολλών ανθρώπων είναι να ξαναγυρίσουν τα Γλυπτά στη γενέθλια γη τους, στην Αττική Γη! Να αποκατασταθεί η τελειότητα του Μνημείου και να αναδυθεί η δύναμη της Θείας Αναλογίας! Λέω λοιπόν το δικό μου "BRING THEM BACK!"

Και εγώ ξαναλέω: Ρε δε μας χέζετε...!

ΗΩΣ είπε...

Οκ, σαν παραγωγή το βίντεο ήταν άθλια στημένο, αλλά frontman, δεν έχεις ακούσει ποτέ για τον σαρκασμό;
Το αν πρέπει να ασχοληθούμε με τα γλυπτά ή όχι, δεν το διαπραγματεύομαι καν! Ναι γαμώ τη μοίρα μου τη χαρτορίχτρα, πρέπει να ασχοληθούμε! Και κόψ' τε τις μαλακίες περί αποπροσανατολισμού, διότι και η κρίση τεχνηέντως επικεντρώθηκε στην Ελλάδα. Άει σιχτίρ πια, βαρέθηκα να μου ζητάνε μερίδιο στο λογαριασμό για γλέντι που έκαναν άλλοι! Όπως ζούσα ζω και τώρα, και θα ζω στο μέλλον, χωρίς κάρτες, δάνεια και ταξιδάκια στο Ντουμπάι τη στιγμή που δεν έχω μία. Όταν θα έχω, θα πάω. Αλλά γι' αυτό είμαστε οι αιώνιοι μαλάκες όλου του κόσμου, γιατί με το που μας λένε κάτι στην ρημάδα την TV κλαίμε και ωρυόμεθα και ξεχνάμε τί λέγαμε χθες!
Το μόνο που με στενοχωρεί πραγματικά, είναι αυτό που ορθά είπε ο Shin Salim, ότι όλο κι όλο αυτό είναι η εξωτερική μας πολιτική.

frontman είπε...

@HΩΣ:
Η κρίση προφανέστατα επικεντρώθηκε στην Ελλάδα. Το θέμα είναι γιατί! Και αυτό το γιατί δεν πρόκειται να το μάθεις ποτέ από την ρημάδα την TV την οποία πλέον μόνο επικριτικά παρακολουθώ.
Στο παρελθόν με αρπάξανε από τα μούτρα επειδή τόλμησα να πω ότι δε με ενδιαφέρει το αν η γειτονική χώρα θα λέγεται Σκόπια, Βαρντάσκα, FYROM, Βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία ή Άνω Πετρομαγούλα.
Αντίστοιχα δε με ενδιαφέρει "καθόλου" εάν επιστραφούν τα γλυπτά από το Βρετανικό μουσείο και αναδυθεί η δύναμη της "Θείας Αναλογίας" στον Παρθενώνα. Απλά δε με ενδιαφέρει!! Δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Ούτε έχω όρεξη να συμμετάσχω σε κάποια διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε κάποιος καβαλημένος.
Αυτό που με ενδιαφέρει Ηώ μου είναι το ότι περιμένω την επόμενη εβδομάδα να μου ανακοινώσουν την κατάργηση των 2 από τους 14 μισθούς μου. Το ότι σήμερα έδωσα 7 euro στο ταξί για να πάω στη δουλειά μου γιατί δεν κυκλοφορούσε τίποτα. Το ότι όσα χρήματα μαζέψαν οι δικοί μου με τον κόπο μιας ζωής κινδυνεύουν να χάσουν τη μισή τους αξία. Και όλα αυτά, όπως πολύ σωστά είπες, για γλέντι που έκαναν άλλοι!
Αυτό που με απασχολεί περισσότερο από όλα όμως, και που με θλίβει ταυτόχρονα, είναι το πως καταφέραμε -όχι οι Έλληνες αλλά ολόκληρος ο κόσμος- να ζει με το άγχος των spreads και των αγορών. Να εξαρτάται η μοίρα εκατομμυρίων άνθρωπων από το αν θα αγοράσουν οι τράπεζες (αγορές = τράπεζες) τα ομόλογα του κάθε κράτους. Πόσο θλιβερό είναι να εξαρτάται η ύπαρξή μας από αυτό το πράγμα?! Πως καταφέραμε να κωδικοποιήσουμε έτσι την ποιότητα της ζωής μας?! (Πριν κανα δύο βδομάδες, τόλμησε το spread να μειωθεί για καμιά μοναδούλα πριν ξαναπάρει τα όρη και τα βουνά και ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές χεσμένοι από τη χαρά τους, λες και ήρθε η λύτρωση. Την άλλη μέρα που ξανάρχισε η πάνω βόλτα είχαμε πάλι κλάματα...)
Αυτό με ενδιαφέρει γαμώ τη μοίρα μου τη χαρτορίχτρα (με άρεσε, το υιοθετώ). Το ότι ολόκληρο το σύστημα είναι στημένο έτσι ώστε να είμαστε όλοι έρμαια των αγορών/τραπεζών. Και μεταξύ αυτών και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ τραπεζών. Και είναι κάτι που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε προβάλλει η ρημάδα η TV και τα λοιπά ΜΜΕ. Πάντα ήμασταν όμως έρμαια αυτών. Δε μπα να φέρουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τις πέτρες του Μάτσου Πίτσου και τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας..?! Το γλέντι που λες συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να ξυπνήσουμε...

