Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Transparency 2009

Εμείς οι Έλληνες, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ξεχνάμε τις διαφορές μας, μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές! Το αποδείξαμε στην επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων (τους οποίους θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα)! Το αποδείξαμε με την κατάκτηση του euro το 2004 με το Θοδωρή το Ζαγοράκη! Το αποδείξαμε με την κατάκτηση του eurobasket το 2005 με τον Παναγιώτη το Γιαννάκη. Το αποδείξαμε με την κατάκτηση της eurovision με την Ελενάρα την Παπαρίζου. Το αποδείξαμε με την κατάκτηση του αρχαίου κόσμου με τον Μέγα τον Αλέξανδρο.
Τι μπορεί να πει κανείς για τους Έλληνες;!

Ακόμα και όταν στην ετήσια δημοσκόπηση για τη διαφθορά, η Ελλάδα βγαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο στην 71η θέση, ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει? Δε φταίμε εμείς.. Ποτέ μας δε φταίξαμε εμείς.. Οι πολιτικοί!! Αυτοί φταίνε!! Οι πολιτικοί και όλοι η αρμόδιοι φορείς και οι κρατικοί μηχανισμοί και όλοι οι υπεύθυνοι! THE STAKEHOLDERS!! Αυτοί!!

Ποτέ δεν καταλάβαμε τι ακριβώς σημαίνει διαφθορά. Κανείς δε πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ότι είναι διεφθαρμένος. Ίσως πρέπει να γίνει καλύτερη ανάλυση χρησιμοποιόντας τη λέξη "αδιαφάνεια".

Η αδιαφάνεια είναι πιο γενικός όρος από τη διαφθορά. Είναι πολλά πράγματα που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα του Έλληνα. Αδιαφάνεια είναι όταν κλέβεις σφυρίζοντας ανέμελα τη σειρά του μπροστινού σου. Αδιαφάνεια είναι όταν κόβεις κλήση σε ότι αμάξι είναι παρκαρισμένο παράνομα που δεν έχει πινακίδες απ'το χωριό σου. Αδιαφάνεια είναι όταν σβήνεις την κλήση που έφαγε ο κολλητός σου. Αδιαφάνεια είναι όταν δε κόβεις απόδειξη στον πελάτη σου. Αδιαφάνεια είναι όταν ψηφίζεις το μαλάκα που σου έταξε να διορίσει τον ανηψιό σου. Αδιαφάνεια είναι τα νομικά παραθυράκια που μας επιτρέπουν να εξυπηρετήσουμε την πάρτη μας ή τον φίλο μας με καθόλα νόμιμο τρόπο. Αδιαφάνεια είναι αυτό που κάνει τη ζωή μας εύκολη αλλά όλων τον υπολοίπων κόλαση.

Και όταν κάποιος αντιλαμβάνεται ότι είναι βουτηγμένος στην αδιαφάνεια και αρχίζει να αγγίζει τη διαφθορά, παραδέχεται ότι έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας και ότι ο καθένας θα έκανε το ίδιο.. Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για να σε κάνουν να το ξεχάσεις τελείως και σε λίγο καιρό να αρχίσεις πάλι να κράζεις για τη διαφθορά και την αναξιοκρατία. Είναι το πιο εύκολο πράγμα να προσαρμόσεις την ηθική σου στην ανήθικη ζωή σου και να έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη...


Σημείωση: Στα μέσα ενημέρωσης, σχολιάστηκε έντονα το γεγονός ότι είμαστε στην ίδια θέση με τη Βουλγαρία και τη FYROM ή όπως διάολο λέγεται ενώ μας περνάει η Τουρκία για 10 θέσεις!!! Δε θα μπορέσουμε ποτέ να ξεφύγουμε από την τροχιά του μικροτσουτσουνισμού!!!

4 σχόλια:

Kthnaras είπε...

Από την μικρή μου επαγγελματική εμπειρία εχω βγάλει το συμπέρασμά οτι η αδιαφάνεια είναι σύμπτωμα του ελλιπούς προγραμματισμού ,των περιορισμένων πόρων (ή της ελλειψης ρευστότητας αν το προτιμάτε) και του ήλιου. (ναι του ήλιου που μας κάνει να θελουμε να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να πάμε για μπάνιο, σκέψου καλοσμιλεμένα οπίσθια στην παραλία με ακραίες χορδές αναμεσα στις καμπυλώσεις τους σε συνδυασμό με λαχταριστους επιβλητικούς και πελωριους διδυμους λοφους ΒΥΖΑΡΕΣ στην καθομιλουμένη και μπηκες στο νόημά .Δεν ειναι τυχαιο πως τα ποσοστά αδιαφάνειας στις σκοτεινές χώρες οπως η Σουηδια ειναι πολυ μικρα).
Τώρα για τους πόρους και τον ήλιο δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματά η τα εχει κάποιος η δεν τα εχει ,αυτο που μπορεί να γίνει είναι σωστός προγραμματισμός.Αλλα και αυτός δεν μπορεί να είναι πάντα σωστός αφου άνθρωποι είμαστε. Οπότε προσπαθούμε να βρούμε την χρυσή τομή ανάμεσά στον προγραμματισμό και την αδιαφάνεια.Ναι η αδιαφάνεια ειναι μη απαλειψιμη . Είναι σχεδόν απίθανο και εξαιρετικά δύσκολο η μάλλον ασύμφορο να βρίσκεται κάποιος σε ενα απο τα δυο άκρα της κατανομής οπότε όλοι προσπαθούν βαδίζουν στην περιοχη στην οποια θα εχει το καλύτερο κέρδος(δεν εχει μεγαλύτερο κέρδος η πλήρης διαφθορά και αδιαφάνεια αν και πολλοι το νομίζουν λανθασμένα)
Η σκέψη μου νομίζω έχει βάση σε οποία μονάδα και αν ερευνήσουμε κρατος, επιχειρηση , η άτομο αφού όλες οι μονάδες που εξετάζουμε είναι υποσύνολα ,σύνολα ,υπερσυνολα ,ομαδων ατόμων.