Kitty είπε...

Οk frontman you got a point. Με αποσυντόνισες τώρα κι εμένα κι όλη τη συζήτηση και δε μπορώ να κράξω.

frontman είπε...

Εεεμ άργησες χρυσή μου..!

Durden_Alie είπε...

Ας επικεντρωθούμε στο θέμα...

Θα στεναχωρήσω τους προλαλήσαντες και την κυρία Κατρίτση κραυγάζοντας : "DON'T BRING THEM BACK!" Ή, πιο σωστά : "IF YOU EVER BRING THEM BACK, να κάτσω να με πηδήξετε!"

Αν κάποιος έχει την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα κάποτε θα επιστραφούν, αρκεί μια βόλτα στο Βρετανικό Μουσείο για να πεισθεί για το αντίθετο!

Πέρα από αυτό, η Ελλάδα, όπως και οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν έχει κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα πάνω σε οποιοδήποτε έργο τέχνης. Κοινώς, το έργο τέχνης έχει χεσμένους και εμάς και το χώρο στον οποίο βρίσκεται!

Kitty είπε...

Ο frontman έχει δίκιο αρχικά..όντως πάλι ψάχνουν κάτι να μας παραπλανήσουν και να μας κάνουν να μη σκεφτόμαστε πόσο βαθιά χωμένοι στα σκατά είμαστε.
Τώρα που τέλειωσε η επήρεια της Τζούλιας, πρέπει να βρούνε κάτι άλλο. Ας θυμηθούμε μόνο πόσα συγκαλήφθησαν πέρυσι από υποθέσεις Ζαχόπουλου, Siemens και δε συμμαζεύεται.

Όσον αφορά την επιμονή τους με τα μάρμαρα τώρα. Στηρίζονται στο γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας θα πει "Ναι ρε, είναι δικά μας και οι παλιοάγγλοι δεν έχουν το δικαίωμα να τα κρατάνε". Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά λοιπόν.

1) Βάζω στοίχημα ότι ούτε την υποτυπώδη ιστορική γνώση δεν έχουν για την Αθήνα του Περικλή και τα μεγαλεπήβολα μνημεία που χτίστηκαν ιδιαίτερα τον 5ο αι. και όχι μόνο στην Αθήνα.

2) Οι ίδιοι κύριοι συνήθως δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε αρχαιολογικό χώρο.

3) Εξ αυτού, σίγουρα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στα ελληνικά μουσεία, σχετικά με το πότε και το πως λειτουργούν.
Αναφέρω ενδεικτικά ότι στην Αγγλία μπορείς να θαυμάσεις τα μάρμαρα 365 μέρες το χρόνο, ενώ εδώ ακόμα και το γαμ$#%$@νο μουσείο της Ακρόπολης κλείνει τα Σαβ/κα νωρίς. Πρόσφατα άκουσα ότι κάποιος ήρθε οδικώς από την Ευρώπη και βρήκε το μουσείο κλειστό. Η διαφήμιση διαφήμιση όμως.
Εκτός αυτού, η κατάσταση των ελληνικών μουσείων και η συντήρηση των υλικών καταλοίπων αλλά και των εξωτερικών χώρων γενικότερα είναι απελπιστική. Τα Χριστούγεννα επισκέφθηκα το αρχ.μουσείο Κομοτηνής και στα μάρμαρα είχαν φυτρώσει βρύα και λειχήνες..Επίσης πριν λίγες μέρες πήγα στον προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού στην Καστοριά και στο μουσείο (το οποίο έμοιαζε με αποθήκη), όπου φυλλασσόταν και συντηρούνταν τα εκθέματα μου ήρθε να βάλω τα κλάματα. Αν είναι ποτέ δυνατόν τα ευρήματα που είναι για μελέτη να είναι σε κούτες σκεπασμένες με ένα μουσαμά και δίπλα άπειρες μπυρόκασες. Που θα το δεις αυτό στο εξωτερικό ε;;; ΠΟΥ;;

4) Τέταρτο και τελευταίο που απορρέει από το (1). Αν ήξεραν λοιπόν έστω και τα στοιχειώδη για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, θα γνώριζαν ότι δεν είναι μόνο τα μάρμαρα του Παρθενώνα που λείπουν. Είναι τόσα που έκμεταλλεύονται οι Ευρωπαίοι και οι Τούρκοι κι άλλα τόσα που έχουν εξαφανιστεί χάρη αρχαιοκάπηλων. Και κόβω το λαιμό μου ότι η καθυστερημένη η Κατρίτση είναι και φανατική συλλέκτρια! Δε βγήκε όμως κανείς να τους κράξει αυτούς.

Αυτά τα λίγα είναι κάποιοι από τους λόγους που όχι απλά δε θέλω να επιστραφούν τα μάρμαρα, αλλά αν είναι δυνατόν να μεταφερθεί και όλος ο Παρθενώνας στην Ευρώπη!

Dionisis είπε...

Εχουμε και στη Θάσο Μάρμαρα ! Λυσάξατε πια... Ελάτε στη Θάσο να σας δώσουμε ολόκληρα φορτηγά μάρμαρο...και όχι σαν το κιτρινιάρικο της ακρόπολης, αλλά μάρμαρο ολόλευκο εκθαμπωτικό να σπαρταράει!

@frontman: κλαις 7 ευρω που εδωσες στο ταξι, αλλά τα 150 ευρώ που έσταξες τις προάλλες για να πάρεις ένα ηλίθιο διακοσμητικό φωτάκι που αλλάζει χρώμα δεν τα μαρτηράς.

Αντι να εκμεταλευτείς τα μισθά σου, πας και τα χαραμίζεις σε χαζομπιχλιμπίδια, σε "βόλους χρυσάφι" για τον καουμπόι σου, και σε ωμά ψάρια, φύκια και stamina ramen στο sushi μπαρ.
Σε ξάφρισε καλά ο ιάπωνας τις προάλλες πουλώντας σου στην κυριολεξία φύκια, για μεταξωτές κορδέλες. Sucoi Sucoi!

Kitty είπε...

Owned frontman...

frontman είπε...

Στη Θάσο έχετε μόνο περδικόγλωσσες και βοϊδοπατήματα! Και ένα χρέος 200 εκατομ. ευρό! Για αυτό θές να έρθουμε εκεί! Για να αφήσουμε τα ζεστά μας ευρουλάκια!
Το φωτάκι μου είναι γαμάτο και έδωσα 120 ευρό, όχι 150! Και έχεις σκάσει από τη ζήλια σου όπως και για το aero-mouse μου!
Τον καουμπόι έχω σταματήσει να τον πληρώνω.
Εντάξει το sushi ήταν μαλακία.. Ήθελα να δοκιμάσω όμως. Μου έβαλε τα φύκια στον κώλο ο Ιάπωνας κανονικά...

Kitty είπε...

Ο Θόδωρας μας είπε όποτε θέλουμε σούσι να του παραγγείλουμε από την προηγούμενη μέρα και θα μας το έχει έτοιμο την επόμενη.
Αυτά τα κομφόρ τα έχετε εσείς εκεί κάτω;

skinpop είπε...