Αν πάσχουμε ομως απο σύνδρομο και αυτο μας βλάπτει δεν θα ειναι σίγουρα το συνδρομο του μικροτσουτσουνισμου αλλα της μεγαλοψωλίασης που μας κανει να πιστεύουμε οτι η δικη μας η ψωλή ειναι καλύτερή των άλλων και το οτι την διαθέτουμε είναι αρκετη συνθηκη για να γαμάμε(πιστεύω συμφωνεί και ο ταλιμπαν που είναι πιστοποιημένα έξτρα προικισμένος)

Λαθος χρειαζεται προγραμμα και συστημα .

KTHNARAS SYSTEMS CO LIMITED
ALL RIGHTS RESERVED

Kthnaras είπε...

Y.Γ

Και επειδή δεν είναι η iδέα μας αλλα την εχουμε μεγάλη όσοι απο εμάς προγραμματίσουν σωστά ΓΑΜΑΝΕ
όπως στα παραδείγματά του frontman

frontman είπε...

Πιστεύω ότι μιλάς σωστά αλλά αν εξαιρέσεις τον ήλιο, στη Σουηδία και σε άλλες χώρες έχει εξίσου καλοσμιλεμένα οπίσθια κλπ.

Για την ακρίβεια πιστεύω ότι δε μας σώζει τίποτα. Τα παραδείγματα που ανέφερα είναι "για το πέος" και είναι περιπτώσεις στις οποίες είχε χιλιοϋποθεί ότι "εμείς οι Έλληνες άμα θέλουμε μπορούμε και ότι οι απόγονοι του Λεωνίδα και των 300 και και και..."

Είμαστε άκρως κομπλεξικά και εγωκεντρικά αποβράσματα. Τουλάχιστον δεν είμαστε μόνο εμείς. Είναι και όλοι αυτοί με τους οποίους σνομπάρουμε να συγκριθούμε (τουρκοαλβανοταλιμπάν) παριστάνοντας τους ευρωπαίους. Όταν έρχεται μία έρευνα όμως που μας βάζει στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς, τότε μας πειράζει. Όχι γιατί είμαστε μπανανία, αλλά γιατί είμαστε ψωνάρες....

Ανώνυμος είπε...

Gamw ti bibliothiki moy mesa,prepei kathe fora na egathistw ta ellinika ,gi ayto sygxwreste ta greeklish .

Tha simfonisw me to filo frontman gia ayta poy leei me dyo paratiriseis.
1. Nai men to problima tis diafthoras h adiafaneias afora oloys mas kai exei tis rizes toy se ayti ti nootropia tis synenoxis kai tis klikas , alla poios mporei na amfisvitisei oti ayto akribws to "provlima" einai kai to amortiser tis ellinikis koinwnias (oloi kapoy voleyontai, oloi apo kapoy trwne kai oloi exoyn kairo gia diaskedasi).Episis ypopsiazomai oti einai enas apo toys logoys poy h Ellada olo xrwstaei ,olo para(peh ) alla telika bgainei alobiti apo tis diethneis kriseis kai na apotelei to sygxrono elliniko thayma!
2.Sta ypsilotera klimakia nai men exeis na antimetwpiseis to sapio systima ws th basi toy alla ofeileis na exeis syneidisi tis thesis soy kai oi apofaseis soy na kathodigoyntai apo to koino kai oxi to proswpiko symferon, eidikotera an eisai "airetos antiproswpos toy laoy".

En katakleidi , den ofelei na aporoyme gia to olanthisto dentro tis diafthoras katoyrwntas sti glastra (kai ta skata lipasma einai!).
H oysia einai na exeis to gnwthi sayton kai analoga me tin eswteriki soy synepeia na katexeis thesi antistoixa ypeythini sto katw katw anthrwpoi eimaste kai ta organa paizoyn edw kai poly kairo "Are we human , or are we dancing"
To xasa ligo sto telos giati biazomai na mpw mesa na diavasw alla sas afinw edw gia na skeftei ki o kathenas gia ton eayto toy .
Diakrinw mia orimansi pantws sta arthra twn ppr skefteite aplws to donoymeno peodaktylio

singingdagger out!