Τα βασικά βρετανικά επιχειρήματα κατά της επιστροφής των μαρμάρων:
1. Δικαιωματικά ανήκουν στους Βρετανούς, καθώς αγοράστηκαν νόμιμα από τους Τούρκους βάσει νόμιμου εγγράφου.
2. Σκοπός του Έλγιν ήταν να διασώσει τα γλυπτά από καθολική καταστροφή.
3. Οι αδαείς Έλληνες ήταν αδιάφοροι για την τέχνη και τα μνημεία τους.
4. Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για την έκθεση και τη φύλαξη των μνημείων.
Ας μην αιθεροβατούμε για την επιστροφή, αλλά ας κόψουν κι αυτοί τις παπαριές...

Xlebouras είπε...

Δεν θα πάρετε τα μάρμαρα πίσω ποτέ ρε! Πάρτε τα @@ μας.

England Prevails!

ΠΟΥΤΣΑ ΚΩΛΟΣ ΜΟΥΝΙ

ΗΩΣ είπε...

@frontman
Πρώτον, η κρίση επικεντρώθηκε στην Ελλάδα διότι χειραγωγούμαστε εύκολα. Δεν περιμένω την τηλεόραση να μου το πει αυτό, ματάκια έχω και βλέπω γύρω μου. Μας πετάνε ένα ξερόκλαδο από το δέντρο και νομίζουμε ότι ανακαλύψαμε όλο το δάσος, μην σου πω και τη φωτιά μαζί αγεληδόν.
Δεύτερον, είναι δικαίωμά σου φίλε μου να μην σε ενδιαφέρει καθόλου ούτε το FYROM (καλά την πάθαμε εκεί, όταν ο Τίτο έκανε πολιτική εμείς χάφταμε μύγες) ούτε τα μάρμαρα, ούτε οτιδήποτε άλλο. Αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να κράζεις την πολιτισμική κληρονομιά ενός λαού. Πέραν του προφανούς (Παιδείας και λοιπών κουζινικών) να σου θυμίσω ότι με αυτή πουλάμε μούρη 200 χρόνια τώρα, και χάρη σε αυτή έχουμε έστω και τον υποτυπώδη τουρισμό που έχουμε παρόλο που είμαστε λαμόγια του κερατά και την ακριβοχρεώνουμε.
Ας περάσω και στα θέματα που σε ενδιαφέρουν.
Αγαπητέ, το πάρτι τελείωσε και πλέον θα ξεχωρίσει η φύρα. Μιλώ πάντα για τους μικρομεσαίους, που καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό. 135 υποσχέθηκαν χθες, ποιός νομίζεις ότι θα τα φάει οέο? Όχι εμείς πάντως. Αυτό όμως που μπορούμε και έχουμε χρέος να πράξουμε, όντας έξυπνα, μορφωμένα παιδιά και εντεταγμένα στο εργατικό δυναμικό της χώρας είναι να μην αδιαφορήσουμε πλέον. Την επόμενη φορά που θα έχεις εκλογές συνδικαλιστικού φορέα μην σε δω με φρεντουτσίνο στη Γλυφάδα. Τράβα να ψηφίσεις. Τράβα να κάνεις πορεία για δίκαια αιτήματα (πχ 8ωρο, που έχουν βαφτίσει όλοι οι τσόγλανοι τις υπερωρίες μας "εργατικότητα και ήθος") και, κυρίως, κοίτα να αντισταθείς ενεργητικά σε μαλακίες του τύπου "μας κόβουν το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία" (τί παπαριά κι αυτή, να θέλεις να πληρώνεσαι γιατί δεν καθυστερείς!). Ίσως έτσι να δούμε φως.
Επίσης, εγώ δεν ζω με το άγχος καμίας τράπεζας, διότι απλούστατα δεν δανείστηκα ποτέ. Οπότε, όπου στο διάολο και να πάνε τα επιτόκια χεσμένα τα έχω. Αλλά δεν πεταγόμουν Λονδίνο Σ/Κ με τον γκόμενο να δω τα μάρμαρα και να περάσω και από το Harrods αφού βράθηκα εκεί. Τουλάχιστον όχι όταν δεν είχα μία!
Και κόψε την Ελληνική δημοσιογραφία. Όλοι οι κλαψομούνηδες που βλέπουμε απλά προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη και τους υψηλότατους μισθούς τους. Να ψοφήσουν τα λαμόγια τύπου Πρετεντέρη, ή να βγουν οικοδομή να βγάλουν κανα μεροκάματο, που έβγαλαν τις καταθέσεις έξω και έχουν τρομοκρατήσει όλο τον κόσμο.
Υ.Γ. Πάρε ποδήλατο και κόψε τα ταξί, οι ταρίφες είναι η πιο μισητή φάρα της Ελλάδας, όχι άδικα

frontman είπε...

@HΩΣ
1. H κρίση δεν επικεντρώθηκε στην Ελλάδα επειδή χειραγωγούμαστε εύκολα. Όλος ο κόσμος χειραγωγείται εύκολα! Αυτό που έγινε, έγινε γιατί ο Γιωργάκης ήθελε να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι τα χρέη που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τεράστια και ήρθε να το παίξει liberator. Έλα όμως που τα κομάντα της ΕΚΤ ήρθαν εδώ και κατσικώθηκαν και έψαξαν ΜΟΝΟΙ τους τι σκατά γίνεται! Και η τρύπα στο πάτωμα είναι μεγαλύτερη από το πάτωμα! Και ο Γιωργάκης τρέχει να μαζέψει τα σπασμένα και του δικού του κόμματος! Για αυτό διαψεύδει τον εαυτό του κάθε εβδομάδα που περνάει με τις δηλώσεις που κάνει! Οι αγορές ψάχνουν ένα μαλάκα να παραδεχτεί ότι έχει τρύπια οικονομία ώστε να τον ρουφίξουν! Η Ελλάδα είναι ο τελειότερος μαλάκας που έχει υπάρξει μέχρι τώρα! Αυτό είναι το κλαράκι, αυτό είναι και το δάσος!

2. Πουλάμε πολιτισμό?! Ok, θα το δεχτώ αν μου εξηγήσει κάποιος πρώτα με ποιον τρόπο ο «πολιτισμός» γίνεται ιδιόκτητος! Να αγοράσω και εγώ κανα δυο κιλά δηλαδή και άλλο ένα έτσι για να το πάρω στο σπίτι! Please δηλαδή… Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε αυτό που είπε ο πριν o Durden Alie για το πόσο χέστηκε το έργο τέχνης για το που βρίσκεται και κυρίως για το ποιος το ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ. Επειδή λοιπόν γνωρίζω πολύ καλά ότι το μοναδικό ψώνιο των Ελλήνων είναι να λένε ότι πουλάνε πολιτισμό (πράγμα που βρίσκω false από τη ρίζα) ακριβώς για αυτό και με αφήνει παντελώς αδιάφορο (όταν εμείς είχαμε χρυσό αιώνα εσείς τραβάγατε κουπί, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ΠΑΟΚτζής και δεν ήταν gay κλπ κλπ). Φτάνει με αυτό το πράγμα. Μας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι πόσο καβαλημένα καλάμια είμαστε! “The hole (τρύπα) of democracy” έλεγε τις προάλλες ο άλλος κατα το "The home of democracy"... Από την άλλη, αν μου πεις ότι τα γλυπτά θα φέρουν κανα τουρίστα παραπάνω να τα χαζέψει και να αφήσει και κανα ευρουλάκι, θα σου πώ μεν "dream on" αλλά θα το καταλάβω! Έχει περισσότερο νόημα από τη δύναμη της Θείας Αναλογίας και τον υπόλοιπο μικροτσουτσουνισμό μας.

For the record: Ο Τίτο χάιδευε τα αυτιά των ανθρώπων που έμεναν σε μια γκρίζα περιοχή λέγοντάς τους αυτό που ήθελαν να ακούσουν. Δεν περίμεναν τον Τίτο για να αρχίσουν να καυλώνουν και αυτοί με τον Αλέξανδρο και τα κωλομέρια του Βουκεφάλα. Την έχω ακούσει πολλάκις αυτή την παπαριά! Στους κομπλεξικούς λαούς είναι σχεδόν αναγκαίο να υπάρχει ένας εχθρός! Εθνικός εχθρός! Και στις συζητήσεις επιπέδου καφενείου, το παραλήρημα διευκολύνεται πολύ όταν ο εχθρός προσωποποιείται. Ο Τίτο, ο Κεμάλ, ο Ανδρέας, ο Darth Vader κλπ. Για να σταματήσω όμως εδώ το δικό μου παραλήρημα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το blog, και στον κύριο Κώστα Νοβάκη , έτσι για μια extra πολιτιστική γεύση, μιας και το κυρίως θέμα μας είναι ο πολιτισμός.

3. Γιατί να είμαι υποχρεωμένος να συμμετέχω σε συνδικαλιστικό φορέα??! Δεν ξέρω τι γίνεται στο δικό σου συνδικαλιστικό φορέα, αν υπάρχει, αλλά εγώ δεν έχω καμία δουλειά με τα κομματόσκυλα και τους εργατοπατέρες και σίγουρα καμία κοινή πορεία και συμφέρον! ΝΑΙ ΝΑΙ και συμφέρον!!! Δεν είμαι δικό τους παιδί! Τέλος! That is how it works!! Για τράβα στους συνδικαλιστές του ΟΣΕ και πες τους ότι είναι λίγο "too much" να παίρνει ο νυχτοφύλακας 7000 euro και αν δε σε φάνε ζωντανή να μη με λένε frontman! Ωστόσο δε μπορώ να διαφωνήσω στην αξία που έχει μια πορεία διαμαρτυρίας. Είναι ανάγκη και καθήκον μας να βγούμε στο δρόμο. Όχι μία αλλά πολλές φορές. Έχουν βρεί όμως τον τρόπο οι κερατάδες και τις έχουνε απαξιώσει και τις πορείες με τα μπαχαλόπαιδα και τους κάφρους. Συνδικαλιστές κομματόσκυλα και κουκουλοφώροι κάφροι: Τα δύο αντίδοτα για τα αντιδρώντα πλήθη!

frontman είπε...

Και συνεχίζω γιατί ο μαλάκας ο blogspot δε με αφήνει να βάλω όλη τη σεντόνα μου μέσα:

4. Το ότι δεν δανείστηκες ποτέ από καμία τράπεζα ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν είσαι και πελάτης της! Τι σόι πλάνη είναι πάλι αυτή?! Ξέρω πολύ κόσμο που ΔΕΝ δανείστηκε ΠΟΤΕ από ΚΑΜΙΑ τράπεζα και το παίζει δήθεν αδιάφορος! Και από που θαρρείς ότι οι τράπεζες αντλούν ρευστό για να κάνουν τις επενδύσεις στους στα dealing rooms? Από τις καταθέσεις! Η καλύτερα ΚΑΙ από τις καταθέσεις. Δε μπα να είναι κλειστά, ανοιχτά, ταμιευτηρίου ή όψεος?! Λεφταδάκια να'ναι και ας είναι ό,τι θέλει! Η μισθοδοσία σου μέσω τραπέζης δε γίνεται? Ή μήπως στη στέλνουν στο σπίτι με ταχυδρομικό περιστέρι? Και αν δε γίνεται μέσω τραπέζης, μάθε ότι με τα προβλεπόμενα μέτρα θα γίνονται υποχρεωτικά ΟΛΕΣ οι μισθοδοσίες μέσω τραπέζης! Ρευστότητα κύριοι!! Έλλειψη ρευστότητας = αδυναμία αναλύψεων ΚΑΙ στάση πληρωμών! Έτσι για να περνάει υποχρεωτικά ο μισθός σου από το φίλτρο της τράπεζας πριν καταλήξει στα χέρια σου (αν έχει φυσικά τη δυνατότητα να σε πληρώσει ο εργοδότης σου). Δε θέλω να σε αγχώσω αλλά ΑΓΧΩΣΟΥ!

5. Αυτό με την Ελληνική δημοσιογραφία δεν το κατάλαβα. Δεν ήμουν ποτέ fun του Πρετεντέρη ούτε κανενός άλλου. Από το διαδίκτυο ενημερώνομαι. Σου ξαναλέω ότι τη ρημάδα τη TV την παρακολουθώ μόνο επικριτικά. Αυτή όμως είναι η δουλειά των δημοσιογράφων σε αυτή τη χώρα και ίσως να θεωρούνε ότι την κάνουνε σωστά. Αν μπορείς να τους κατηγορίσεις, be my guest! Και οι περίφημες επενδυτικές αγορές τη δουλειά τους κάνουν και αφαιμάζουν ολόκληρα κράτη. Υπάρχει μηχανισμός να ελέγξει τους δημοσιογράφους?? ΟΧΙ! Υπάρχει μηχανισμός να ελέγξει τις αγορές?? ΟΧΙ! Welcome to Capitalism!!!

Υ.Γ.1: Ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας είναι από δύσκολο έως αυτοκτονικό. Τους ταρίφες δεν έχω καταφέρει ακόμα να τους κατηγοριοποιήσω ως "φάρα". Τους Έλληνες στο σύνολο όμως, έχω καταφέρει..

Υ.Γ.2: Όταν είχα πρωτοδεί το θέμα "Bring them back" σκέφτηκα την παροιμία που λέει "δουλειά δεν είχε ο διάολος κλπ"... Να που τελικά κατέληξα να απλώνω σεντόνια. Βαρέθηκα, πάω να φάω τα φασόλια μου. Τέλος το sushi....

ΗΩΣ είπε...

@frontman
Οργισμένε φίλε μου, μάλλον έχεις δίκιο, δεν μου είχε περάσει καν από το νου ότι η εξήγηση είναι τόσο απλή. Όχι μάλλον, δίκιο έχεις. Η λεβεντομαλακία του ΓΑΠ τα ξεκίνησε όλα.
2. Πες μου "dream on", αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα ότι "πουλάμε" τον πολιτισμό μας. Οι Νεοέλληνες είναι βάρβαροι, μόνο αέρα μπορούν να πουλήσουν, όχι να δημιουργήσουν πολιτισμό. Αλλά και από άποψη ηθικής δικαίωσης θα ήθελα να έρθουν τα μάρμαρα, βρίσκονται στο Λονδίνο λόγω αναίσχυντης κλοπής. Το ίδιο θα μου πεις ισχύει και για τα Αιγυπτιακά, αλλά ας νοικοκυρέψουμε λίγο την αυλή μας πριν επεκταθούμε και στο γείτονα, ένα ένα κάθε φορά.
For the record, ο Τίτο ήταν εξαιρετικός πολιτικός, και κατάφερε και δημιούργησε εθνική συνείδηση σε άτομα που δεν ανήκαν καν στο ίδιο έθνος (με βούρδουλα μεν, αλλά το κατάφερε). Δεν είναι εκλαΐκευση το να του αναγνωρίζουμε την διορατικότητά του!
3. Ως εργαζόμενος, εκπροσωπείσαι τόσο στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σου όσο και στις κλαδικές από συγκεκριμένο συνδικαλιστικό φορέα. Οπότε θέλεις δεν θέλεις είσαι δικό τους παιδί, αφού οι δικές τους αποφάσεις ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ. Μην τα μπερδεύεις με μπλε, πράσινο, κόκκινο και πορτοκαλί, αυτές οι παπαριές είναι κατάντια, όχι η ουσία. Γι' αυτό οφείλουμε να τους ελέγχουμε, για να εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας ως εργαζόμενοι κι όχι ως κομματόσκυλα. Και δεν λειτουργεί σωστά, το ξέρουμε και οι 2. Λύση? να αφανίσουμε τον φορέα ή τα μαλακισμένα που τον έκαναν μπάχαλο? Θα προτιμούσα την 2η. Στον δικό μου φορέα, έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να τους μαζέψουμε, όχι γιατί είναι ηθικοί, αλλά γιατί δεν τους παίρνει για πολλές παπαριές.
4. Δεν ανήκω στην μισθοδοσία κανενός, είμαι ελεύθερη επαγγελματίας, οπότε θα μου κάνουν τα δύο ένα! Πληρώνομαι με μετρητά, και πάντα προκαταβολικά :) Όσο για τις καταθέσεις... αν περίμεναν τις δικές μου θα είχαν ψοφήσει της πείνας, δεδομένου ότι είμαι πολύ σπάταλο πλάσμα :))
5. Δεν κατηγορούσα εσένα για φερέφωνο του Πρετεντέρη, αλλά την κάθε θείτσα που μου τα σπάει καθημερινά επειδή βλέπουν τους κακομούτσουνους και τρομοκρατούνται. Μέχρι που με ρώτησε μία από αυτές, που φυσικά απέσυρε τις καταθέσεις της από την τράπεζα που τα είχε, "ποιό είναι το μέρος που δεν θα σκεφτεί ο κλέφτης να ψάξει".
Υ.Γ.1 Δεν σας έκαναν ποδηλατόδρομους κάτω; Μα τί υπανάπτυκτοι είστε τέλος πάντων;
Υ.Γ.2 Σε πάω απίστευτα πολύ όταν τα παίρνεις στο κρανίο. Και μην στενοχωριέσαι για το sushi, τα ελληνικά πιάτα είναι καλύτερα.

frontman είπε...

@ΗΩΣ
1. Όχι, η εξήγηση στην ερώτηση που δεν έγινε ποτέ "ποιος τα ξεκίνησε όλα" δεν είναι τόσο απλή. Η τρύπα ήταν πολλά χρόνια μεγαλύτερη από το πάτωμα. Τα κουμάντα του ΓΑΠ είναι το ατυχές αποτέλεσμα. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο τιτανοcomment αλλά βγήκα ήδη ένα σκασμό φορές off topic και επιπλέον είμαι κουρασμένος. Μπορείς να ρίξεις όμως μια ματιά εδώ! Ίσως βρεις πολλές απαντήσεις..

2. Για το αν βλέπεις την επιστροφή των γλυπτών ηθική δικαίωση δε μπορώ να σου πω τίποτα. Μπορώ μόνο να σου ευχηθώ καλή τύχη! Ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι προσωπικά δε βλέπω καμία συσχέτιση των Νεοελλήνων, όπως λες, με τους αρχαίους Έλληνες. Ούτε πολιτιστικά, ούτε ιστορικά, ούτε εθνικά, ούτε βιολογικά αν θές. Δε λέω, μπορεί να υπάρχει. Εγώ δεν τη βλέπω και δεν καίγομαι και πολύ να την ψάξω. Στο Βυζάντιο αποκαλούσαν "Έλληνες" αυτούς που ήταν ακόμα ψωνισμένοι με το δωδεκάθεο (click me). Words are just words...

For the record: Δεν ξέρω κατα πόσο ήταν εξαιρετικός πολιτικός ο Τίτο. Η απορία μου είναι αν οι αποκαλούμενοι "Αιγαιομακεδόνες" περιμέναν και αυτοί τον Τίτο για να αποκτήσουν εθνική συνείδηση. Για κάντε ένα καλό google να δείτε πόσα ενδιαφέροντα πράγματα θα βρείτε..!!

3. Είμαι δικό τους παιδί? Και τότε πως γίνεται κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση να αλλάζει και το πρόσωπο το φορέα? No, no, no... Πίστεψέ με! Δεν είμαι δικό τους παιδί! Δεν μπερδεύω εγώ το μπλε, το πράσινο και τα άλλα χρώματα της ίριδος. Είναι μπερδεμένα από μόνα τους!

4. Ok, αφού έχεις το δικό σου ταμείο καλά κάνεις και το έχεις! Και αφού δεν έχεις και λογαριασμό για καταθέσεις, ακόμα καλύτερα!! Οι πελάτες σου όμως εργάζονται σε κάποιο εργοδότη και πληρώνονται μέσω τραπέζης ή παίρνουν μια σύνταξη πάλι μέσω τραπέζης και πάει λέγοντας. Αυτοί δεν είναι επίσης "πελάτες" σε κάποια τράπεζα? Πως θα σε πληρώσει ο καψερός με κατεβασμένους τους γκισέδες? Θέλεις δε θέλεις θα σε αγχώσω! Εκτός και αν εμπορεύεσαι τίποτα γλυπτά ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας σε τίποτα εκατομμυριούχους συλλέκτες :Ρ
Επίσης πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα όλες οι συναλλαγες θα γίνονται αναγκαστικά μέσω τραπέζης. Το λέω με κάθε επιφύλαξη αλλά το πιστεύω.

5. Πες στη θεία ότι το μέρος που δε θα σκεφτεί ποτέ να ψάξει ένας κλέφτης είναι το πιο επισφαλές.

Υ.Γ.1: Sorry αλλά τον είδα τον ποδηλατόδρομό σας και έβαλα τα γέλια! Βέβαια όταν άκουσα ότι κοστολογήθηκε 1,5 εκατομμύριο ευρώ έβαλα τα κλάματα. Έ ρε "Καλλικράτης" που σας χρειάζεται...

Υ.Γ.2: Same here! :)